Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
Cześć przyjaciele!
Szybkie pytanie czy kratom ma jakiś potencjał, w przypadku gdy chcemy ograniczyć/ lub w przyszłości odstawić morfine i.v?
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2021 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 93 / 9 / 0
@Nelliech czytałem duzo artykułów ze niby Kratom pomógł i wyleczył dużo osób wjebanych w opio, postanowiłem spróbować odstawić hel i pić herbatkę z kratomu, kupilem najbardziej zbliżony do działania opio "red vein", I zamiast helupy zrobilem herbatkę z 10g (normalna dawka to 5g), no i wtedy wydawało mi się że coś czuję że jest okej ale wtedy jeszcze nie czułem takiego skręta no i wkręcalem sobie na banie że to działa, ale na drugi dzień jak już skręt się rozkręcił zrobiłem herbatkę tym razem z 15g i zupełnie nic nie pomogło tylko zygac się chciało i skoczyło się na zakupie helu, podejrzewam że to może zadziałać na ludzi bez dużej toleerki na opio i w dużych ilościach.
Podsumowując moim zdaniem nie warto, szkoda tylko kasy ale to tylko moja opinia zawsze możesz sprobowac, może akurat na ciebie podziała, pozdro ✌
  • 66 / 11 / 0
Z moich obserwacji kratom ma zastosowanie ale nie jako substytut żeby skręta nie zaliczyc, tylko jako substytut na psychiczne objawy odstawienia, czyli jak przetrwasz skręta fizycznego i jesteś przybity bez humoru i energii przez x czasu to kratom dodaję mocno energii, chęci do robienia rzeczy itp.

Polecam spróbować po puszczeniu objawów fizycznych ;)
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 3463 / 732 / 9
Zbawienie. Tak można to pokrótce opisać. Jestem turbo kozak, bo zszedłem z maji, ciąg 2 lata, dawki pod 300 mg dziennie, ostatni kwartał iv. Ostatnie dni to była stopniowa redukcja/przejście na kratom. Dwa dni były cieżkie, ale gdyby nie kratek, to pewnie zapłaciłbym jak za zboże za kodeinę bożą. Szczęściem miałem zapas trampka skrzetnie kitranego, przez długie miesiące zasobu majkowego. Mix z kratkiem jest również bardzo zacny, znany, przez Zakon polecany. To jest metoda zejścia crossfade. W pierwsze dni ok. 20 g na 4x5 + 200/300 tramalu. Obecnie już mniej harbatki z filipin 15g/d, 200 trama mi styknie na dzień. Dobrze się to uzupełnia, bo nie wiem czy na jednym i tym samym by mi się tak, że tak powiem, amortyzowanie zeszło.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.