Na reddicie pisza , ze NIE NALEZY wykrecac
I na koniec - jaka higiena jest adekwatna ? Trzeba rekawiczki i sterylne nozyczki czy wystarczy umyc rece i nasze narzedzie ?
@CATCHaFALL
Poza tym potraktowanie rąk/rękawiczek żelem antybakteryjnym, czy dezynfekcja bądź wypalanie ostrza którym chcesz ścinać nie należy to jakichś super absorbujących zajęć. Zajmuje góra parędziesiąt sekund, za to sumienie spokojne.
Jestem zdania, że przy tej profesji, niezależnie jaką czynność wykonujemy, to warto sobie wyrobić dobre nawyki i jednak zawsze pamiętać, że odpowiednia higiena jest kluczem i naprawdę nie wymaga wysiłku. Traktowanie higieny poważnie widać jak na dłoni podczas szczepienia, jak to zrobisz na odpierdol to prawie na pewno coś się wda do środka i cała praca na marne, więc dlaczego by się tego nie trzymać do końca?
Odnośnie zbioru, to według mnie można i tak i tak. Ze "zrywaniem" nie chodzi o to, aby je powyrywać jak leci bezuczuciowo, ale robić to delikatnie tak, aby jak najmniej szkód wyrządzić. Mogą się utlenić, a wcale nie muszą co podnosi ryzyko tego, że zgniją i do reszty zniszczą grzybnię, a wykręcanie - jeśli już - to tylko ją naruszy, także wolna wola według mnie.
Grzybnia nawet jeśli się z jakiegoś powodu wytnie kawałek, nadal będzie nawiązywać nowe połączenia i się rozrastać, także też już tak przesadnie nie ma co panikować z tym wykręcaniem. Na Reddicie ilu ludzi, tyle wersji. Ja nie ścinam i wszystko gra.
No pewnie, że tak!
Przecież gdybyś je zebrał "o czasie", to i tak byłyby w środku i byś je zjadł, na logikę
Po prostu nieestetycznie wygląda poplamione na czarno, ale wszystko z nimi w porządku.
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.