sorki że się nie udzielałem tak długo ale życie biegnie do przodu i trzeba jakoś za tym nadążyć. no nie ważne w każdym bądź razie roślinki sobie rosną, ale nie mają się najlepiej, właściwie to nie za dobrze z nimi.
fotki miałem wrzucić a nie wrzuciłem, jaki ja nie słowny ;/ ale to przez to że aparatu na razie nie mam mam nadzieje że coś wykombinuje bo z roślinkami serio nie za ciekawie a chciałbym wam to pokazać żeby mieć pewność co z nimi.
więc roślinki mają zagięte końcówki liści do góry zgięcie to ma lekko żółtawy kolor ale jest to raczej zielono-żółte. już ponad tydzień tak mają a od paru dni listki lecą w dół i roślinka wygląda jak by chciała a nie mogła.
dałem trochę nawozu(biohumus bardzo mała dawka) ale nic nie pomogło. Liście kierujące się w dół to chyba objaw przelania? ale ja leje raczej mało wody chociaż możliwe że przelałem bo się nie znam

jak wkładam palec w doniczkę to niby ziemia nie jest bardzo mokra, no najwyżej wilgotna. podlewam co 2 dni niedużą ilością wody z biohumusem(na 2 litry wody daje 6 korków i po podlaniu zawsze mi zostanie jeszcze z pół litra)
co powinienem zrobić? mam zamiar po prostu zostawić roślinki i się nimi nie interesować przez tydzień może się poprawi a jak nie to będę kombinował....