I jak ta memantyna u Ciebie?
Bo kolega @Merx dostał trudniejsze pytanie i skapitulował.
Jest bardzo pomocna po odstawieniu ale nie do mieszania by jeść sobie klona czy alpre co dziennie i nie martwić się o uzależnienie czy późniejsze skutki uboczne.
04 lutego 2025ymka pisze: @MarekWawka
Patrzysz na to za bardzo zero-jedynkowo, żeby widzieć sens w odpowiadaniu na takie pytanie.
A Ty @PolskiLen że tak to ujmę Twoim słownictwem, w dupie byłeś g*wno widziałeś. xd jakimś dziwnym trafem nie zaburza ten mix w moim przypadku jakichkolwiek zdolności poznawczych, czy procesu neurogenezy. Tfu, przed kuracją tym mixem to nawet do książki było trudno usiąść, bo i tak wiedziałem, że nic sensownego z niej nie wyniosę. Tymczasem połykam książki jak nigdy wcześniej, a wiedzę z nich llepiej niż biodostępność jakiejkolwiek subst. psychoaktywnej. xD
przykład: Jako iż jestem pierwszym pacjentem mojej psychiatry jeśli chodzi o zmianę kuracji na ADHD z MPH na elvanse napisałem jej wczoraj rozprawkę (odwołując się z każdą postawioną tezą do badań klinicznych czy książek naukowych) to odpisała mi tylko:
Chociaż jeśli ktoś przesadza z takim mixem, bo trzeba mieć olbrzymi respekt do tych obydwu substancji i tylko debil by nie przyznał racji, że w takim przypadku to faktycznie jedynie czego można oczekiwać to ogłupienia większego niż po pregabalinie.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
To Ty napisałeś, że dzięki memantynie nie rośnie u Ciebie tolerancja i nie uzależniłeś się od klonazepamu. Następnie napisałeś, że miks alpry z memantyną skończył się u Ciebie detoksem. To nie trzyma się kupy i jest bez sensu.
Działanie alpry to ok 4h i ogromna chęć, a nawet konieczność w przypadku lęku uogólnionego na dorzucanie co skutkuje podwyższeniem tolerancji samo z siebie, nie wspominając o trzymaniu się dawek leczniczych.
Działanie klona to ponad 24h przy czym nie ma absolutnie żadnej chęci na dorzucanie, bo jak się wyrośnie z ćpania, szczególnie gabanergików i trzymasz się dawek leczniczych to jaki jest sens zażywania większej ilości?
Oczywiście minęło ponad pół roku zanim przeniosłem się z sporych dawek alpry na klona, przy czym przegrałem rozprawę sądową zarówno w 1 i 2 instancji i 4msc czekałem na decyzję odbywania kary za pomocą dozoru elektronicznego - w tym czasie dawka dzienna dochodziła do 6mg na dobę, całe szczęście skończyło się dozorem i przez czas dozoru zszedłem do dawki początkowej tj 2mg, a nawet teraz schodzę do 1mg co drugi dzień dla oszczędności.
Also trochę researchu w moich postach i bardzo łatwo znaleźć info, że owy detoks to nie był od alpry, edit: był TYLKO od alpry, ale od kurewskich ilości oksykodonu, alpry i MPH.
Pasuje?
04 lutego 2025Merx pisze:Skapitulowałem, bo uważam, że szkoda mojego czasu na to, żeby odpowiadać na pytanie które kompletnie nie trzyma się jakiegokolwiek logicznego sensu, albo inaczej.04 lutego 2025ymka pisze: @MarekWawka
Patrzysz na to za bardzo zero-jedynkowo, żeby widzieć sens w odpowiadaniu na takie pytanie.
A Ty @PolskiLen że tak to ujmę Twoim słownictwem, w dupie byłeś g*wno widziałeś. xd jakimś dziwnym trafem nie zaburza ten mix w moim przypadku jakichkolwiek zdolności poznawczych, czy procesu neurogenezy. Tfu, przed kuracją tym mixem to nawet do książki było trudno usiąść, bo i tak wiedziałem, że nic sensownego z niej nie wyniosę. Tymczasem połykam książki jak nigdy wcześniej, a wiedzę z nich llepiej niż biodostępność jakiejkolwiek subst. psychoaktywnej. xD
przykład: Jako iż jestem pierwszym pacjentem mojej psychiatry jeśli chodzi o zmianę kuracji na ADHD z MPH na elvanse napisałem jej wczoraj rozprawkę (odwołując się z każdą postawioną tezą do badań klinicznych czy książek naukowych) to odpisała mi tylko:
IMG_5133.jpg
Chociaż jeśli ktoś przesadza z takim mixem, bo trzeba mieć olbrzymi respekt do tych obydwu substancji i tylko debil by nie przyznał racji, że w takim przypadku to faktycznie jedynie czego można oczekiwać to ogłupienia większego niż po pregabalinie.
Generalnie do czego zmierzam skoro ładujesz benzo i antagonistów NMDA nie czując ogłupienia to masz dobry zasób minerałów w mózgu. Ha tylko przy takim miksie trzeba o niego dbać ! A prościej jest nie brać nic i lecieć na ustawieniach fabrycznych beg.
Mozna w sumie powiedziec, ze harm reduction to moje drugie imie :v
A może się jej podobasz i temu cię posłuchała.
A może jest łasa na twojego ogurasa XD
Różnie bywa
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/f/f3059fc6-f172-47c5-bbda-93742bd757ec/wodzian_chloralu.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250216%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250216T181902Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=beb4ad7963fc295d87df2d0e7eea0804f1f282cc9d3bb12fc656fd9d2f3b11e9)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/zrzut_ekranu_z_2024-09-23_11-41-33.png)
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/ap24079375080174.jpg)
Francja stanie się "Meksykiem Europy"? Wartość rynku narkotykowego sięga 5 mld euro
Handel narkotykami stał się częścią francuskiej gospodarki i stanowi niemal część jej PKB. Obroty mogą przekraczać nawet pięć miliardów euro, a proceder ten może być źródłem utrzymania nawet dla 200 tys. osób.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/skrecacz.jpg)
Młody mężczyzna skręcał skręta na ławce pod kamerą monitoringu miejskiego
Operator, który obserwował zachowanie młodego mężczyzny siedzącego na ławce w Parku Garnizonowym widział jak młodzieniec zażywa narkotyki.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/walgreen.jpg)
Według rządu USA Walgreens wydawał opioidy bez uzasadnienia medycznego
Departament Sprawiedliwości USA wytoczył proces przeciwko sieci aptek Walgreens, oskarżając ją o realizację milionów recept na kontrolowane substancje, w tym opioidy, bez odpowiedniego uzasadnienia medycznego. Zarzuty obejmują wydawanie recept z „czerwonymi flagami”, które wskazywały na ich potencjalną nielegalność.