Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 729 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
daj odpoczac temu kabelkowi
zmienaj miejscowke
albo trzymaj sie zasdy maszyny do szycia
czyli walisz w jeden bat zaczynasz od nadgarstka i walisz kolejne szoty caraz wyzej
wtedy nie zajedziesz batow
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 55 / 1 / 0
Dokładnie pukaj co jakis czas w inną żyłe , raz na prawej ręce raz na lewej , na dłoniach , przedramionach , jest że tak powiem wiele kombinacji. Ja tak robiłam i rzadko kiedy miałam jakiś problem, dla chcącego nic trudnego jak to mówią :-D ..
Uwaga! Użytkownik summer3184 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 729 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
na maratony i ciagi wygodnie jest zalozyc motylka alba welfron duz lepiej sluzy niz klucie sie par razy dzienie
higienicznie utrzymany wyrzymuje pare dni nalezy pamietac o przeplukiwAniu z 2 razy dzienie sola fiziologiczna i tak 4 dni ze spokojem daje rade
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: miltown »
przy kazdym czestszym pukaniu jem detralex i stosuje masci z heparyna, czasem przeciwzapalne i wsztystko jest ok ej
Uwaga! Użytkownik miltown nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
a co daje ten detralex?

jak sie celnie puka to nic nie trzeba robic, tylko przytrzymac sterylny wacik minute.

jak sie nie trafi i boli wtedy od razu posmarowac okolice heparyna - nie zrobi sie siniak. za to heparyna bardzo kiepsko dziala jak juz sie ma siniaki. mam takiego jednego ciemnego skurwysyna i smaruje juz tydzien i nic :/
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
greenz pisze:
a co daje ten detralex?
detralex zawiera hesperydyne i diosmine.

Diosmina
jest skutecznym lekiem przeciw obrzękowym, który poprawia elastyczność i tonus żył. Jest często stosowana jako wyizolowana substancja w różnego rodzaju zaburzeniach krążenia obwodowego – szczególnie nóg.
Hesperydyna
Hesperydyna zaliczana jest do tak zwanych czynników kapilarnych P. Ich działanie biologiczne związane jest przede wszystkim z naczyniami włosowatymi. Poprawiają one ich elastyczność oraz zwiększają szczelność śródbłonka naczyń. Z tego powodu hesperydyna wchodzi w skład preparatów poprawiających krążenie obwodowe np.]
Uwaga! Użytkownik miltown nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
to jest na recepte, ale czesto sprzedaja bez. jest to jednak bez znaczenia, bo istnieje lek o nazwie diosminex, ktory posiada taki sam skład, te same dawki i tą samą ilość tabletek co Detralex, a dodatku jest tanszy :D
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
niemiły temat, macie zrosty?
moze żyly się wam pochowały gleboko w cialo bys ich nie maltretowal? od czego

ja mam tylko gdzieniegdzie na przegubach, nie idzie przez to kluc, igla sie wbija łatwo i nagle zatrzymuje

ale jak sie dalej cisnie i dodstanie do zyly to i mozna pukac

co stosujecie, jest cos co przynosi dobre efekty oprocz heparyny?

myslalem nad zastosowaniem jakiejs masc na blizny, typu cepan, co o tym sadzicie?

[Zrosty]
  • 1211 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
cepan to jest heparyna.
jeszcze polecam z mojej strony żel lioton (polecony mi przez kolegę z forum :-p ), po mimo że trochę drogi, ale zawiera w chuj dużo heparyny, no i ładnie działa.

[Zrosty]
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2009 przez jon, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
ale glownym czynnikiem jest tu wyciag z cebuli który dobrze blizny goi (uzywac na wygojone rany)
minusem jest zapach, ale mozna sie przyzwyczaic

[Zrosty]
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.