Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 128 / 6 / 0
dlaczego, ten temat istnieje?
  • 21 / 1 / 0
wykurwić go!
  • 3363 / 360 / 0
nawet nie wiecie ile rzeczy 'spod lady' maja kafejki, restauracje, bary, dyskoteki, kioski, sklepy a nawet aptekarze (chodzi mi o nielegalne uzywki w tym wypadku). ;)
  • 3 / / 0
japierdole pisze:
Zaraz tam nieznajomemu, z kolesiem od 5 lat jestem po imieniu. Pamiętam jak mając 13 lat myślałam, że wyglądam dorośle bo mi papierosy sprzedał :nuts:
Tak w ogóle to pracuje na utargu, wszystko z Ukrainy ściąga... więc czemu Marii ma nie mieć.
Narazie mi się nie chce dupska ruszać. Kiedyś tam dam znać.
Wystarczylo pomyslec o tym przed zalozeniem tematu ;-)
  • 12 / / 0
Ale mnie interesowało, czy ktoś kupował coś "spod lady". :-) Zresztą piłam całą noc i byłam trochę najebana.
Wykurwć temat :finger:
  • 305 / 2 / 0
w szkoplandii to nic nadzwyczajnego, pełno turków i arabów ze sklepami z badziewiami a sklep dziala bardzo dobrze :p
  • 672 / 127 / 0
skad jestem to na stacji pkp w kiosku byla taka sprzedaz, tez w kwiaciarni cos bylo, ale to bylo i zniknelo. bylo jeszcze w czasach zanim zakazali posiadania jakichkolwiek ilosci.
  • 356 / 7 / 3
FajnieJest pisze:
nawet nie wiecie ile rzeczy 'spod lady' maja kafejki, restauracje, bary, dyskoteki, kioski, sklepy a nawet aptekarze (chodzi mi o nielegalne uzywki w tym wypadku). ;)
W te restauracje, kafejki troche ciężko uwierzyć
  • 413 / 10 / 0
nieco z innej beczki, ale swojego czasu ojciec kumpla sprzedawał nabity weed w lufke za 5zł w takim małym straganiku ze świeczkami i sztucznymi kwiatami, zajebista opcja :)
  • 414 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.