* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
EDIT: Nie, senność mam zawsze po Avio nawet jak biorę jedną tabletkę
blofeld pisze:Może jednak farmakologiczne działanie DMH i DFH jakoś się różni bardziej niż tylko siłą działania (?)
a nie brać coś w ciemno
EDIT.: Aha, czyli Shulgin dla ciebie to debil, skoro robił nowe dragi i testował sam na sobie w imię nauki i poznawania jak działa umysł?
difenhydramina ma rozpuszczalność 3g/1l wody. Jedna tabletka Apapu ma 25mg DFH. 25mg/28,6ml wody. Przykładowo chce zrobić ekstrakcje. Kruszę 6 tabletek, wsypuje do 170ml wody, bo 6x28,6 to w przybliżeniu 170. Woda musi być zimna. Mieszam mieszam, DFH rozpuści się w wodzie a paracetamol powinien być w postaci proszku. Przefiltrowujemy wszystko przez filtr do kawy lub ewentualnie husteczke i mamy gotowy roztwór DMF do spożycia a paracetamol został na filtrze. Jakie straty i efekty jeszcze nie wiem. W każdym razie chcę to zastosować na zjazd po benzydaminie cobym mógł przysnąć.
Dla ciekawych paracetamol ma rozpuszczalność 1,4g/100ml. Więc skoro w 6 tabletkach będzie 3g paracetamolu to w 170ml wody będzie on niebezpiecznie rozpuszczalny więc trzeba uważać. Oczywiście wiadomo że jest on rozpuszczalny w takiej ilości wody jednak podgrzanej do 20 stopni. Dlatego, ostrożnie i uważnie z eksperymentowaniem. :-)
McKirko pisze:No więc, ogarnąłem trochę temacik.
difenhydramina ma rozpuszczalność 3g/1l wody. Jedna tabletka Apapu ma 25mg DFH. 25mg/28,6ml wody.
Do tego weź pod uwagę, tak jak wspomniałeś, rozpuszczalność paracetamolu.
I polecam użycie strzykawki 50ml do filtrowania (1cm warstwa filtra dobrze zatrzymuje paracetamol), bo jest szybciej.
Nightmare240493 pisze:Poza tym niemożliwym jest, aby jakaś substancja była rakotwórcza tylko po paleniu.
Poza tym, może mieć inny szlak metaboliczny.
16 wrz, 2023 - fuzja / d5
LOL. Ja też nie ogarnąłem, że zamiast "dzielenia" wcisnęło mi się "mnożenie".
Też mam błąd w obliczeniach
Jeśli 3g rozpuszczają się w 1000ml wody, to 25mg rozpuści się w 8,4ml.
Proszę o scalenie.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).