Sytuacje kryzysowe: Sprawy nieco mniej pilne
Moderatorzy: Wszyscy moderatorzy, Zdrowie
Scalono z wątkiem ogólnym kryzysowym. taurinnn
Izraelski naukowiec twierdzi, że Mojżesz był odurzony gdy rozmawiał z Bogiem
W Biblii nie brakuje intensywnych momentów – a to krzewy stają w ogniu, pioruny biją z niebios, głośne symfoniczne dźwięki wiodą proroków i świętych do intruzji sacrum. Mojżesz przeżył kilka doświadczeń podczas których zetknął się z bogiem w wyrazisty zmysłowo sposób. Ale czy zwyczajnie doświadczał tych rzeczy, czy też będąc w zmienionym stanie świadomości?Pierwsze takie centrum badań nad psychodelikami
Potencjał psylocybiny i innych psychodelików w terapii m.in. anoreksji, choroby Alzheimera, uzależnień, zespołu stresu pourazowego, depresji a nawet boreliozy – badać będą naukowcy zatrudnieni w nowo powstałym Center for Psychedelic & Consciousness Research przy Johns Hopkins Medicine w Baltimore.Najpierw bylo smiesznie, potem sie totalnie wylaczylismy i ja widzialam jakies koloroey migajace obrazy.
Z tylu napisane bylo zeby zaczynac od polowy ale nienrozeczytalismy tego. Jest kurna poniedzialek rano a ja dalej nie spokojna, jakbymnw szoku byla. Jest lepiej ale trzyma mnie nadal. Ile to moze trwac? Co robic bo boje sie umyc zeby ciepla woda nie wlaczyla mi THC, wczoraj zjadlam troche obiadu i nic poza tym, lrzalam i spalam caly dzien. Glowa ciezka, nie czuje temperatur. Swego czasu leczeylam sie nerwice, teraz biore pregabaline. Nie bralam jej jendak od soboty wieczorem bo sie boje ze mi sie cos pogorszy w bani teraz albo znowu wywali faze chujowa. Pierwszy i ostatni raz kurna :/ juz drugi dzien a ja chce sie poczuć normalnie poprostu a nie jakis zjazd czy inmy afterglow. Co moge zrobic?
02 listopada 2019venusska69 pisze: Pytanko, czy jak ziomus zjadl fete a go boli cos I sobie wezmie paracetamol.bo ibuprofen, byloby okej? Sprawa powazna terazibuprofen tak, paracetamo nie.
Przeniesiono z oddzielnego wątku. Pozdrawiam, misspill
04 listopada 2019PainfulLife pisze: Dwa dni temu (sobota, ok 20) zjedlismy ze znajomymi po babeczce z zielskiem i haszem z coffieshopa.Cukry zbijają działanie THC, spróbuj kupić jakieś turbo słodkie batoniki, przepij to colą, zrelaksuj się. Chociaż wydaje mi się niemożliwe aby działało tyle czasu. Po prostu przesadziliscie z dawką. Space cookies potrafią pokazać moc :)
Najpierw bylo smiesznie, potem sie totalnie wylaczylismy i ja widzialam jakies koloroey migajace obrazy.
Z tylu napisane bylo zeby zaczynac od polowy ale nienrozeczytalismy tego. Jest kurna poniedzialek rano a ja dalej nie spokojna, jakbymnw szoku byla. Jest lepiej ale trzyma mnie nadal. Ile to moze trwac? Co robic bo boje sie umyc zeby ciepla woda nie wlaczyla mi THC, wczoraj zjadlam troche obiadu i nic poza tym, lrzalam i spalam caly dzien. Glowa ciezka, nie czuje temperatur. Swego czasu leczeylam sie nerwice, teraz biore pregabaline. Nie bralam jej jendak od soboty wieczorem bo sie boje ze mi sie cos pogorszy w bani teraz albo znowu wywali faze chujowa. Pierwszy i ostatni raz kurna :/ juz drugi dzien a ja chce sie poczuć normalnie poprostu a nie jakis zjazd czy inmy afterglow. Co moge zrobic?
Na czacie siedzi 148 uczestników Wejdź na czata