Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 105 / 25 / 0
Ja dostalam Trazodon na bezsennosc... Z tego co wiem leczy rowniez depresje - ja je nie mam.

Sprawa wyglada tak, ze poczatkowo nie moglam go brac bo wpadalam w "dol", przy czym wczoraj wzielam jedna tabletke przed pojsciem spac (a w umysle: a niech to, sprobuje!) i usnelam bardzo dobrze bez zadnych skutkow ubocznych...

Tak wiec lek polecam dla osob cierpiacych na przewlekla bezsennosc,

pozdrawiam :-)
Uwaga! Użytkownik magdalena84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Dostałam trittico 25mg do wenli 300mg na bezsenność, ale jedyne efekty to straszna duszność w nocy - czasami ciężko nawet złapać mi oddech. Próbowałam parę razy, ale za każdym to samo, jakaś reakcja alergiczna.

ogólnie kiepsko, liczyłam że chociaż w końcu normalnie zasnę :/
  • 757 / 114 / 0
25mg trittico to niewiele, ale 50 już powinna podziałać nasennie

no a najlepiej to trazodon IR zamiast trittico, bo działa krócej, mocniej i szybciej, a rano nie daje takiego brainfoga
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 3 / / 0
niby mogę spróbować wziąć 50, ale nawet nie wiem czy jest sens się dusić, a i z resztą może być tylko gorzej. no chyba że większa dawka nie wywoła tego efektu, w co szczerze wątpię.

ale trochę korci zaryzykować, z samej ciekawości :p
  • 6 / 1 / 0
Czy biorąc Trittico XR mogę wypić sobie od czasu do czasu pare browarów bez jakiś większych konsekwencji?
  • 346 / 62 / 3
@Lewy1356 Cytując medycynę praktyczną:
Podczas leczenia nie zaleca się spożywania alkoholu.
A także ze strony mp o trittico xr:
Nie stosować u osób będących pod wpływem alkoholu lub leków nasennych.
Poza tym jak się leczysz, to lepiej nie pić/nie brać, tak ogólnie. Z tego co wyczytałem to mocno wzmacnia działanie alko i znacznie łatwiej przedawkować. Ogólnie odradzam
  • 192 / 5 / 0
U mnie z kolei w ogóle się nie sprawdził na bezsenność - wręcz przeciwnie, jeszcze bardziej pogłębiał niemoc zaśnięcia, wręcz je uniemożliwił. Oczy dosłownie same się otwierały przy zasypianiu. Podejrzewam że pobudzenie jakiegoś konkretnego receptora serotoniny w moim przypadku wywołuje ten efekt. Taks samo miałem z aminokwasem tryptofanem - efekt paradoksalny i bezsenność, dopiero w obu przypadkach olanzapaina wywołała ulgę, wyłączyła wszystkie receptory serotoninowe spowodowała głęboki sen. który Testowane dawki 50 oraz 75 mg po klika razy. Na więcej szkoda mi czasu oraz stresu. Dla mnie lek beznadziejny na sen, pogarszający całkowicie usypianie, mianseryna lub olanzapina jednak to jest to.
  • 5 / / 0
Jem na lęki rano escitalopram 10 mg a wieczorem trazodon 50 mg od 2 tygodni. W Sylwestra chcę się napić z kumplami, tak bez przecinki jakieś 5 zwykłych piw. Czytałem że łączenie tego leku z alkoholem może przynieść parę dni powrotu do lęków. Pytanie czy w Sylwestra gdym nie wziął po jednej dawcę esci i trazodon tylko wziąłbym je na następny dzień jak wytrzeźwieje to jest szansa że nie spowoduje to u mnie efektu ubocznego?
  • 2810 / 364 / 0
22 sierpnia 2024magdalena84 pisze:
Ja dostalam Trazodon na bezsennosc... Z tego co wiem leczy rowniez depresje - ja je nie mam.

Sprawa wyglada tak, ze poczatkowo nie moglam go brac bo wpadalam w "dol", przy czym wczoraj wzielam jedna tabletke przed pojsciem spac (a w umysle: a niech to, sprobuje!) i usnelam bardzo dobrze bez zadnych skutkow ubocznych...

Tak wiec lek polecam dla osob cierpiacych na przewlekla bezsennosc,

pozdrawiam :-)
A powiedz jak ta bezsenność u ciebie wygląda ? Ile nie spalas najdluzej nocy ile to czasu trwa .. ? . Bo chyba nie chciałabys naprawdę mieć bezsennośći .. mnie nawet 150-200 tritico nie moglo pomóc zasnąć więc wiesz ..
  • 346 / 62 / 3
23 grudnia 2024Packie pisze:
Jem na lęki rano escitalopram 10 mg a wieczorem trazodon 50 mg od 2 tygodni. W Sylwestra chcę się napić z kumplami, tak bez przecinki jakieś 5 zwykłych piw. Czytałem że łączenie tego leku z alkoholem może przynieść parę dni powrotu do lęków. Pytanie czy w Sylwestra gdym nie wziął po jednej dawcę esci i trazodon tylko wziąłbym je na następny dzień jak wytrzeźwieje to jest szansa że nie spowoduje to u mnie efektu ubocznego?
A czemu chcesz pić? Rozumiem, że sylwester, jest okazja, no ale kurcze. Bierzesz esci, bierzesz trazodon, nie bez przyczyny się leczysz. Nie znam twojej sytuacji, ale ogólnie odradzam jakiekolwiek używki podczas terapii. Prosta zasada: najpierw leczenie, potem ćpanie. alkohol to jak najbardziej narkotyk, także można nazwać picie ćpaniem. Może to utrudnić dochodzenie do zdrowia, szczególnie, że leczysz psychikę, której używki nie sprzyjają. Stanowczo odradzam
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.