ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Hej,
3 razy zażywałem MDMA w krysztale w dużych dawkach. Jednego dnia 0.5g, drugiego 1g i tydzień albo dwa później 1 gram.

Od tamtego czasu, żeby spać musiałem znacznie zwiększyć dawkę leku na sen ketrel (znany też jako kwetaplex, substancja kwetiapina). Bez wzięcia leku ciężko będzie usnąć, czasem po leku i tak usypiam ponad 30 minut. Byłem u kardiologa i powiedział, że serce git. Problem ze snem po ketrelu jest taki, że rano jestem zmulony i ciężko mi przewidzieć ile będę spał czy 5 godzin czy powyżej 10.

Ostatni raz brałem w listopadzie

Zakładam, że będzie na tym forum ktoś kto miał/ma podobny problem.

Jak udało wam się z nim poradzić? Jeśli nie poradzić to jak sobie z nim radzicie?
Czy problem przeszedł po jakimś czasie? Jak tak to po jakim?

Z góry dzięki za pomoc
  • 107 / 33 / 0
Waliłeś o wiele za duże dawki bez przerwy, więc dosłownie się wyprułeś z serotoniny i pewnie receptory też dostały po dupie. MDMA nie wybacza za bardzo głupoty i nadużywania, można się mocno na tym przejechać.

Ale z doświadczenia wiem, że z czasem jest poprawa, chociaż są przypadki długofalowych skutków ubocznych u podatnych ludzi, był nawet temat na forum bluelight, ale to tylko wyjątkowe przypadki gdzie ludzie nawet po zażyciu 150mg mają problemy.

Ciężko powiedzieć co może ci pomóc, ale na pewno zmień tryb życia, uprawiaj dużo sportu i zdrowo się odżywiaj. Omijaj jakiekolwiek używki. Musisz zając głowę jakimiś zainteresowaniami i pasjami, żeby poruszyć trochę dopaminę i serotoninę. Tylko nie coś typu przeglądanie social mediów dla taniego zastrzyku dopaminy tylko coś bardziej konstruktywnego.

Postaraj się odstawić nasenne rzeczy i spróbuj się zmęczyć wszystkim w trakcie dnia. Spróbuj sobie czy Tryptofan zadziałałby u ciebie. Jest prekursorem melatoniny i serotoniny. Walisz 1g 30min przed spaniem.
  • 3466 / 572 / 1
Z tym tryptofanem uważaj- nie można tego brać "na krzywy ryj" tyle akurat ile ci się na sypienie na rękę.
Najpierw się upewnić że nie koliduje z żadnymi lekami która zażywasz. Jeśli chodzisz do psychiatry możesz go zapytać czy nie ma przeciwwskazań.

Jaką dawkę ketrelu bierzesz? (Jaką brałeś zanim zaczęły się problemy a jaką stosujesz teraz?)
Czy coś oprócz Ketrelu jeszcze zażywasz na stałe?
Aha Teraz doczytałem że obecnie go nie bierzesz od listopada. Czy w ogóle możemy cokolwiek budować jakieś teorie nie mając pewności czy problemy ze snem wynikają na 100% z ostrego tanga z MDMA?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1233 / 466 / 0
Zacznij od NAC i kreatyny, dobre na regenerację mózgu i bezpieczne niezależnie od indywidualnych zmiennych.
  • 5 / / 0
06 marca 2025Flammeus pisze:
Waliłeś o wiele za duże dawki bez przerwy, więc dosłownie się wyprułeś z serotoniny i pewnie receptory też dostały po dupie. MDMA nie wybacza za bardzo głupoty i nadużywania, można się mocno na tym przejechać.

Ale z doświadczenia wiem, że z czasem jest poprawa, chociaż są przypadki długofalowych skutków ubocznych u podatnych ludzi, był nawet temat na forum bluelight, ale to tylko wyjątkowe przypadki gdzie ludzie nawet po zażyciu 150mg mają problemy.

Ciężko powiedzieć co może ci pomóc, ale na pewno zmień tryb życia, uprawiaj dużo sportu i zdrowo się odżywiaj. Omijaj jakiekolwiek używki. Musisz zając głowę jakimiś zainteresowaniami i pasjami, żeby poruszyć trochę dopaminę i serotoninę. Tylko nie coś typu przeglądanie social mediów dla taniego zastrzyku dopaminy tylko coś bardziej konstruktywnego.

Postaraj się odstawić nasenne rzeczy i spróbuj się zmęczyć wszystkim w trakcie dnia. Spróbuj sobie czy Tryptofan zadziałałby u ciebie. Jest prekursorem melatoniny i serotoniny. Walisz 1g 30min przed spaniem.
Ostatni raz brałem MDMA w listopadzie. Ketrel brałem w dawce 50mg, a teraz biorę 175mg
  • 209 / 46 / 0
Skoro powszechnie wiadomo, że MDMA wykazuje Neurotoksyczność serotoninergiczna a jeszcze w takich dawkach i mieszaniu z neuroleptykami nawet nie chce sobie wyobrażać co organizm musiał zrobić by to zneutralizować. Ćpasz biorąc leki bardzo mądrze ! życzę powodzenia.
Pomoże na to Rumianek- gorąca herbatka troszkie cukru i spora szczypta soli sodowo-potasowej.
Ale nie gwarantuję tylko tak myślę kto wie jak tam jest namieszane XD
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 5 / / 0
06 marca 2025Flammeus pisze:

Hej,
Dzięki o napisaniu o bluelight. Wstawiłem tam taki sam temat i wywiązała się ciekawa dyskusja.
Dla zainteresowanych link:
https://www.bluelight.org/community/thr ... ms.945103/
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nowe substancje psychoaktywne pod międzynarodową kontrolą

W marcu 2025 roku Komisja ONZ ds. Narkotyków umieściła pod międzynarodową kontrolą sześć nowych substancji psychoaktywnych, w tym syntetyczne opioidy i półsyntetyczne kannabinoidy. Decyzja ta jest wynikiem rekomendacji Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), która oceniła te substancje jako poważne zagrożenie dla zdrowia publicznego.

Składniki konopi indyjskich mogą pomagać w fibromialgi i bólu pooperacyjnym

Terpeny występujące w konopiach indyjskich mogą być skutecznym lekiem na fibromialgię oraz ból pooperacyjny, stwierdzili naukowcy z University of Arizona Health Sciences.

Zaskakujące odkrycie w kierownicy do gier. Celnicy znaleźli blisko 2800 tabletek oksykodonu

Śląska Krajowa Administracja Skarbowa (KAS) stale kontroluje przesyłki w Katowice Airport i lokalnych sortowniach paczek. W ostatnim czasie Śląski Urząd Celno-Skarbowy w Katowicach (ŚUCS) przejął oksykodon. Służbę Celno-Skarbową wspomagał Kodi, psi funkcjonariusz specjalizujący się w wykrywaniu substancji odurzających.