Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 373 / 3 / 0
honeybooboo pisze:
Witajcie. Jestem tu nowa. Właśnie zaczęłam brać 5 htp. Gdzieś wyczytałam, że może to pomóc przy bezsenności, z którą borykam się już od 6 lat. Brałam różne środki mające ułatwiać zasypianie (m.in Sanval, Afobam, Trittico), chodziłam po psychiatrach i psychologach, ale z bardzo marnymi skutkami. Wszystko pomagało na okres do pół roku, a potem zaczynało się od nowa. Dlatego tak jak mogę szukam czegoś na własną rękę.
Biorę 5 htp Puritan's Pride (200 mg dziennie) ale dopiero od 3 dni. Bardzo ciekawe co mi z tego wyjdzie... Gorzej raczej być nie będzie :)

Benzodiazepiny nie są dobrym wyjściem bo wiadomo, że sprawę tylko pogorszysz i bezsenność, albo się nasili, albo zwiększysz dawki. To samo tyczy się Zolpidemu.
Zresztą jak ktoś ma czystą bezsenność to benzosy zbytnio zasnąć mu nie pomogą, one pomagają bardziej jak ktoś przez napięcie nerwicowe i lęki usnąć nie może.

Trazodon, który wymieniłaś, jest naprawdę bardzo dobrym regulatorem snu i usypiaczem. Może były to za małe dawki? 300mg przed spaniem powinno ściąć jak brzytwa koniczynę ; D

PS. Co do wątku całego to fakt, 5HTP na pewno nie pomoże Ci spać.
  • 1450 / 19 / 0
Jak to jest tym 5-HTP i jego kardiotoksyczności?
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 170 / 1 / 0
Brać to w końcu z b6 czy wyjebać b6 z suplementacji?
Uwaga! Użytkownik Regulator Kwasowosci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1450 / 19 / 0
^ Bierz. B6 jest zalecana przy długotrwałej suplementacji. Czy to kreatyna, magnez, Noopept czy 5-HTP.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 373 / 3 / 0
Regulator Kwasowosci pisze:
Brać to w końcu z b6 czy wyjebać b6 z suplementacji?

Polecam Spirulina Pacifica. Nic lepszego nie znajdziesz :) Te b6 można sobie przy tym w dupkę wsadzić : P
  • 170 / 1 / 0
Przerwać suplementację 5-htp na parę dni przed (jak tak to kiedy?) rc flippem (3 c-p, homet, 5-API)?
Uwaga! Użytkownik Regulator Kwasowosci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 295 / 3 / 0
Dzisiaj mój drugi dzień suplementacji. Wczoraj przypadkiem przeholowałem i rozpuściłem sobie około 1,5(?) grama w w wodzie, wypiłem połowę z tego wieczorem jeszcze 350 mg + 30 mg noopeptu.
Dzisiaj wziąłem 500mg i mam zamiar wieczorem wziąć jeszcze 250. Planuję brać 750mg/dziennie w trzech porcjach.

Czytając te wszystkie dobre opinie myślałem, że za dużo dodajecie od siebie ; ) Jestem wniebowzięty.
Przez 3 lata palenia, kilkadziesiąt przygód z kodeiną (niestety za bardzo uzależnia, jak dla mnie) i mniejszej ilości razy z innymi zabawkami
"rozregulowałem" sobie 'gospodarkę' serotoninową. Na jakieś trzy tygodnie bardzo spadła mi motywacja i ogólne chęci.
Jeżeli ktoś od zawsze nie ma chęci do niczego i trudno mu się zabrać do roboty to uzupełnienie serotoniny nic nie da, jeśli jednak
jest inaczej zdziała dużo.
Nie wiem jakie efekty przyniesie dłuższe stosowanie 5 htp oraz noopeptu ale zapowiada się niesamowicie.
ohohosialalala
  • 41 / 1 / 0
Brałem przez kilka dni 200mg przed snem. Co mogę powiedzieć to to, że zacząłem mieć bardzo realne sny i w większości były niestety nieprzyjemne - wczęsniej jak miewałem koszmary to zazwyczaj były mało realne.

A z dobrej strony - po zażyciu stymuulantów zazwyczaj mam srogi 40 minutowy zjazd psychiczny, taka krótkotrwała mocna depresja. Nie wiem czy to relacja przyczynowa czy tylko korelacja, ale tym razem nie miałem w ogóle zjazdu (MDMA piksy). Ponadto na drugi dzień utrzymały mi się lekkie efekty dnia poprzedniego, a mianowicie przyjemniejszy niż zazwyczaj zmysł dotyku przez cały dzień :D

Zobaczymy jak będzie z 3mmc, bo po tym miałem chyba najgorszy zjazd.
Myślicie, że mogę brać 5htp 20h przed przyjęciem 3mmc, czy już noc przed sobie odpuścić?
  • 295 / 3 / 0
Ile mogę tego wziąć?
Przekroczenie 1 grama na dobę to spora przesada?
Ktoś coś wie na temat domniemanej szkodliwości dla serca? Boje się lekko o swoją pikawę, nie badałem się pod tym kątem ale czasami
zdarza mi się tachykardia, czy jakiś lekki ból w okolicach środkowo-lewej części klatki piersiowej (ból miał miejsce szczególnie po wypaleniu swego) .
Jak z tą witaminą b6?
Dzięki
ohohosialalala
  • 2008 / 496 / 0
5-HTP jest na rynku już od 30 lat. Nikt nie ma na niego monopolu, więc myślę, że jakby rzeczywiście potwierdzono jego niebezpieczne właściwości to zostałby wycofany ze sprzedaży.
ODPOWIEDZ
Newsy
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.