Ogólnie sport obniża ciśnienie na dragi, bo jak człowiek ledwo na nogach stoi, to nic mu się już nie chce, a i czas szybciej leci :D
Układ nagrody się odzywa.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Partner walczy z uzależnieniem od koksu.
Teraz już 8 dzień w domu bez dragow (dodam ze poprzednie wszystkie detoksy i wycieczki na terapie nie wypaliły bo zwiał), chyba spróbujemy na spokojnie w domu tym razem .
On bardzo chce to rzucić i wiem bo widzial ze bardzo walczy .
Jak mu pomoc i jak go motywować lub się zwracać w domu ? Co może pomoc? Proszę Pomóżcie jak domowo uspokoić i ogarnąć takiego typa !! Dziękuje
Żeby to miało ręce i nogi trzeba wprowadzić zmiany do swojego życia, zmienić procesy myślowe oraz to co siedzi w głowie. Jest to bardzo trudne do zrobienia w warunkach domowych, bo zwyczajnie nie posiadamy narzędzi jak to zrobić. Samo utrzymanie abstynencji to za mało.
Z takich podstawowych zaleceń: odciąć się całkowicie od towarzystwa które bierze, powyrzucać ich numery telefonu itd, pozbyć się z domu przedmiotów które kojarzą się z narkotykami, bo te wyzwalają głody, poszukać jakiegoś konstruktywnego zajęcia, nowe hobby, zainteresowań, unikać miejsc które kojarzą się z ćpaniem, ogólnie unikać wszystkiego co się z ćpaniem kojarzy. Można sobie zrobić bilans strat, co straciłem przez ćpanie i za każdym razem, gdy przychodzi głód wzmacniać te negatywne symptomy oraz pozytywne co mi da życie bez narkotyków. Poszukać jakiś trzeźwych nowych relacji, może w Waszej okolicy są spotkania NA? Można wprowadzić Program 24h i program HALT (do wygooglowania).
Również w miksie do tego często ale nie zawsze pomocne jest zioło. Człowiek na fazie to szczęśliwy człowiek, a jak już się wjebie w zioło, to rzucanie zioła nie jest trudne. W ogóle minimalna dawka to jedna sztuka na tydzień np. w sobotę i efekty czuć cały tydzień. Choć u niektórych występuje odwrotny efekt, ale to zależy od osoby i rodzaju używki, że po ziole następuje duża chęć przypierdolenia czegoś innego, aczkolwiek to nie zawsze występuje.
CBD też może być pomocne.
Kompletne odciecie od kasy i wydzielanie jedzenia / używek przez kogoś innego. Kompletne bo inaczej uzbiera na koks albo jakieś inne zamienniki.
Aha i po paru dniach może dostać sraczki, ale ja wolałem sraczkę niż ten cholerny ból w środku głowy, który znają tylko narkusy.
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Długotrwałe stosowanie marihuany nie powoduje istotnych zmian w funkcjonowaniu mózgu
Badanie opublikowane w czasopiśmie JAMA Network Open dostarcza dowodów na to, że regularne spożywanie produktów z medycznej marihuany przez dorosłych nie prowadzi do istotnych negatywnych zmian w strukturze czy funkcjonowaniu mózgu. Naukowcy z Harvard Medical School oraz McGovern Institute for Brain Research (MIT) przeprowadzili podłużne badanie, w którym analizowali dane z obrazowania mózgu (fMRI) pacjentów stosujących medyczną marihuanę oraz osób zdrowych niebędących użytkownikami.
Palenie fajki wodnej wcale nie jest nieszkodliwe
Fajki wodne zyskują coraz większą popularność, szczególnie wśród młodych osób. Wiąże się to z powszechnym przekonaniem, że palenie sziszy jest nieszkodliwe dla zdrowia. Nic bardziej mylnego!
Marihuana i substancje psychodeliczne na kartach wyborczych w siedmiu stanach USA.
W Stanach Zjednoczonych trwa rewolucja legislacyjna. W tym roku, wyborcy w siedmiu stanach będą mieli okazję zdecydować o przyszłości marihuany i substancji psychodelicznych. Jest to znaczący moment w historii amerykańskiego ruchu na rzecz reformy polityki narkotykowej, który może doprowadzić do dalszych zmian na poziomie federalnym. Sprawdźmy, co dokładnie znajduje się na kartach wyborczych w tych stanach i jakie konsekwencje mogą przynieść wyniki głosowania.