29 grudnia 2018Baltimore pisze: recepty realizować będę u naszych sąsiadów.Do realizacji recepty poza granicami kraju w którym została wystawiona potrzebna jest recepta transgraniczna. I taka recepta rożni się od zwykłej RP. Ponadto realizacja nie obejmuje leków RPW.
Recepta - system kontroli
Moderator: Prawo
Część psychiatrów chce legalizacji substancji psychodelicznych
Mitów o substancjach psychodelicznych powstało w Polsce wiele, choć od zarania dziejów są one znane człowiekowi. Psychiatrzy widzą w nich szansę na leczenie depresji, traum, uzależnień.Kolejne narkotyki przechwycili na opolskim odcinku autostrady A4 celnicy z Opola
Funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej z Opola we współpracy z policją zatrzymali dwie osoby, które przywiozły do Polski narkotyki. Dwóm mieszkańcom Małopolski grozi teraz kara do roku więzienia.29 grudnia 2018Baltimore pisze: Dzięki pieprzonej prohibicji farmaceutycznej wykosztowałem się na drukarkę do recept, a także zdobyłem pieczątkę na rzeczywiste imię i nazwisko oraz numer PWZ lekarza psychiatry. Dzięki temu, że mieszkam zaledwie czterdzieści kilometrów na zachód, czterdzieści na południe i trzydzieści - na wschód od granicy czeskiej, recepty realizować będę u naszych sąsiadów. Podejrzewam, że ich systemy nie odróżniają naszych "RP" i "RPW".Wrócisz do naszego pięknego kraju pewnego razu nie z towarem, a w kajdankach. Poza tym to nie jest takie łatwe. Recepta transgraniczna to nie zwykły papierek, trzeba wiedzieć co i jak pisać i kodować.
*Używaj opcji [mentiion] lub cytuj moje wypowiedzi, dzięki temu widzę, że masz do mnie sprawę
* Napisz prywatną wiadomość - odpowiem jak najszybciej
*Jeżeli moje posty Ci pomogły fajnie jak użyjesz opcji [dziękuję]
MODERATOR GLOBALNY - MASZ KŁOPOT NAPISZ
Orientuję się ktoś czy na reckach Rpw w przypadku przekroczeniu maksymalnej dawki dobowej , trzeba przy dawkowaniu dodać ! wykrzyknik + pieczątkę?
Czy przepis ten już znieśli
https://rx.edu.pl/pytania/czy-przekrocz ... u-lekarza/
*Używaj opcji [mentiion] lub cytuj moje wypowiedzi, dzięki temu widzę, że masz do mnie sprawę
* Napisz prywatną wiadomość - odpowiem jak najszybciej
*Jeżeli moje posty Ci pomogły fajnie jak użyjesz opcji [dziękuję]
MODERATOR GLOBALNY - MASZ KŁOPOT NAPISZ
Ja bardzo psiepraszam, ale podejrzenia panów są całkowicie bezpodstawne
Ja niczym nie ha...ha..handluję
Scena teatralna — na niej potwory sztuczne. Ohydny świnio ryj w zielonej konfederatce z piórkiem.
Ostatnio mnie trochę nie ma, przepraszam. W miarę możliwości staram się odpisywać na PW.
Recka była na 1 op. DHC 90mg, nie będzie problemu jak zrobie 2 op. DHC 60mg?
dostałem recepte na tramal 50 mg 10 tabletek
troche chujowo więc wpadłem na pomysł, zeby przed 50 dopisać 1 i tak oto cieszyć sie sensowną realizacją recepty
zadziała? bez przypału itp? wydaje mi się, ze powinno być git ale wole dopytać
Na czacie siedzi 140 uczestników Wejdź na czata