Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2650 / 42 / 0
:kotz: ten temat wywiera zle wibracje u mnie,strrrasznie sie go czyta
  • 109 / 1 / 0
885 pisze:
Miłośnicy stymulantów - Wpierdalają grzybki
i wszystko jasne
pozdrawiam cały TVN i pana który zalogował się do nas :yay:

Pojebało mi się. :wall:
Ostatnio zmieniony 19 października 2010 przez AbrakadAbraAa, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 192 / 1 / 0
885 pisze:
ale najbardziej ciśnięci są opiatowcy
Nie, inhalnatomani : P

A temat powstał również po to, aby ze stereotypami walczyć, dyskusja na ich temat jest więc wskazana.
Ostatnio zmieniony 19 października 2010 przez Kostycz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 499 / 2 / 0
DXM- KinderĆpaki !
reszta j/w
tyle stereotypy są znane ale największy wśród społeczeństwa jest stereotyp: NARKOTYKI, najczęściej ludzie nie dzielą na miękkie/twarde spidujące/zamulające po prostu narkotyk to zło, dno, nie bierz narkotyków bo zginiesz.A my możemy je sobie dzielić, pierdolić a mnie nasuwa sie jedno pytanie CHUJ TO KOGO OBCHODZI?
  • 213 / 1 / 0
A Ty myślisz że podział na miękkie i twarde jest w porządku? Czyli rastajaracze są fptyę bo używają *miękkiego* narkotyku, a opiatowcy to szmaty bo lecą na *twardym*? Gówniane to rozróżnianie, można się wjebać w gandzia łid sensimilia jak i w hel. Nierzadko bywa, że ci biorący *twarde* są bardziej ogarnięci, niż osoby latające na *miękkich*.

@Fey, kocham Cię.
Uwaga! Użytkownik mundziel jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1179 / 9 / 0
Polacy to... chuje, złodzieje i pijaki.
Oto stereotyp o nas, drodzy forumowicze;] Czy zgodny z rzeczywistością - niech każdy odpowie sobie sam.

Tak samo tu.
Niby w każdym jest trochę prawdy, niby każdy to gówno prawda. To tylko i wyłącznie kwestia indywidualna.
Wielu ludzi słysząc, że ktoś jest użytkownikiem mj, pomyśli "co za skończony ćpun, ścierwo totalne", a jak jest, to każdy wie...
Każdy ma swoje wyobrażenia i najlepiej niech je zatrzyma właśnie dla siebie...
JS na 100% %-D
  • 499 / 2 / 0
mundziel no nie mówiłem że ja je tak dziele, ale na pewno masz racje tylko przy niektórych wchodzi te uzależnienie fizyczne i nic więcej
  • 77 / 1 / 0
wszyscy jesteśmy źli, brudni, żyjemy na dworcu i rozdajemy dzieciom cukierki z narkotykami. łuuuuuuuuuuu!
  • 12 / / 0
O czym Wy w ogóle mówicie, dla zwykłego człowieka nieważne czy palisz zioło, bierzesz amfetaminę czy ćpasz leki i tak jesteś dziwką na dworcu, walisz po kablach brudną strzykawą a Twoi rodzice śpą zachlani pod wykładziną.

Raczej byłt podobne wypowiedzi, nie wiem, przeczytałam pierwszy post i wolę grać w Mario.
  • 2179 / 31 / 0
feydewey pisze:
opiatowcy - SMUTNI LUDZIE
zdecydowanie sami to zresztą podkreślają na każdym kroku
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.