Wczoraj był gruby miks kody i DHC (z przewaga DHC) ale bez prometazyny i zagrzało mnie konkretnie. Sny na jawie, pierwsze takie moje doświadczenie. Coś niesamowitego. Potem jednak się zbełtałam na zielono, chyba wątroba protestuje. Czy tam żołądek. Ciężko od takich nieziemskich miksów zrobić przerwę, chyba wszyscy to znamy
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
Ile wziąć, żeby zasnąć? Narazie weszło 50mg i nic. Odrzucać?
Desperacko potrzebuje zasnąć, a nie mam nic oprócz tego.
Raz piszecie o obniżonym progu drgawkowym, mogę brać to przy dobrze leczonej padaczce? Bez ataku blisko 2 lata.
Dwa czy przy sertralinie można spokojnie to brać?
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
Pozdro :P
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.