Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 992 / 25 / 0
5-HTP jest prekursorem do syntezy serotoniny, więc podnosi ogólnie poziom serotoniny choć nie jest to reguła bo zależy to od wielu czynników, ilości enzymów, witamin i prekursorów tych enzymów.

SSRI to selektywne inhibitory wychwytu zwrotnego serotoniny, podwyższają jej ilość w określonych częściach mózgu i w ten sposób działa selektywnie na pewne receptory.

Nie można łączyć SSRI z 5-HTP bo jest ryzyko wystąpienia zespołu serotoninowego, poza tym 5-HTP, podwyższa produkcję serotoniny w całym organizmie, więc to kłóci się z celem selektywności leków SSRI.
  • 1174 / 22 / 15
Chyba nie zrozumiałeś pytania, albo ja nie rozumiem Twojej odpowiedzi.

Nie chodziło mi o to, czy branie 5-HTP + SSRI jest bezpieczne/ma sens,

Tylko o to, czy jeśli np. kombinacja DXM + SSRI jest niebezpieczna, to czy z automatu tak samo niebezpieczne jest 5-HTP + DXM?
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 295 / 3 / 0
Jak długo mogę brać 5-htp? Kupiłem swego czasu 25g i używam tego już 3-4 miesiąc. niekiedy intensywnie nawet gram dziennie, ale miałem tez dobre 2 tyg przerwy.
ohohosialalala
  • 867 / 18 / 0
DXM + 5-htp?

Pewnie nie az tak niebezpieczne, ale ja za nic bym na sobie nie chcial sprawdzac. Na pewno jakbys sie przejebal, to by szybciej ci zeszlo, bo te jebane ssri trzymaja sie wiele dni w mozgu. Juz ten czynnik jest plusem.

ODRADZAM 5-htp + SNRI + 3mmc + GBL = myslalem, ze mi serce wypierdoli
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 561 / 40 / 0
Tydzień temu kupiłem sobie 30tabsów 5-HTP po 100mg firmy Phoenix
Biorę raz dziennie przed snem i rezultaty:
Usypiam prawie ze od razu
Pamiętam sny(ciekawe)
Spie 8h a kiedyś potrzebowałem min 9-10 godzin :cool:
Polecam
  • 347 / / 0
jeśli codziennie biore lek "Zyrtec" na noc, to jak to się ma to brania 5htp? nie mówie o dawkach rekreacyjnych chociaz nie wykluczam :D tylko ten lek przeciwalergiczny nie zamiesza nic ?
Duchem muzyki tchnie cała natura.
MY NIE MUSIMY SŁUCHAĆ MUZYKI MUZYKA JEST W NAS
  • 1141 / 9 / 0
Bierz spokojnie, ludzie Zyrtec mieszają nie z takimi substancjami i 0 skutków ubocznych.
  • 1472 / 26 / 0
Jest jakiś lepszy prekursor serotoniny ,albo równie dobry co 5-htp chodzi mi głównie o zbijanie tolerancji MDxx

czy to na recke czy bez :-)
  • 1794 / 124 / 0
Jedni piszą, że po 5 dniach brania 5-htp obniża się zauważalnie poziom dopaminy, inni, że biorą parę miechów i żadnych skutków ubocznych. To w końcu jak to jest? Wiem, że co organizm to reakcja, ale mam tego na 3 miechy używania i zastanawia mnie czy brać to dzień w dzień czy np. zrobić sobie jakiś plan np. 2 tygodnie brania, tydzień przerwy?
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 677 / 1 / 0
to w końcu jak to przyjmować: na głodniaka czy z posiłkiem? Spotykam się z sprzecznymi informacjami.
delikatny jestem na zwale.
ODPOWIEDZ
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.