Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1188 / 5 / 0
Czy coś z natury wątpię, dalej jest już chemia. 5-HTP działa bardzo subtelnie, to może być za mało, a większe dawki już wiele nie zmienią. Skoro męczą Cie te problemy czemu nie chcesz spróbować innego leczenia? SSRI chociażby.
  • 190 / / 0
Chociażby dlatego że nie mam żadnej depresji i nic poważnego mi nie dolega, poza tymi objawami, pozostaje mi rzucić masturbację i czekać na efekty... myślałem że 5-HTP pomoże mi po prostu w tym. działa na moją alergię i problemy żołądkowe więc wezmę do końca i potem pozostanie mi czekanie na poprawę wskutek abstynencji. Po prostu boję się ingerować tym bardziej że chodzi tu już o mój mózg - dla mnie jest to najważniejszy organ i chcę go cały czas rozwijać a nie ingerować w niego, gdzie mogę zrobić sobie krzywdę.
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1188 / 5 / 0
Czasem leki antydepresyjne stosuje się w innych celach niż leczenie depresji, tzw. pozarejestracyjne stosowanie leków. Jeśli dasz radę bez leków to jeszcze lepiej, abstynencja i praca nad sobą mogą zdziałać cuda. Życzę powodzenia.
  • 1450 / 19 / 0
Według mnie od 5-HTP lepszy jest l-tryptofan. Stosowałem te same dawki, 500mg.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 1188 / 5 / 0
L-tryptofan to coś jak prekursor 5-HTP, dobrze pamiętam? Powinno działać słabiej?
  • 247 / 2 / 0
Ja mam pytanie czy 5-htp ma jakiś termin do spożycia? Bo jakoś z rok temu kupiłem, albo trochę dalej i tak przeleżało na półce w papierowo - strunowym opakowaniu.
5-htp jest w kapsułkach, które obecnie przyjęły trochę żółty kolor, ale nie wiem jaki miały wcześniej bo nigdy tego nie sprawdziłem.
  • 170 / 1 / 0
Krolik1993 pisze:
L-tryptofan to coś jak prekursor 5-HTP, dobrze pamiętam? Powinno działać słabiej?
L-tryptofan jest przekształcany w 5-htp, a 5-htp kolejnie w serotonine. Jednak problem z l-tryptofanem jest następujący: ma on problem z przekraczaniem bariery krew->mózg. Wnioskuję z tego, że 5-htp jest lepszą opcją, ale nie sprawdziłem tego empirycznie.
Uwaga! Użytkownik Regulator Kwasowosci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3127 / 26 / 0
5htp to dużo lepsza opcja niż tryptofan.
High, how are you?
  • 170 / 1 / 0
Zamówiłem 5-htp w proszku i zastanawiam się czy rozpuszczać to w czymś czy inwestować w wagę. W temacie widnieje informacja, że rozpuszczalność 5-htp w wodzie to 10mg/ml. Jak z trwałością takiego roztworu? Próbował ktoś innego rozpuszczalnika?
Uwaga! Użytkownik Regulator Kwasowosci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 97 / / 0
jakiej firmy polecacie 5-HTP?(ewentualnie jakis link do sklepu na pw) na allegro widze prawie same Scitec Tryptophan,a to jest szajs
ODPOWIEDZ
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.