Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
"dziwny ten wasz kraj... w stanach w latach 70 juz wycofali ten lek ze względu na używanie pozamedyczne"

czy cos takiego :-D

" w każdej aptece za 5 złotych "
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
wlasnie skonczylem to ogladac bo juz nie moglem:) ale powazna rozmowa w pokoju narad wszystko wyjasnia:

(pajac w okraglych pinglach) - dekstrometorfan, mocna rzecz, dziwny wasz kraj u nas w stanach wycofany juz w latach 70 ze wzgledu na pozamedyczne uzywania
(doc 1) - mozna go kupic w kazdej aptece za 5zl (kurwa, dorbze bylo :D )
(pajac) - musiala przyjmowac to swinstwo od dluzszego czasu, niewydolnosc nerek duza
(doc2 )a wystarczy zeby te tabletki byly na recepte
(pajac) a efekt smiertelny

tak wiec strzezcie sie dexozercy, wasz koniec jest bliski. pamietajcie tez ze nie w kazdym szpitalu jest tak milo jak w lesnej gorze;)
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mallemma »
-
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2008 przez mallemma, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 157 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Iwan »
strunaman pisze:
"dziwny ten wasz kraj... w stanach w latach 70 juz wycofali ten lek ze względu na używanie pozamedyczne"

W 60' lub 70' ale na krótko bo nie było alternatywy dla leku na kaszel OTC, który nie uzależnia i szybko przywrócili... Nie wiem tylko czy teraz nie trzeba być tam pełnoletnim żeby to dostać...

Jak dla mnie to opakowanie było Tussidexowe.

A u mnie w mieście na toksykologii jest miło i fajnych ludzi można spotkać :D
Ostatnio zmieniony 22 października 2007 przez Iwan, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Bo tak było. Tylko że potem znowu zalegalizowali bo nie mieli alternatywy.

A po roku regularnego brania deksa serio może się coś stać z nerkami, to, że jednej osobie to się nie przytrafiło, to nie znaczy że nie może w ogóle.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 157 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Iwan »
vart pisze:
Bo tak było. Tylko że potem znowu zalegalizowali bo nie mieli alternatywy.

A po roku regularnego brania deksa serio może się coś stać z nerkami, to, że jednej osobie to się nie przytrafiło, to nie znaczy że nie może w ogóle.
Prędzej z wątrobą ale z nerkami też. Ale doszedłem do wniosku, że moje są nieśmiertelne po tym
co w życiu przejadłem wszelkich substancji ;)
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
(drętwa matka) Po co to brałaś justynko
(gorąca czternastka) żeby się lepiej poczuć

:nuts:

rozwalił mnie ten dialog :P ten pajac w goglach mówiący tonem starego wyjadacza też był zajebisty xD

EDIT:
http://www.domzdrowia.pl/40327,acodin-1 ... -2-op.html
lol, można zamówić tylko dwa opakowania acodinu jednorazowo :P
Ostatnio zmieniony 22 października 2007 przez Syn Bozy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
DXM rzeczywiście zostało wycofane z wielu krajów. Niewiele zostało tych europejskich gdzie można go kupic w ogóle nawet na receptę. Niestety alternatyw jest sporo. :-/
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 3250 / 356 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
W tym serialu mieli jedyny na cały swiat przypadek niewydolności nerek od dxm. No brawo. Jakby to powiedział Bodek "co za niefart" :D . Ten jebany chójek wypowiedzial zdanie ze powinien być na recke. Ale nie bójmy sie, firmy farmaceutyczne mają wiekszą władze niz 3 rzędny serialik na dwójce. Sanofi aventis nie da nas skrzywdzić!

Na cześć Sanofi hiphip hurra! :D Gorzej jakby wprowadzili dimemorfan który do dxm sie nie umywa, ale prawde mówiąc kto by im to wtedy kupil? Przynajmniej 80% obrotu dxm to cpuny więc korporacje farmaceutyczne nie dadzą sobie dmuchac w kasze.
Ostatnio zmieniony 22 października 2007 przez jogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 672 / 126 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nozer »
Nie trzeba byc pelnoletnim. Ostatnio stalem w sklepie jakies 15 minut przygladajac sie skladnikom w lekach na kaszel zeby jak najwiecej DXM bylo i cena niska (i nie spyrop bo odruch wymiotny po pierwszym lyku juz mialem). Nikt nic nie powiedzial, a napewno mnie widzieli (przy kasie prawie ze byly leki).
Uwaga! Użytkownik Nozer jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.