Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 12644 / 2446 / 0
Ten niebieski ślad to zdaje się jedna z cech charakterystycznych grzybów z psylocybiną.
  • 1455 / 596 / 0
Kupilem growkit McKennai full auto , cena spoko , dosyc profesjonalnie zrobiony nawet z filtrem powietrza - zobaczymy co z tego wyjdzie . Poki co sie kolonizuje .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 1 / / 0
Ma ktoś pomysł gdzie skitrac grow kit w chacie by nikt nie znalazl? Macie jakies kryjówki?
  • 20 / / 0
Co myślicie o takim setup-ie aby teoretycznie grzyby rosły i w nocy. Wydaje się cholernie głupi ale kto wie. Czy taki setup faktycznie może umożliwić grzybom rozwijanie się nocy?

Jak w sumie działa światło na wzrost grzybów i czy takie ledowe gówno może coś dać?
[ external image ]
  • 2796 / 605 / 0
Nie do końca rozumiem pytanie, przecież grzyby rosną w nocy. Hodowałeś już kiedyś? W ciągu nocy potrafią zrobić się kilka razy większe :)
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 20 / / 0
To moja pierwsza hodowla dlatego jestem trochę nierozgarnięty. Przeszła mi myśl że grzyby rosną pod wpływem światła stąd ten głupi pomysł z lampką. Ta lampka ma jakikolwiek sens czy wyjebać ją z ukłądu?
Plus zapytam czy z grzybami jest wszystko w porządku, cały czas przybywa troszkę pinów a pierwsze piny mocno rosną. Czy finalnie nie dostanę efektu że lepiej będzie wyciąć duże grzyby i poczekać jak partia powolnych pinów dojrzeję.
[ external image ]

Czy wszytko jest git z grzybkami? :)
  • 369 / 80 / 0
Światło grzybom jest tylko potrzebne do nadania im kierunku wzrostu.
  • 2796 / 605 / 0
@eryk121191 Wszystko jest z nimi w porządku, a lampka niepotrzebna. Tak jak napisał @up, światło potrzebne im jest tylko do wskazania kierunku, w którym mają rosnąć :)
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 20 / / 0
Czy przy drugim flushu również nie otwieram torby aż do pokazanie się pierwszych pinów?
  • 20 / / 0
Dostając z drugiego flusha dosłownie 2 grzyby (40g) postanowiłem zrobić pojebany pomysł ale odwróciłem ciastko do góry nogami. Założyłem że powierzchnię zbyt przeorałem zbiorami a przecież całe ciastko jest skolonizowane i posiane wermkulitem. Teraz pozostaje mi obserwacja czy mój pomysł miał jakikolwiek sens.
ODPOWIEDZ
Newsy
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.