jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Stymuluje - energia fizyczna Cię roznosi, masz tiki nerwowe, często też schizy przez noradrenalinę, w skrócie nadpobudliwość ruchowa.
Profil działania wcale nie jest taki zbliżony do siebie, po mecie miałem przeróżne chore wiksy (nie na zejściu!), nieogar i nieprzyjemne wręcz po czasie pobudzenie, o zwale nie wspomnę na następny dzień, bo to był chyba jeden z moich największych koszmarów jakie dotąd przeżyłem. Dlatego mecie mówię stanowcze nie.
MDMA natomiast, to jest to, ciepło, euforia, empatia, brak nachalnego pobudzenia jak przy mecie i zjazd nie odczuwalny w przypadku mojej osoby, dwie zupełnie różne zabawki.
Dla mnie zdecydowanie ten pojedynek wygrywa MDMA. (pominę częsty i mocny szczękościsk którego akurat nie lubię), ale i tak MDMA dla mnie lepsze, oczywiście czyste MDMA a nie chujostwo z domieszką.
KANNABINOIDY
Nie rozumiem dlaczego niektórych dziwi, gdy ktoś pisze że meta nie stymuluje. Też bym określił w ten sposób jej działanie.
Powiedziałbym nawet, że wprowadza w stan 'spokoju', hehehe.
Chciałbym spróbować metaamfetaminy i doświadczyć efektu rozpływania się...
Wylądowałem wtedy na imprezie, ale z fotela nawet dobrze połamany amen break nie był mnie w stanie wyciągnąć.
No nie mniej jednak, jakiś czas potem przetestowałem miks z grzybami i moja opinia przeszła lekką transformację ;-)
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.