Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 99 / 12 / 0
Wielokrotnie poprzez prace z podświadomością, medytacją, kontakt z naturą osiągałem uczucie szczęścia, empatii, radości, były to stany podobne do np małych dawek psylocobiny, lub podobne np do lekkich opioidów. Osiągałem to nawet pomimo czynnego uzależnienia. Polecam skupianie sie na chwili obecnej, np podczas słuchania muzyki, skupianie sie na tym co widzicie lub na oddechu, na byciu w stanie bez myśli.
Regularna praktyna uważności, czyni cuda
Opisujcie tutaj wasze doświadczenia, bo wiem że niektóre osoby z forum mają w tych dziedzinach niesamowite przeżycia
  • 186 / 53 / 0
Zdarza sie na trzezwo poczuc cien wjazdu, ale jak chcesz bardziej spektakularne opisy to masz przeciez cala podgrupe enteogenow.
Chyba ze chodzi ci stricte o opisy przezyc przypominajacych stany mniej lub bardziej narkotyczne, uzyskane celowo, badz przypadkiem, bez uzycia egzogennych substancji, to pozniej moze cos opisze.
  • 40 / / 0
Ciekawy temat nigdy regularnie nie praktykowałem medytacji a bardzo bym chciał medytować systematycznie, dodatkowo praca z podświadomością tak naprawdę to chciałbym umieć zmieniać programy wryte w swojej podświadomości kontrolując co się w niej ma można by zmienić życie. Czy ktoś jest biegły w tym temacie? umie w praktyczny sposób wpływać na swoją podświadomość?
  • 927 / 78 / 0
Ja poprzez psychodeliki zacząłem się interesować ezoteryką, kolejno zacząłem ćwiczyć jogę. W ostatnim czasie zwróciłem się także ku medytacji.
Wykonywanie asan i medytację mogę porównać z używaniem różnorakich narkotyków. Moim zdaniem zarówno praktyka duchowa jak i używki uzależniają. Ćwiczenie jogi oraz medytacja powodują u mnie podwyższony nastrój, nie występuje natomiast zejście, co ma miejsce np. przy amfetaminie.
Co do pracy z asanami, to lubię być trzeźwy gdy się za to biorę, czyli zazwyczaj co dnia rano. W sumie testowałem jedynie kannabis lub małe dawki % przed. Nie przeszkadza opiat zaaplikowany dnia poprzedniego.
Co do medytacji, to trawa bardzo mnie rozkojarzała. DXM i opio nie narzucają się.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Znów narkotyki w paczkach. Mężczyzna odebrał przez pomyłkę przesyłkę. Co z adresatem?

W Siedlcach doszło do nietypowego zatrzymania mężczyzny podejrzanego o handel narkotykami. Wszystko zaczęło się od omyłkowo wydanych paczek w punkcie kurierskim, w których znajdowały się środki odurzające.

Stany Zjednoczone dopuszczają do sprzedaży saszetki nikotynowe ZYN

FDA: „To mniejsze ryzyko dla zdrowia niż palenie papierosów”

Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów

Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".