Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
surveilled pisze:poprawka: l-metkatynon rozkłada się do mieszaniny l-efedryny i d-pseudoefedryny
1. rozgniatam w pył paczke acatar acti tabs.
2. wrzucam ja do kieliszka i zalewam 7ml zimnej wody
3. mieszam pare minut
4. filtruje (wychodzi krystalicznie czysty roztwór)
5. dolewam do roztworu 2ml octu
6. rozkurwiam w pył 4 tabsy nagmanianu potasu
7. wrzucam potas do drugiego kieliszka i zalewam 4ml wody
8. mieszam kilka minut
9. łącze oba roztwory, mieszam
10. wrzucam do zamrazarki na 30min, potem 30 w lodowce
11. wyciągam błoto...
12. czekam około 30min aż te kłaki sie oddzielą...
13. filtruje
14. wypijam...
i nie działa... ;/ już dziś 2 paki poszły efekt ten sam... w sumie żaden
itq5 pisze:dlatego opisze po kolei co i jak robie i może ktoś mi znajdzie błąd, bądź poda jakiś swój dobry przepis....
2. wrzucam ja do kieliszka i zalewam 7ml zimnej wody---> spróbuj ciepłej przegotowanej i 5ml
3. mieszam pare minut
4. filtruje (wychodzi krystalicznie czysty roztwór)--> Dolej odrobinę wody - ja dolewam około 1,5 ml ciepłej wody do filtratu i przewalam to jeszcze raz przez filtr.
5. dolewam do roztworu 2ml octu
6. rozkurwiam w pył 4 tabsy nagmanianu potasu
7. wrzucam potas do drugiego kieliszka i zalewam 4ml wody
8. mieszam kilka minut
9. łącze oba roztwory, mieszam --> Przenoś roztwory za pomocą pompek --> mniejsze straty
10. wrzucam do zamrazarki na 30min, potem 30 w lodowce || Ja wystawiam za okno na około godzinę. Gdzieś wyczytałem, że im dłużej kot leży tym mu jest lepiej i nawet się z tym zgadzam
11. wyciągam błoto...
12. czekam około 30min aż te kłaki sie oddzielą... ---> ja czekam trochę dłużej, ale ja mam fioła na punkcie jakości :-/
13. filtruje ---> proponuję czynność powtórzyć 2 razy
14. wypijam... ---> spróbuj może p.r. Chociaż ja zajebiście lubię smak kota :diabolic:
wintermute pisze:rozpad zachodzi takze w obecnosci jonów MnO4-?surveilled pisze:poprawka: l-metkatynon rozkłada się do mieszaniny l-efedryny i d-pseudoefedryny
Tak się zastanawiam, skąd pochodzą te wodory. Z wody? H2O dzieli się na H-OH. Nie jest tak, że po rozłamaniu wiązania podwójnego z jednej jego strony jest potencjał negatywny, z drugiej pozytywny? Wtedy powstawałaby beta,beta-dihydroksymetamfetamina.
Jeśli przyjmiemy bezwarunkowo, ze powstaje efedryna, to co z jonami -OH? Podejrzewam, że łapią się z jonami K+.
A może jeszcze inaczej? Nie wiem, pewnie i tak bzdety naskrobalem.
Edit: Tak przy okazji, co się dzieje z jonami Cl-, które były składnikiem chlorowodorku pseudoefedryny?
Syberek pisze:Kurwa jak walicie oralnie to róbcie z 2 - 3 paczek jednorazowo. Nie wiem jak ma was poklepać dawka z 1 paczki przy miernej wydajności syntezy. Przypierdol z 2 - 3 paczek Acataru a nie jakiegoś gówna to poczujesz moc !
Więc pytanie ile nadmanganianu potrzeba jest na 1020 Acataru? 4 czy 5 tabletek??
jon pisze:3. Wzór na obliczenie ilości manganianu (VII) potasu
ilość nadmanganianu (mg) = 0,319 * ilość pseudoefedryny (mg) - to w warunkach idealnych, w praktyce zawsze będą jakieś straty przy oczyszczaniu pseudoefedryny, więc empirycznie dobrałem współczynnik 0.9 :
ilośc nadmanganianu (mg) = 0,287 * ilość pseudoefedryny (mg)
przykład:
pół paczki (w idealnych warunkach 114,84 mg):
x = 0,287 * 360 mg = 103,32 mg - dajemy jedną tabletkę 100 mg
cała paczka (w idealnych warunkach 229,68 mg):
x = 0,287 * 720 mg = 206,64 mg - dajemy dwie tabletki 100 mg
nawet jak dacie troszkę za dużo to nic się nie stanie, usuwamy nieprzereagowany nadmanganian przy pomocy witaminy C.
Wszystko jest na forum ;)
x = 0,287*1080=309,96 czyli 3 tabletki powinno się dawać, ale jak będzie 3,5 to też nic się nie stanie (w końcu przepis dla n00bów pokazuje, że nawet nadmiar nadmanganianu nie przeszkadza i kotek wychodzi dobry, a tą metodą udawał mi się przeźroczysty ;) )
Daruj sobie b-k RC, zrób własnego ketona :finger:
Przepis doszlifowany w 2012/2013, już od dawna nie biorę kota i nie zamierzam
W przepisie dla noobów ciężkiej bomby jest mowa o 200mg ... sam już nie wiem czego się trzymać. Już drugi dzień się informuję i jeszcze nie mogę zacząć pierwszej syntezy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/amnesia_ibiza.jpg)
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów
Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sejm9.jpg)
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”
Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/amfoschron.jpg)
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami
W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.