Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1107 / 51 / 0
Co do sms i rozmów to są zapisane u Twojego operatora przez 3 lata, więc chuj Ci to da czy smsm usunales czy nie
Chuj na kaczych łapach
  • 1179 / 9 / 0
karus93 pisze:
w telefonie byla dopiero co aktywowana karta i nie wysalem z niej smsow
@up: To ja czekam aż je przywrócą %-D
Uwaga! Użytkownik pyzg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1107 / 51 / 0
Jakby sie uparli to mają zapisane wszystkie smsy wsyalne ze wszystkich kart jakie zalogowaly sie z danego numeru IMEI, czyli konkretnego telefonu.
Chuj na kaczych łapach
  • 5783 / 1185 / 43
Mojego fona mieli cały rok na komendzie. jakoś się nie spinałem . A miałem na nim różne foty dragów : tabletki , trawka , proszki itp . ( Lubiłem robić zdjęcia dragom). nawet zdjęcie krzaczka było. I po roku mi oddali fona a tam wszystko tak jak było 8-( i tak chuja by mi mogli zrobic jak te zdjęcia były stare. Chyba dlatego nie zwrócili na to uwagi.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 278 / 11 / 0
Syberek pisze:
Co do sms i rozmów to są zapisane u Twojego operatora przez 3 lata, więc chuj Ci to da czy smsm usunales czy nie
Mają zapisany czas wysłania, numer nadawcy i numer odbiorcy. Treść zapisują tylko, jeśli prokurator każe im podsłuchiwać dany numer.
Za sam numer odbiorcy teoretycznie mogliby ciągnąć ludzi, ale nie sprawdzają wszystkich numerów powiązanych z numerem, z którego raz dzwonił diler (czy kto tam).

Podbijam to, co napisał pill: nie dawaj im nazwisk osób do przesłuchania. Bo jeśli dasz im kogoś, on da jeszcze kogoś i po takim łańcuszku ktoś strzeli z dupy ogniem ciągłym, a komu to potrzebne?
  • 1107 / 51 / 0
Miałem okazję sie przekonać, że treść też operatorzy zapisują i na żadnym podsłuchu być nie musisz.
Chuj na kaczych łapach
  • 278 / 11 / 0
USTAWA
z dnia 16 lipca 2004 r.
Prawo telekomunikacyjne

Art. 159.
1. Tajemnica komunikowania się w sieciach telekomunikacyjnych, zwana dalej „tajemnicą telekomunikacyjną”, obejmuje:
(...)
2) treść indywidualnych komunikatów;
(...)
2. Zakazane jest zapoznawanie się, utrwalanie, przechowywanie, przekazywanie lub inne wykorzystywanie treści lub danych objętych tajemnicą telekomunikacyjną przez osoby inne niż nadawca i odbiorca komunikatu, chyba że:
1) będzie to przedmiotem usługi lub będzie to niezbędne do jej wykonania;
2) nastąpi za zgodą nadawcy lub odbiorcy, których dane te dotyczą;
3) dokonanie tych czynności jest niezbędne w celu rejestrowania komunikatów i związanych z nimi danych transmisyjnych, stosowanego w zgodnej z prawem praktyce handlowej dla celów zapewnienia dowodów transakcji handlowej lub celów łączności w działalności handlowej;
4) będzie to konieczne z innych powodów przewidzianych ustawą lub przepisami odrębnymi.
W skrócie: nie wierzę, żeby którykolwiek operator telefonii komórkowej w tak oczywisty sposób łamał prawo. Jeśli tak było, należało to zgłosić organom ścigania.
  • 5299 / 104 / 0
Winotam@ organom ścigania, które ścigają za co innego. To tak jakby mieć pretensje do Stalina o stalinizm, hehe
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 1179 / 9 / 0
@winotu:
4) będzie to konieczne z innych powodów przewidzianych ustawą lub przepisami odrębnymi.
Czy to nie jest powód?
Teraz należałoby sprawdzić ustawę o policji, czy cokolwiek innego, żeby sprawdzić czy w tamtych zapisach nie ma nic o możliwości nagrywania rozmów.

p.s. wydaje mi się, że stresujemy założyciela wątku %-D
Uwaga! Użytkownik pyzg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 278 / 11 / 0
Taki powód to na przykład podsłuch, ale nie inwigilowanie wszystkich, jak leci (zanim popełniono jakiekolwiek przestępstwo) - czegoś takiego po prostu nie ma.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.