Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3 / 2 / 0
Czy od dawki 40mg escitalopramu może wystapic zespół serotoninowy? Pomyliłam z blister z lamotryginą. Od tygodnia nie łykałam nic, a dzisiaj tyle.
  • 997 / 183 / 0
@Joplinka nie ma takiego ryzyka
  • 880 / 365 / 6
09 lutego 2022Migomat pisze:
Ten lek na fluor w swojej cząsteczce, ja unikał bym brania go, nie wiadomo jakie skutki uboczne pozostawi i kiedy wyjdą.
Taka moja uwaga ale możecie to pierdolić co tam fluor XD
Skutki uboczne i metabolizm tego leku jest zajebiście dobrze zbadany. Więcej materiałów tutaj.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 3684 / 609 / 1
Porównywanie fluorowych RC stimow do leku jest trochę nietrafione...
A chlor, brom, lit? ;P
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 3 / / 0
Czesc, mam pytanie.
Od 10 lat walczę z fobia społeczna, nerwica, mętami, szumami usznymi, powidokami i być może hppd. Wszystko po zapaleniu marihuany.
Dostałem Escitil, dopiero pierwszy raz byłem u lekarza w tym roku. Jednak boję się go brać, bo naczytałem się, że może pogorszyć widzenie a i tak mam już problem z metami, powidokami i śniegiem optycznym. Brać? Próbować? Iść do innego lekarza? Pozdro dawka 1x10
  • 997 / 183 / 0
@Mpcgwk1 jak przeczytałem twój post to mam dokładnie jak Ty tylko mi to się od amfy zrobiło.Bierz i się nie zastanawiaj a pogorszenie ostrości widzenia może ale nie musi jest tylko na początku brania leku.Pierwsze 2-4tyg przygotuj się że wszystko się pogorszy i męty/śnieg będą dobijały jeszcze bardziej ale potem będzie tylko lepiej.
  • 3 / / 0
@tajemniczy25

Noo przelamalem się po 10 latach i poszedłem do psychiatry. Nie mogłem się nawet normalnie napić wody w biurze, tak mnie stres paraliżował. Czyli mówisz, że nie ma szans że mętów przybędzie? Głównie o to mi chodzi. Czytałem też na zagranicznych forach, że przy HPPD nie powinno się brać SSRI. Całkiem już zgłupiałem. alko mi pomagało, ale narządy już dostały po dupie.
  • 3455 / 563 / 2
alko lekiem na wszystko. Ja lubie escitalopram za to ze to nie są setki nie ładujesz w siebie nie wiadomo ile tabletek 20 mg i z głowy. Tylko esci jest dobry na depresje jak się łączy w mixach na przykład z 150mg wenlafaksyny efectin er.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 997 / 183 / 0
@Mpcgwk1 ja po 7 latach katorgi się przełamałem i poszedłem do lekarza.Bierz i się nie zastanawiaj bo szkoda życia.
  • 190 / 34 / 0
Ponad dwa tygodnie temu odstawiłem kodeine i wszystkie inne używki i potem zacząłem brać escitalopram na ocd depresje i lęki. Cały czas mam uczucie lęku uogólnionego, natręctwa utrudniają a wręcz uniemożliwiają niektóre czynności.
Przez ten czas jak biore escitalopram raz po kilku dniach terapii zazylem 45mg kodeiny(3tabletki thiocodinu) i potem z trzy dni po zwiekszeniu dawki esci do 20mg 30mg kodeiny(2tabletki thiocodinu) czy tymi dawkami kodeiny moglem popsuć dzialanie antydepresantu?
Przeciez takie dawki to niektorzy na kaszel biorą
Czy jest cos co pomaga zbić ten lęk i stres, problemy z oddychaniem na antydepresantach oprócz benzo?
Oprócz tego mocne wachania nastroju oraz problemy z koncentracją
Błagam pomóżcie bo tego serio nie da sie wytrzymać
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.