Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 67 / 26 / 0
@global108 W jakich sklepach ta Appetita występuje? Bo nigdy nie widziałem nigdzie.
  • 597 / 58 / 0
Kiedyś to w Dino albo Groszku kupowałem ale jak dla mnie była taka se. W paczce 8g, jakiś taki drewniany proszek, aromat średnio intensywny to i moc średnia. Prymat jak się otworzy to się można wzdrygnąć tak intensywny jest zapach, od razu czuć moc :D
  • 870 / 118 / 22
@Anatompuk Kupowałem w sklepie "Społem", to spadek po PRL jeszcze. 8 g w paczce.
  • 20 / 3 / 0
Nie wiem czy rzeczy takie jak aromat i data ważności (te pare miesięcy w tą czy w tamtą) mają znaczenie. Sądzicie że te "narkotyczne" substancje w gałce po prostu wietrzeją z tygodnia na tydzień, z miesiąca na miesiąc, z roku na rok? Myślę że nie i kiedyś to sprawdzę. Pokupuje wiele gałek na zapas i niech leżą rok - niektóre nawet przedwcześnie otworze.

A teraz wróćmy do tematu Kamis vs Prymat. Próbowałem dwóch firm z wielu losowych sklepów. To ile leżą w sklepie, gdzie leżą, po co leżą, pod jakim kątem leżą i inne metafizyczno kwantowe zagwostki tu nie grają roli. Sprawa zawsze opiera się na marce, bo najwidoczniej każdy producent używa gałek z innych regionów świata i tak dalej. Więc jedna będzie gorsza od drugiej. To że jest z tego lub tamtego sklepu to już kwestia bez znaczenia.
-Prymat mnie ani razu nie zawiódł. Bez znaczenia czy już mielone czy kupie całe i je sam zmiele.
-Lidlowa marka; nie pamiętam nazwy. Raz działa gorzej, raz średnio, raz słabo, raz dobrze. Zauważyłem że jej barwa jest bardziej żółta.
-Kamis [mielona w całości]. Właśnie dziś spróbuje pierwszy raz. Zauważyłem że barwa jest najciemniejsza z całej trójki, ale za to aromat i smak są subtelne. Niby jest 9g jak wszędzie, ale proszku zdaje sie podejrzanie mało. Zobaczymy jak to wpłynie na tripa.
Ostatnio zmieniony 03 listopada 2025 przez NiveaForStars, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 20 / 3 / 0
gała Kamis w edycji "Mielona W Całości" prawie w ogóle nie działa, oprócz efektów ubocznych. Przez 2-3 godziny lekki ból brzucha, razem z osłabieniem, pogorszeniem humoru i różne takie. Potem następne 20+ godzin lekkie spowolnienie i uspokojenie myśli + senność + apetyt. Czyli Kamis daje same złe efekty i nie daje haju. Spróbowałem pierwszy i ostatni raz - teraz będę trzymał się jedynie Prymatu, bo nie zawodzi i daje haj.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.