SSRI to selektywne inhibitory wychwytu zwrotnego serotoniny, podwyższają jej ilość w określonych częściach mózgu i w ten sposób działa selektywnie na pewne receptory.
Nie można łączyć SSRI z 5-HTP bo jest ryzyko wystąpienia zespołu serotoninowego, poza tym 5-HTP, podwyższa produkcję serotoniny w całym organizmie, więc to kłóci się z celem selektywności leków SSRI.
Nie chodziło mi o to, czy branie 5-HTP + SSRI jest bezpieczne/ma sens,
Tylko o to, czy jeśli np. kombinacja DXM + SSRI jest niebezpieczna, to czy z automatu tak samo niebezpieczne jest 5-HTP + DXM?
Pewnie nie az tak niebezpieczne, ale ja za nic bym na sobie nie chcial sprawdzac. Na pewno jakbys sie przejebal, to by szybciej ci zeszlo, bo te jebane ssri trzymaja sie wiele dni w mozgu. Juz ten czynnik jest plusem.
ODRADZAM 5-htp + SNRI + 3mmc + GBL = myslalem, ze mi serce wypierdoli
Biorę raz dziennie przed snem i rezultaty:
Usypiam prawie ze od razu
Pamiętam sny(ciekawe)
Spie 8h a kiedyś potrzebowałem min 9-10 godzin
Polecam
MY NIE MUSIMY SŁUCHAĆ MUZYKI MUZYKA JEST W NAS
czy to na recke czy bez :-)
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.