Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
Zablokowany
  • 2814 / 14 / 0
Omawiane wielokrotnie. Podstawa do przeszukania znajdzie się zawsze. Do skazania trzeba przyznania do winy/znalezienia RC i brak woli wykonania badań (był na forum 1 taki przypadek)/znalezienia narkotyków.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 397 / / 0
A np. osoba, która nigdy nie była karana żadnym mandatem? Jedyny dowód to zeznania 2 osób oskarżonych o handel mj.
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
  • 2814 / 14 / 0
Na podstawie zeznań nie skazują, ale spójrz np.na sprawę Tomasza Dołeckiego (jeszcze nieskazanego), że wszystko jest możliwe w kraju Polska.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
Na podstawie zeznań nie skazują??? A skazanie z pomówienia? Znowu nasz PCP pisze nieprawdę. Około 10 lat temu, ogromna ilość wyroków za narkotyki była na podstawie zeznań świadków (skazanie z pomówienia).
.
Tytuł jest- pytanie do prawnika. To gdzie ten prawnik, co udziela odpowiedzi?
.
Może by tak PCP ciut powstrzymał się przed pisaniem kategorycznych opini, gdy nie ma pewności co do swojej racji?
Uwaga! Użytkownik F9 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / / 0
Mam pytanie, prawdopodobnie złapali ostatnio mojego dila, kupowało od niego z 50 osób ? Czy jest możliwe, że coś będzie mi za to groziło, że od niego kupowałem ? Co się może stać ? Jak się dowiedziałem, miejsce w którym sprzedawał jest monitorowane.. x_x Byłem u niego z 10 razy, transakcje jak już się pewnie domyśliliście odbywały się pod gołym niebem..
  • 2814 / 14 / 0
F9, wskazałem, że zwykle OBECNIE tak jest, zwłaszcza jak się ma prawnika, ale podałem także wyjątki, więc to nie taka kategoryczna opinia. Każda sprawa jest inna, a sąd nie musi uwzględniać żadnych orzeczeń, nawet swoich wcześniejszych.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.