885 pisze:i wszystko jasneMiłośnicy stymulantów - Wpierdalają grzybki
pozdrawiam cały TVN i pana który zalogował się do nas :yay:
Pojebało mi się. :wall:
885 pisze: ale najbardziej ciśnięci są opiatowcy
A temat powstał również po to, aby ze stereotypami walczyć, dyskusja na ich temat jest więc wskazana.
reszta j/w
tyle stereotypy są znane ale największy wśród społeczeństwa jest stereotyp: NARKOTYKI, najczęściej ludzie nie dzielą na miękkie/twarde spidujące/zamulające po prostu narkotyk to zło, dno, nie bierz narkotyków bo zginiesz.A my możemy je sobie dzielić, pierdolić a mnie nasuwa sie jedno pytanie CHUJ TO KOGO OBCHODZI?
@Fey, kocham Cię.
Oto stereotyp o nas, drodzy forumowicze;] Czy zgodny z rzeczywistością - niech każdy odpowie sobie sam.
Tak samo tu.
Niby w każdym jest trochę prawdy, niby każdy to gówno prawda. To tylko i wyłącznie kwestia indywidualna.
Wielu ludzi słysząc, że ktoś jest użytkownikiem mj, pomyśli "co za skończony ćpun, ścierwo totalne", a jak jest, to każdy wie...
Każdy ma swoje wyobrażenia i najlepiej niech je zatrzyma właśnie dla siebie...
JS na 100%
Raczej byłt podobne wypowiedzi, nie wiem, przeczytałam pierwszy post i wolę grać w Mario.
feydewey pisze:opiatowcy - SMUTNI LUDZIE
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.