majster6669 pisze:Wątrobą powiadasz? A np. po wódce w ilości do 350ml kaca brak lub dużo mniejszy niż po dwóch piwach -.-prk pisze:Coś z twoją wątrobą chyba. ;)majster6669 pisze:Nie wiem czy dobre miejsce- ale ludzie, ratujcie- dlaczego mam kaca po 1l piwa? Dolegliwość zaczęła się od jakiś dwóch lat. Najpierw było po 4 piwach, potem po 3, a aktualnie już po dwóch piwach mam kaca cały dzień!
Co do piw to ja ostatnio tylko i wyłącznie raciborskie (zielone, zwykłe i mocne). Namysłów zielony był kiedyś ok ale wydaje mi się, że się popsuł. A no i braniewo jest warte polecenia.
efemeran pisze:Też tak mam, ale zupełnie nie wiem z czego to wynika. Wątroba badana niedawno, wszystko w porządku. To też zależy po jakich, najgorzej zdecydowanie się czuje po tych wszystkich craftowych wynalazkach, po koncerniakach lepiej.majster6669 pisze:Nie wiem czy dobre miejsce- ale ludzie, ratujcie- dlaczego mam kaca po 1l piwa? Dolegliwość zaczęła się od jakiś dwóch lat. Najpierw było po 4 piwach, potem po 3, a aktualnie już po dwóch piwach mam kaca cały dzień!
"Dodam iż będąc na wakacjach w Czechach wypijając nawet 8-10 browarków dziennie, kac był znikomy."
Ceskie piwo można chlać w konkretnych ilościach a o kacu nikt nic nie wie
haha
To jest ta różnica pomiędzy dobrze uważonym Piwem a na szybko i belejak zrobionym napojem piwopodobnym
Zwróć uwagę, że w Czechach pija się piwa z zawartością alk. w granicach 4-5%. U nas średnia moc "zwykłego" piwa to 5.5-6.5%
Słuszna uwaga z tym że nie wszystkie są do 5%, ater które znam o większej zawartości alkoholu również wchodzą lepiej
jak89 pisze:@up
"Dodam iż będąc na wakacjach w Czechach wypijając nawet 8-10 browarków dziennie, kac był znikomy."
Ceskie piwo można chlać w konkretnych ilościach a o kacu nikt nic nie wie
haha
To jest ta różnica pomiędzy dobrze uważonym Piwem a na szybko i belejak zrobionym napojem piwopodobnym
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej
Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami
Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.