Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 3215 / 416 / 0
1. Cubensisy do zawiązywania owocników wymagają pewnej ilosci światła dziennie. 2 godziny spokojnie wystarczą
2. W tej temperaturze będą po prostu wolniej rosły. Nie używałem nigdy sprzętu grzewczego do hodowli, ale polecam kupić jakikolwiek sprzęt do grzania z termostatem bo inaczej ugotujesz grzyby. W ostateczności możesz nabyć grzałke akwarystyczną i trzymać ją wetkniętą w jakiś pojemnik wodą który umieścisz w boxie -aktualnie większość z nich ma wbudowany termostat
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Dziś po 12dniach od zalania kita, widać piny. Jest ich mnóstwo. 😃 od malusienkich po już takie małe grzybki. Mam pytanie, jak zachować się po zbiorach? OcYwiscie będę zalewal kita następny raz, i następny...az do wyczerpania Ciastka. Można odrazu zalewać po zbiorach? Czy trzeba do lodówki wsadzać na jakiś czas?
  • 3215 / 416 / 0
Możesz od razu zalewać
Powodzenia
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Czyli zalać na minimum godzinę(a nawet kilka) odsączyć i do wora?
  • 3215 / 416 / 0
Dokładnie tak jak piszesz
  • 4 / / 0
Dokładnie 18dni od zalania, jutro rano zabieram się za zbiory. Mam nadzieję że przez noc wszystkie kapelutki się otworzą. Pytanie. Czy przed ponownym zalaniem kita muszę dokładnie wybierać wszystkie malutkie nierozwiniete grzybki? Jakieś porady Pr,y ponownym zalewaniu?
  • 3215 / 416 / 0
Możesz, ale nie musisz. Aborty nie były u mnie nigdy źródłem zakażenia, ale zwracam uwagę, że w niektórych poradnikach zalecają to zrobić.
  • 2 / / 0
Czesc przygotowałem wszystko mija juz 5 dzien i nic po jakim czasie powinny sie pojawic grzyby mckennaii???

Dzieki wszystkim za pomoc.
  • 3215 / 416 / 0
Pierwsze piny moga się pojawić nawet po 2 tygodniach w zależności od warunków i indywidualnych chęci/niechęci grzyba.
Dopiero po tym czasie można zacząć się martwić
  • 2 / / 0
Kolejne z dziwnych pytan growkit dostalem bez instrukcji wiec pytanie brzmi czy pozalaniu i wlozeniu do folii powinienem to podlewac?
ODPOWIEDZ
Newsy
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.