Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: niebieskinamiestnik »
No ja nie wiem czy to, że jest powoli to dobrze. Będzie np. gorzej i niewiele będziesz mógł zrobić bo proces nadal będzie postępował i postępował wiele dni.

Dawaj w miarę często tu raporty. Będziemy wiedzieli, że żyjesz i co się dzieje, a potem sobie porobisz podsumowania :)

Przyznam, że po efektach po połączeniu DXM i SSRI bardzo mnie interesuje to co robisz - ale nie to żebym namawiał :)
  • 682 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: NiezdrowyAntoś »
dokladnie, nie zagin nam na kilka miesiecy, tylko zdawaj w miare czesto relacje - co 2 tygodnie or smth... sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie

z drugiej strony, jakby bylo ciekawie i okazalo sie ze dziala, trzeba by chodzic do dwoch psychiatrow, do jednego po iMAO do drugiego po SSRI : p
Sun Was High (So Was I)
  • 3251 / 359 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
NIE STARY pisze:
NiezdrowyAntoś ten koleś o którym piszesz to Pan Zenek i on nie berze SSRI + iMAO + SNRI (2 rodzaje) tylko ssri(paroksetyne) + snri(wenlafaksyne pod dwiema różnymi postaciami) + neuroleptyk.
Nie stary, tu nie chodziło o Pana Zenka, wczesniej jakis gość pisał że łączy imao z ssri i czyms jeszcze (nie wiem czy nie no1) i ze czuje sie jak na pigule i zyje se normalnie. Jakiś taki założył temata chyba w mixach "mój codzienny mix" - cos w tym stylu jak znajde to dam linka.
Edit.
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=17577

Kojarzy mi sie ze no1 tez cos takiego robil. Mamy tutaj SSRI+SSRE (brane jednoczesnie co mnie troszke dziwi) czyli standardowy mix, ponoć niezły. Do tego Moklobemid (iMAO) co tworzy nam ciekawą kompozycje SSRI+SSRE+iMAO (zastanawiam sie jak to kolega zrobil, czyzby łaził po kilku psychiatrach?). Do tego mnóstwo klonów i zolpidem na noc. Szczerze mówiąc nie chcialbym jesc tylu klonów, szybko rosnie tolerancja i chyba idzie zatracic samego siebie w tym klonowym szalenstwie. Co do samych antydepresantów to mysle ze w rozsądnych dawkach nie powinno byc niebezpiecznie.
Ostatnio zmieniony 23 października 2008 przez jogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: NIE STARY »
Jutro minie tydzień odkąd biorę lexapro i aurorix razem, więc czas na małe podsumowanie.
Więc tak, żadnych nawet najmniejszych symptomów zespołu serotoninowego ani jakiegoś wyraźnie złego samopoczucia nie zaobserwowałem. Niestety fajerwerków też nie było. Minimalna ale to minimalna zmiana miała miejsce w ciągu 2 pierwszych dni.
Pierwszego dnia poczułem się trochę gorzej, nie mogłem zebrać myśli, czułem się lekko zdołowany. Mimo to odczuwałem dosyć przyjemne mrowienie, raczej z prawej strony głowy, które coraz słabsze towarzyszyło mi jeszcze dwa dni. Większość drugiego dnia czułem się jak na leciutkim kacu deksowym, lekko otumaniony ale w dobrej formie.
Tak było przez pierwsze 2-3 dni ale powtarzam to wszystko było minimalne i możliwe , że było to placebo. Teraz WSZYSTKO jest jak przedtem(czyli tak jak w poście pierwszym). Dlatego zastanawiam się nad zwiększeniem aurorixu ze 150 do 300 mg. Aurorix zaczyna działać po tygodniu wiec jeszcze może powinienem poczekać...
Jutro mam wizytę u swojego psychiatry więc może on mi coś doradzi.
  • 238 / 1 / 0
Jak mu powiesz, że bierzesz IMAO i SSRI to poradzi odstawić i choroba wie co jeszcze.
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: NIE STARY »
Jak się go pytałem miesiąc temu co sądzi o takim połączeniu to odpowiedział, że byłby skłonny zaryzykować ale tylko jak sie położę na oddział, a mi się nie uśmiecha tam leżeć bóg wie ile i czekać, aż leki zaczną działać bo to samo mogę robić w domu ;-) I jak już zacząłem to chce sprawdzić czy to mi pomoże a nie wycofywać się w trakcie bo dobieranie antydepresantów to ruletka, a ten miks może być strzałem w dziesiątkę.
Poza tym zobaczymy jutro, a swoja drogą to najlepszy psychiatra jakiego spotkałem.
  • 238 / 1 / 0
Tez jestem bardzo zainteresowany tym miksem. Ale bądź ostrożny.

A z jakiego miasta ten psychiatra?
  • 238 / 1 / 0
No i jak jest teraz?
  • 2013 / 84 / 0
Nieprzeczytany post autor: p4g4y0zzz(X) »
Pewnie umarł od tych "mixów" %-D
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 238 / 1 / 0
NIE STARY żyjesz?

Działa to jakoś pozytywnie?
ODPOWIEDZ
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.