zawiera 10 mg kodeiny, opakowanie 20 tabletek. Wydaje się bardziej opłacalny od antidolu. Dla porównania:
Codespan: 10mg x 20 = 200mg.
Antidol 15: 15mg x 10 = 150mg.
Tylko ciekawe w jakiej cenie ten pierwszy i czy rzeczywiście jest dostępny w sprzedaży.
ten Codespan to dostępny jest w polskich aptekach ? bo nie znalazłem takiego leku na leku.pl,
zawiera 10 mg kodeiny, opakowanie 20 tabletek. Wydaje się bardziej opłacalny od antidolu. Dla porównania]
jak możesz mówić ze jest bardziej opłacalny nie znając ceny ? :huh:
Po dzisiejszym robię przerwę
Jedyne co znalazłem. Więcej byś się za tym nabiegał żeby znaleźć niż to warte. Poza tym dostępność antka wróciła do normy.
oon pisze: ten Codespan to dostępny jest w polskich aptekach ? bo nie znalazłem takiego leku na leku.pl,
zawiera 10 mg kodeiny, opakowanie 20 tabletek. Wydaje się bardziej opłacalny od antidolu. Dla porównania:
Codespan: 10mg x 20 = 200mg.
Antidol 15: 15mg x 10 = 150mg.
Tylko ciekawe w jakiej cenie ten pierwszy i czy rzeczywiście jest dostępny w sprzedaży.
Najlepsze do ekstrakcji są właśnie leki z paracetamolem a nie z jakimiś NLPZami (aspiryna, ibuprofen), bo te ostatnie podane na pusty żołądek mają chujowe efekty uboczne, no i mogą powodować wrzody, czego nie można powiedzieć o paracetamolu (który właściwie NLPZem nie jest).
P.S.
Codespan został wycofany... Ten indeks leków, w którym znalazłeś ten lek jest sporo przeterminowany. Obecnie jedynym preparatem na rynku zawierającym aspirynę + kodę jest Ascodan, wg. mp.pl cena to 6zł. Jednak za tą cenę mamy jedynie 80mg kody (8mg x 10 tabletek).
c0deine pisze: Codespan został wycofany... Ten indeks leków, w którym znalazłeś ten lek jest sporo przeterminowany.
Z tego co się zorientowałem jest to kodeina w tabletkach bez dodatków (brak paracetamolu, nlpz itp.) - tam jest to bez recepty sprzedawane.
Mam okazję zamówić sobie opakowanie, może 2 jakiegoś takiego specyfiku z koda, ale kompletnie sie nie orientuje, o co kumpla prosić? - on się nie zna, tzn nie ćpa; leki bierze wyłącznie przeciwbólowo.
Może wiecie jak się nazywa jakiś porządny lek z czystą kodeiną sprzedawany w UK, tak żebym wiedział o co prosić? Wiadomo, że im większa dawka kody tym lepiej. No i ważne żeby koleś nie miał przypału na granicy, bo on nawet nie wie że będę to ćpał, a ja wolę tego nie zamawiać, niż narażać kolegę na nieprzyjemności.
polska wersja leku:
DHC Continus (dihydrokodeina), tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 0,06 g 60 tabl. 27,63zł,
DHC Continus (dihydrokodeina), tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 0,09 g 60 tabl. 41,44zł,
DHC Continus (dihydrokodeina), tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 0,12 g 60 tabl. 55,27zł,
w UK to sie chyba nazywa Paramol. Ale inni wiedzą lepiej. Weź poszukaj na forum, coś znajdziesz.
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12655
Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
antka 15 nie mogłem za to zakupić nigdzie prawie... <_<
zresztą ch*** z antkiem, dla mnie teraz są tylko dwa źródła kody : thiocodin (tzw. na miejscu ;-) ) i defalgan
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.