"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
27 stycznia 2025cabanos1 pisze: Czy są jakieś metody poza oczywistymi* żeby jakoś ujednolicić codzienne doświadczenia z MPH? Zdarza się, że mnie pięknie wycisza i daje skupienie oraz motywacje. A innym razem jestem senny równocześnie czując czysto fizyczny niepokój.
* oczywiste metody - sen, minerały, dieta, nawodnienie
A z pozostalych metod, to oczywiście sen, bo MPH może maskować zmęczenie. I raczej nie łączyć z kawą.
Od jakiegoś 1,5 roku przyjmuje metylo odkąd zdiagnozowano u mnie ADD. Działa super. Na początku przyjmowałem 10mg IR, później trochę na własną rękę trochę z psychiatra modyfikowałem dawkę bo czułem że 1-0-0 10mg IR z rana działa trochę przy słabo. Aktualnie przerzuciłem się na Symkinet XR jako, że dostępność medikinetu jest niemalże zerowa w aptekach.
Narazie staram się rozgryźć dawkowanie jako, że dawno nie przyjmowałem wersji extended release także jestem na 10mg z rana. Pierwsze co zauważyłem to, że XR nie wywołuje u mnie żadnych lęków tak jak czasem lubił robić to medi IR. Myślicie, że może to być związane z tym że wersja IR uwalnia na raz od razu cała dawkę i mogło to być trochę za mocne "pierdolniecie" dla mojego organizmu? Tak się po prostu zastanawiam bo przy IR doszedlem z psychiatrą do takich wniosków, że najlepiej funkcjonuje gdy stosowałem 1-1-0 i najczęściej wlasnie ta poranna dawka sprawiała że czułem się anxious. Za to ta druga brana koło południa już była okej.
Pamiętaj że im lepiej sie odżywiasz/uzupełniasz witaminy tym te zejscia sa łagodniejsze
Z leków myśle że np mianseryna/mirtazepina mogłyby pomóc, ale nie jestem ekspertem
Pozdrawiam, wiem co czujesz, i nie chodzi tylko o te zjazdy, tylko ogólnie, to jest trudne
Kolejne pytanie to jak trochę zrzucić z siebie to poddenerwowanie po medikinecie? Jestem bardziej nerwowy da się to jakoś zbić?
Jak medikinet i noopept? Mam 20mg noopeptu w tabletce.
teleport do właściwego wątku, nie zakładamy nowych skoro istnieją ogólne, w taki sposób nie uzyskasz szybciej odpowiedzi, a wyłącznie warna/brak akceptacji postu/usunięcie posta - /Merx
19 marca 2025yulong pisze: Chłopaki, poradźcie coś.
Też mam ADHD, brałem również stymulanty rekreacyjnie, głównie etylofenidat dożylnie. Zawsze szukałem stymulantów, w szkole ogromne ilości czarnej herbaty (40g/d), później tyrozyna, kakao i inaczej dobrane dawki kofeiny. Medi pierwszy raz dała mi koleżanka, 3 lata temu, namawiała mnie też na diagnozę. Bałem się bardzo to wziąć, byłem czysty od dawna. Na pierwszy raz wziąłem zbyt dużo i zestresowałem się, ze jestem wyćpany, nie podobało mi się, choć koncentrację w pracy miałem dobrą. Później zacząlem brać po 6mg o przedłużonym uwalnianiu, a po czasie zacząłem rozgryzać granulki i brać 2-3mg, najwyżej 5mg, ale to już działało wyraźnie. Takie 2-3mg działają subtelnie, jakby mi ktoś na nieświadomce to dał, nie zorientowałbym się, myślałbym, że mam dobry dzień po prostu. No i tak brałem, najpierw bardzo rzadko, bo bałem się uzależnienia. Później zorientowałem się, ze takie dawki nie wywołują objawów zależności u mnie, i zacząłem brać powiedzmy 3mg, za godzinę drugie 3mg, czasami jeszcze dokładałem malutka dawkę żeby to przedłużyć, a czasami nie. W pracy lepiej, łatwiej o koncentracje, motywację, lepsze samopoczucie tez się pojawia. Większa kontrola nad emocjami, większy dystans, sytuacje nie dotykają tak mocno. Dużo zalet, ale działanie krótkie. Brałem tak codziennie, średnia z 10 miesięcy to 6mg/d.
Później zrobiłem sobie diagnozę, lekarz chciał mi dać 20mg na początek. Powiedziałem, ze brałem to i wydaje mi sie dużo, dał 10mg. Zjadłem całe 10mg i... poszedłem spać. Brak sił, zamulenie, jak się położyłem miałem wrażenie, ze bardzo głęboko odpoczywam i szybko zasnąłem. Po drzemce było lepiej, ale gorzej niż po 3mg. Spróbowałem 20mg, dalej czułem sie jak na lekach tłumiących, wszytsko robiłem wolniej, spokojniej, mniej mówiłem, nie przejmowałem rozmowy. Za to czułem, ze nie usnę. Jak "niegrzeczne" dziecko z adhd dostanie taką dawkę, nagle będzie "grzeczne", ale ja jestem dorosły, szukam maksymalnie funkcjonalnego działania. A, i po 20mg też mocne skojarzenie z silnymi stymulantami, które brałem w przeszłości. Taka dawka wzięta jednorazowo wchodzi gwałtownie, jakby z zaskoczenia. Najpierw czuję się podminowany, zamulony, po godzinie zaczynam się odmulać, ale wciąż mam mało energii i motywacji. W takich sytuacjach lekarz zaleca zwykle większą dawkę, myślę, ze 30mg albo 40mg mogłoby dać mi jakaś energię, ale nie chcę czuć wyraźnego działania leku, który borę. W zwiazku z tym zacząłem redukować dawkę i brac tak jak wcześniej, czyli 2-3mg jednorazowo i stopniowo dokładać do osiagnięcia pożądanego poziomu koncentracji. Niestety te 20mg/d podbiło mi tolerkę i teraz potrzebuję 7,5mg, a nawet 10mg żeby działanie było funkcjonalne. Decyduję się też na formę IR, gryzę granulki i nie biorę kiedy nie potrzebuję. IR działa krótko, można dobrze wycelować moment, kiedy lek ma działać i nie pobudzać się bez potrzeby
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/f/ff95937e-d772-4483-ae0d-fd829cadb45f/CALI-TRAIL-MIX.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250418%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250418T102802Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=3d90d9a9e249ce7d65a0df6774e8a3011e80c3191f9c1efe572f74aebd918e2e)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sorgorzow.jpg)
Rekord zatruć dopalaczami w Lubuskiem. Do szpitala w Gorzowie trafiła 15-latka
W 2024 roku województwo lubuskie stało się liderem w kraju pod względem zatruć dopalaczami. Liczba przypadków zatruć środkami psychoaktywnymi wzrosła o 65% w porównaniu do roku poprzedniego. Alarmujący jest również fakt. że do szpitali trafiają coraz młodsze osoby. Do szpitala w Gorzowie trafiła 15-letnia dziewczynka po zażyciu dopalaczy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/lasvegasdriver.jpg)
Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów
Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/poliziaitaliana.jpg)
Włoska policja aresztowała fana "Breaking Bad". Stworzył prawdziwe tajne laboratorium
Włoska policja zlikwidowała jedno z największych nielegalnych laboratoriów narkotykowych w kraju. Podczas nalotu na jeden z domów w dzielnicy Sant'Antonio w Novarze zatrzymany został 22-letni mężczyzna, który w swoich działaniach wyraźnie inspirował się serialem "Breaking Bad".