A wyniki pogorszone są zapewne przez kode, ale też przez tramal który o owym czasie brałem, też DXM zdarzało mi się brać. alkohol również popijałem w dużych ilościach na imprezach. Xanaxem też raczyłem się w nadmiernych ilościach. Jeszcze wcześniej ale to już dawno temu było czasami fete brałem z pigółami i jeszcze wóde na to piłem. <głupota> A jeszcze dawniej z 6 lat temu nie pamiętam dokładnie, pojadłem troche ruskiego metanabolu. :-/
Ogólnie to mocno dałem wątrobie popalić, ale od ostatnich kilku miesięcy jem Hepatil a teraz też Essientale Forte. Z wyżej wymienionych używet to obecnie używam kody oraz czasem bzdiazepiny, alk też mi się zdarzy wypić. Moje wyniki nie są znowu jakoś tam mocno zjebane, ale uważać trzeba. Bo szkodzi wszystko
W czasie badania byłem akurat na cyklu kreatyny z HMB co pewnie miało wpływ na wyniki badań. Z tego co czytałem ciężkie ćwiczenia na siłce również w jakimś stopniu wpływają na wyniki badań wątroby.
Myśle że nie jest obecnie jakoś źle, nic mi nie dolega, a też wyluzowałem troche z truciznami :-D
[...]
-przy jednoczesnym stosowaniu innych leków przeciwbólowych (opioidów i NSLP) oraz preparatów złożonych,"
z wikipedii
może o to chodzi ?
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
* odstawić, w sensie pozbyć się skręta i nie przyjmować nawet najmniejszej dawki. Planuje zrobić z miesiąc przerwy.
p4g4y0zzz(X) pisze: ArkejD, no takby nie patrzeć, wątrobica do wymiany, a wątroba nie jest tania. Oj nie. Chcesz kupić wątrobe? Jakby co to odezwij sie na prv.
W czasie badania byłem akurat na cyklu kreatyny z HMB co pewnie miało wpływ na wyniki badań. Z tego co czytałem ciężkie ćwiczenia na siłce również w jakimś stopniu wpływają na wyniki badań wątroby.
Po 1,5 roku ćpania kody (siekam 600mg, 4-5 razy w tygodniu) wyniki testów wątrobowych miałem IDEALNE. Podobnie reszta badań (robiłem komplet). Dodam, że ekstrakcję robię przez samą szmatę (nigdy nie używam filtrów, ręczników ani niczego) i roztwór zawsze jest "mlekowaty". Obliczyłem jednak, że nie ma tam więcej niż 2-3g paracetamolu. Do tego jeszcze dość dużo piję (do kody prawie zawsze leci kilka piwek) i Tramalu też nigdy sobie nie żałowałem, jak był. Zdaje sobie sprawę, że najprawdopodobniej mam po prostu farta i nie ma się czym chwalić, jednak odrobinę mnie to podbudowało.
Mój tata miał w zeszłym roku w lutym robioną morfologię z oznaczeniem enzymów wątrobowych i były mocno podwyższone wartości (był to luty czy marzec), i lekarz spytał, kiedy pan ostatnio pił wódkę to ojciec na to że w sylwestra (czyli 2 miechy wcześniej), na to lekarz odparł że mogą być jeszcze podwyższone...
czy to możliwe że po imprezce można tak mieć zawyżone wyniki po takim czasie? to jak to jest z kodą? a jeszcze jak ktoś dopije alko do tego.. ja przedwczoraj walłem 900mg kody rano a wieczorem poszedłem na impreze i piłem sporo.. az sie boje co tam sie dzieje we wątrobie...
Hurra, diese Welt geht unter
akoAco pisze: tak średnio może na temat ale o wątrobie ciekawostka:
Mój tata miał w zeszłym roku w lutym robioną morfologię z oznaczeniem enzymów wątrobowych i były mocno podwyższone wartości (był to luty czy marzec), i lekarz spytał, kiedy pan ostatnio pił wódkę to ojciec na to że w sylwestra (czyli 2 miechy wcześniej), na to lekarz odparł że mogą być jeszcze podwyższone...
czy to możliwe że po imprezce można tak mieć zawyżone wyniki po takim czasie? to jak to jest z kodą? a jeszcze jak ktoś dopije alko do tego.. ja przedwczoraj walłem 900mg kody rano a wieczorem poszedłem na impreze i piłem sporo.. az sie boje co tam sie dzieje we wątrobie...
Nie czytałem powyższych postów ale napisze Wam, że zrobiłem sobie badania wątrobowe i okazuje się że ALAT jest podwyższony prawie czterokrotnie niż maksymalna dopuszczalna norma, z kolei ASPAT jest podwyższony trzykrotnie w stosunku do maksymalnej dopuszczalnej normy.
Zaraz jade do lekarza i ciekawe co mi powie, czy wątroba zjebana czy też nie hehe, napisze potem co i jak. Totalne pogorszenie wyników w porównaniu do tych -zrobionych o mniej więcej tej samej porze w zeszłym roku, tak więc zwała w choooj :'(
I zaznaczam alkoholu pije minimalne ilości, nie biore fety, pix, i innych chemikaliów oprucz kody oraz małych incydentów z bzdiazepinami i Tramadolem. Porażka :-/
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.