Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12680 / 2454 / 0
Odmawianie choremu na raka leków opioidowych, jest moim zdaniem w top 5 największych skur****ństw. Gdyby to ode mnie zależało, wsadzałbym takich "lekarzy" przynajmniej na 3 lata do pierdla i zabraniał dalszej praktyki.
  • 1957 / 230 / 0
Tak powinno być. Nawet jakaś akcja była ostatnio, w telewizji mi się przewinął Stuhr.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
jezus_chytrus pisze:
Odmawianie choremu na raka leków opioidowych, jest moim zdaniem w top 5 największych skur****ństw. Gdyby to ode mnie zależało, wsadzałbym takich "lekarzy" przynajmniej na 3 lata do pierdla i zabraniał dalszej praktyki.
Skoro takich trzeba "wsadzić", to co zrobić z lekarzem wypisującym na recepcie coś, na co pacjent jest uczulony i - zeby nie było że cały czas o sobie to na przykładzie ojca neckjeh - waliłby pacjenta w miejsce bolącego jelita?
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.

Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.