Drumy sa dobre, takie bardzo lajtowe. Tyton ma ciekawa won, inna od wiekszosci takich tytoni. obecnie krece z cassablanki, dobry, tani, ale nieco za mocny.
</3
Moja obecność to tylko migotanie.
Najlepsze tytonie:
1) Gold Leaf - bije wszystko inne
2) Golden Virginia - też bardzo dobry
3) Drum niebieski - lubie zapalić od czasu do czasu, papierosy z niego są mocniejsze niż z 2 powyższych
A tak w ogóle to dobrze jest tytoniom typu Virginia (czyli 1 i 2, Amber Leaf, Sky itd.) dać ciut podeschnąć, czyli np. zostawić na 1 noc niedomknięte opakowanie - podeschnięte lepiej się palą i mają delikatniejszy smak. Nie wolno im jednak pozwolić wyschnąć, bo wtedy smakują jak Popularne. Można, jak wyschną je lekko zwilżyć, albo wrzucić do paczki kawałek skórki z cytrusa. Nawilża i dodaje smaku.
Swoją drogą jeśli się pali skrętu na codzień to tylko w grubych bibułkach, a w domu należy mieć kwasek cytrynowy i delikatny pumeks.
lucyper2 pisze: Swoją drogą jeśli się pali skrętu na codzień to tylko w grubych bibułkach, a w domu należy mieć kwasek cytrynowy i delikatny pumeks.
Przerzuciłem się na skręty ostatnio i jakby ktoś rozwinął temat z powyższego cytatu...
P.S.Dziwi mnie to, że nie w każdym sklepie tytoniowym sprzedadzą mi fajki, ale z tytoniem nie ma problemu w żadnym.
Maszynka=20 zł, ale to jednorazowy wydatek
250g. tytoniu=17,30 zł. -ćwierć kilo wystarczy mi na ponad 300 fajek
100 sztuk gilzy=2 zł. -na te 300 fajek ma być 300 sztuk czyli 6 zł
w sumie pomijając maszynkę na 300 fajek z hakiem wydaję 23,30 zł. Ile to będzie kupnych fajek każdy może sobie przeliczyć.
A w rzeczywistości wydaję jeszcze mniej bo gilzy za swoje nie kupuję, zawsze znajdzie się ktoś kto za kilka samoróbek sypnie 1 albo 2 zł. Wystarczy trochę wprawy w skręcaniu i jakoś to leci. Ubicie 20 papierosów to jakieś 10-15 miut.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.