Recepta - system kontroli
Moderator: Prawo
Australia: Pytamy dilerów, jak wpłynęły na nich związane z narkotykami zgony na festiwalach
"Zdecydowanie widzę większą ostrożność i słyszę więcej pytań. Kupujący chcą teraz zobaczyć produkt przed jego zakupem i wiedzieć, jak zareagowali inni."Z polskich aptek zniknęło 7 kg medycznej marihuany
...spokojnie, nikt jej nie rozkradł.Co do nowego systemu recept, da się jakoś sprawdzić które placówki już do niego należą? Czy to był jakiś długotrwały proces, wszystkie są już podłączone i po prostu od 1 stycznia ruszyło w całej Polsce? Jak to wygląda, zna ktoś szczegóły?
Tzn. chodzi mi o przychodnie, a nie o apteki.
"Jakiś mądry cytat jakiegoś mądrego gościa"
Powodzenia za to z podawaniem tabletki kotu...
Opium nam wyolbrzymia to, co nie ma miary,
bezgraniczność wydłuża,
pogłębia bezdnię czasu, w rozkoszy nas nurza,
sączy posępne czary,
którymi nad pojemność wypełnia się dusza.
- Ch. Baudelaire
Widzę więcej, wiem więcej,
tak to jest +,-
Wracając do tematu, to pytanie brzmi: Czy dany lekarz widzi jakie leki mam wypisane? Mowa od pierwszego stycznia. Czy może to jakoś sprawdzić?
Widzę więcej, wiem więcej,
tak to jest +,-
Czasem tak jest. Ja 2 razy trafiłem na ekstremalnie (z pozoru tylko) nieprzyjazną lekarkę (jako zastępstwo za moją, która była nieobecna) i nawet miałem się wycofywać... okazało się, że za tą groźną maską kryje się dobra kobieta, która na prośbę o wypisanie 1 opakowania wypisała 3 na zniżkę (Klony) mimo, że zaprzeczyłem na pytanie, czy mam padaczkę.
11 stycznia 2019boloboli pisze: Nie jestem pewny w 100% , ale sądze, że lekarz nie widzi jakie kto bral leki. To zbyt poufna dane aby był w nie wgląda dla lekarza. Na pewno apteki tego nie widzą. Choc te dane sa zbierane i jest możliwość do nich wglądu, w przypadku sprawy sądowej itp, to jednak lekarz nie ma w ni wglądu.po wejsciu e-recepty lekarz ma w kazdej chwilii podgląd, nawet może sprawdzić których leków z recepty nie wykupiłeś i kolejnym razem się zapyta o powód
farmaceuta to samo, wystarczy kod e-recepty żeby dowiedzieć się jakie leki brałeś. możesz wtedy wykupić resztę leków jeśli nie wykupiłeś recepty w całości
Na czacie siedzi 86 uczestników Wejdź na czata