Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam, w piątek o 0.55 zostałem zatrzymany, przeszukano mnie i znaleźli zawiniątko. Przewieźli mnie na komendę, tam przeszukanie osobiste nic nie znaleziono, potem zważyli ta mefke i wyszło 0,37g, potem dołek i po jakoś 14h miałem przesłuchanie z policjantem na którym zabrano mi telefon razem z kartą sim i dowiedziałem się że przeszukano mi mieszkanie i nic nie znaleziono. postawiono mi zarzut posiadania mefedronu wyżej wspomniane 0,37g, przyznałem się. Nie byłem wcześniej karany, za 2tyg mam szkolenie 11ms w wojsku. Co dalej? Jutro mam jechać na
komendę do technika kryminalistyki ale nie wiem po co?? Nie rozmawiałem też z prokuratorem. Jak to będzie dalej wyglądać? Aha zapomniałem jeszcze dodać że te psy co mnie zwinęły byli całkiem spoko i wpisali mi że temat oddałem dobrowolnie.
  • 3466 / 572 / 1
Jak by byli spoko to by ci za 0.4 nie zrobili takiej akcji, tylko wyjebaliby ten kamień, wypisali mandat na 300 zł za szczanie w miejscu publicznym i nara!

A ci na komendzie by się nie bawili w szperanie w telefonie a TYM BARDZIEJ przeszukiwanie mieszanka.

Co ty zrobiłeś? Przedstawiłes się a na pytanie o zawód odpowiedziałeś "diler"?

Pierwszy raz z policją?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 2 / / 0
Właśnie odziwo byłem kulturalny wobec nich bo wiedziałem że mogę mieć lipę a potem tak samo nie robiłem w sumie nic takiego bo nie chciałem im utrudniać żeby wyjść jak najszybciej z dołka. Mieszkam w mieście 9k i znają tutaj środowisko no i rok temu rzucałem tematem i też podczas zatrzymania byłem z typem który napadł na policjanta i niby wyczuli odemnie fetę stąd te przeszukanie. Ujebali się i tyle. No ale dalej nie wiem co będzie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowe substancje psychoaktywne pod międzynarodową kontrolą

W marcu 2025 roku Komisja ONZ ds. Narkotyków umieściła pod międzynarodową kontrolą sześć nowych substancji psychoaktywnych, w tym syntetyczne opioidy i półsyntetyczne kannabinoidy. Decyzja ta jest wynikiem rekomendacji Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), która oceniła te substancje jako poważne zagrożenie dla zdrowia publicznego.

Składniki konopi indyjskich mogą pomagać w fibromialgi i bólu pooperacyjnym

Terpeny występujące w konopiach indyjskich mogą być skutecznym lekiem na fibromialgię oraz ból pooperacyjny, stwierdzili naukowcy z University of Arizona Health Sciences.

Zaskakujące odkrycie w kierownicy do gier. Celnicy znaleźli blisko 2800 tabletek oksykodonu

Śląska Krajowa Administracja Skarbowa (KAS) stale kontroluje przesyłki w Katowice Airport i lokalnych sortowniach paczek. W ostatnim czasie Śląski Urząd Celno-Skarbowy w Katowicach (ŚUCS) przejął oksykodon. Służbę Celno-Skarbową wspomagał Kodi, psi funkcjonariusz specjalizujący się w wykrywaniu substancji odurzających.