Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bOoolek »
To ja sie nie bede duzo rozpisywał HISZPANIA. A dlaczego to kazdy moze sobie odpowiedziec ;)
Uwaga! Użytkownik bOoolek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 216 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaś »
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... edical.gif
tyle w kwestii krajoznawstwa ;] wierzę, że francuska legenda jest zrozumiała
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2008 przez jaś, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik jaś nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
piekne kraje
marok -boski hasz tanie zycie wpozo ludzie
nepal -dobry hasz tanie zycie wakacje cena 2,300 samolot zycie na miejscu tanie za dolara dobra szama kilo haszu w kapmandu120 usd
tajlandja boski dragi dziwki nic tylko bioro podruzt zalozyc

w sumie to moze zaloze bioro podruzy dla spizgusow wyjazdy zielone ;)

z europy polecam turcjr tania dobze mozna zarobic na zlocie przesyl;ajc je do polski
hasish,opium,hel,

A NAJLEPIEJ JEST ZOSTAC OBYWATELEM SZWAJCARJ
I NAJBARDZIEJ LIBERALNY KRAJ JAK CHODZI O DRAGI
OBYWATEL MOZE MIEC WSZYSTKO INECKIOTROMY BRAK LIMTU ROSLIN ITP
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
przysylaj :-D

niech bedize moja strata, dam ci zarobic 80 dolary na kilogramie haszu ;]

jesli chodzi o dobry kraj, to faktycznie, szwajcaria musi byc niezla. wydaje mi sie ze to bardzo ladne miejsce do zycia.
kupilbym pistolet
postawilbym sobie szklarnie
i poszedlbym do lekarza, po recepte na czysty, bielutki hel ^^
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 849 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Anglia jest fajna, a najfajniejszy Gibraltar :-)
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1238 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Peru i Meksyk też niczego sobie. ;]
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2008 przez gringo, łącznie zmieniany 1 raz.
לאכול חומצה!
  • 585 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: hitori »
Bieszczady zdala od jakiejkolwiek cywilizacji.
.
  • 23 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Dr.Morley »
Moze nie bede przesadnie oryginalny, ale mnie podobaly sie dawnemi czasy UK, gdzie chyba 5 lat temu kupilem 7 gramow haszu za 20 funciorow ( okolo 120 zeta, jednak trzeba wziasc pod uwage fakt, ze tam zarabia sie 20 funtow jak u nas 20 zloty).

Z rzeczy bardziej aktualnych w Szkocji kreska koksu za 3 funty stoi.... zeby bylo smieszniej pinta piwa 3,2 funta ;-) Welcome to united kinghdom.
Jestem tu w celach edukacyjnych.
  • 849 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Dr.Morley pisze:
Moze nie bede przesadnie oryginalny, ale mnie podobaly sie dawnemi czasy UK, gdzie chyba 5 lat temu kupilem 7 gramow haszu za 20 funciorow ( okolo 120 zeta, jednak trzeba wziasc pod uwage fakt, ze tam zarabia sie 20 funtow jak u nas 20 zloty).
Przepłaciłeś. Powinno być 1/2 uncji, czyli 14g za tą kasę. Hasz jest bardzo tani.
Dr.Morley pisze:
Z rzeczy bardziej aktualnych w Szkocji kreska koksu za 3 funty stoi.... zeby bylo smieszniej pinta piwa 3,2 funta ;-) Welcome to united kinghdom.
Zwykła koka kosztuje coś 40 za gram, więc jakie 3 funty? Za kreskę glukozy chyba. Kto sprzedaje koks na kreski?
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bOoolek »
W sobote przywitam Hiszpanie, a juz jutro wyjezdzam! :D Zobaczymy jak co i po ile stoi :D
Uwaga! Użytkownik bOoolek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.