Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 361 / 33 / 0
Prawdopodobnie ten CYP2D6 tylko pytanie czy mocno czy tylko srednio aktywuje ale lece doczytac narazie jedno no dwa badania je potwierdzaja ,wiele lekow metabolizuje ten enzym.

scalono - WRB

Po 14 dniach stosowania musze przyznac,ze do 1.5g dzienie w praktyce raz mniej raz wiecej dziala rewelacyjnie jako noontrop ,stymulant w sensie czuc np rano dzis wstalem a spalem 4h zeski .Stymulujaco podobnie do fenylopiracetamu.
Idealnie lubi po wypiciu solo lub zielona herbata(synegria) kofeine w roznej postaci najlepiej z duza iloscia cukru np napoj energetyczny .
W stosunku dawka dzialanie ex-quo nr 3 z bacopa vinpocetyna fenylopiracetamem.
Jednakze mocno wchodzi w reakcje z pseudoefedryna i DXM.
Gdy po wypiciu naparu a uderzeniu DXM poczulem od x3 x4 silniej dzialanie im wiecej tym mocniej wzmocnilo na zmiane cos ala psychodela ,dyso umiarkowane w stymulacje.
Uwaga! Użytkownik jokerr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Odświeżam temat gdyż napotkałem tą zacna roślinkę, narwalem jej cały kosz po zweryfikowaniu kim jest i co w sobie ma. Aktualnie kupne suplementy, czy ekstrakty są dość drogie. Alkaloidy które w sobie zawiera są liczne tak jak spektrum ich działania. Testując, parząc robiąc napar, wieczorem mogłem dostrzec działanie winkaminy, w pewnym momencie przepływ krwi zwiększył się odczuwalnie. Usnąć moglem normalnie, ale za to rano po przebudzeniu sny były w szczegółach zapamiętane. Być może ma to związek z oddziaływaniem na receptory sigma. W dzień jest to coś ponad placebo odczuwalnego, obecność ogólna tak to nazwę . Faktycznie jednak jest coś w tym że wzmaga działanie i komponuje się lepiej w obecności stymulantow
  • 2903 / 1581 / 34
Vincaminorudeine
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 2221003666
Bardzo ciekawy związek niedawno wyizolowany ciekawostka może powodować pobudzenie i odwracać działanie innych alkaloidów. Jeśli w danej roślinie akurat będzie więcej tego alkaloidu działa na wzmocnienie wydzielania monoamin i stymuluje.

Fuzja /D5

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 2221003666
Dokładny opis co zawiera barwinek mniejszy, pospolity. W tym podobne do Picralima nitida alkaloidy.
M.in:
akuammicine (4) w tym badaniu macie opis wpływu na receptory czy transport monoamin.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7932029/
Ekstrakt alkoholowy jest bardzo silny uważajcie!
Efekty przedawkowania:
zaburzenia oddychania,
arytmia serca,
ból i zawroty głowy,
zaburzenia apetytu
Jak stosować
w praktyce dawkę 1,5 g dziennie(liście ewentualnie plus łodygi)sproszkowanego surowca. Kuracja nie może trwać bez przerwy. Po 2-3 tygodniach zażywania należy zrobić przynajmniej 2-tygodniową przerwę. 1,5 g surowca rozdrobnić, zaparzyć w 150 ml wody. Tę ilość wypić w ciągu dnia w trzech porcjach. Dobrze działa z irezyna.
zanthoxylum acanthopodium orginalny z dziko rosnących roślin z północnej Sumatry z wysiewu nasion ale przez ptaki nie jakiegoś tam wypalania odrostów czy nasion preparowanych przez ludzi.
Astra2959 oraz -(-BPAP) też mam god mode Dirty summer.
  • 699 / 74 / 22
Nie wiecie kiedy barwinek zawiera najwięcej substancji czynnych? Żuję po kilkanaście listów dziennie od wiosny, kiedy kwitnie do teraz (połowa października). Zamierzam i przez zimę, bo na pamięć bardzo dobrze mi działa, ale czy warto w zimę?

Fuzja /d5

Barwinek wchodził w skład legendarnego JetFuel Pyro firmy Cyber. W jedną z klepiących wersji i szybko wycofanej. Sam na pewno uspokaja (i ne jest to placebo) - po zżuciu garści styczniowego poczułem to wyraźnie. Uspokojenie i poprawę nastroju. Miałem lekką wyjebkę na wszystko i ciężko mnie było wkurzyć. No i stymuluje mózg na 1000% Jednak nie stosujcie tyle co ja, bo mogą nery boleć.
  • 2903 / 1581 / 34
17 października 2024global108 pisze:
Nie wiecie kiedy barwinek zawiera najwięcej substancji czynnych? Żuję po kilkanaście listów dziennie od wiosny, kiedy kwitnie do teraz (połowa października). Zamierzam i przez zimę, bo na pamięć bardzo dobrze mi działa, ale czy warto w zimę?
Latem najwięcej w zależności od warunków, chcesz więcej dodaj nawóz azotowy zwiększa to ilość alkaloidów.
zanthoxylum acanthopodium orginalny z dziko rosnących roślin z północnej Sumatry z wysiewu nasion ale przez ptaki nie jakiegoś tam wypalania odrostów czy nasion preparowanych przez ludzi.
Astra2959 oraz -(-BPAP) też mam god mode Dirty summer.
  • 4192 / 686 / 2117
@global108 najwięcej alkaloidów ma (wiosna – kwiecień/maj) oraz wczesnym latem (czerwiec/lipiec). Potem stopniowo to maleje. Nie widzę większego sensu, żeby wtedy się w to bawić, ale to moje zdanie. Czy warto w zimę? No dla mnie, nie warto.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Znów narkotyki w paczkach. Mężczyzna odebrał przez pomyłkę przesyłkę. Co z adresatem?

W Siedlcach doszło do nietypowego zatrzymania mężczyzny podejrzanego o handel narkotykami. Wszystko zaczęło się od omyłkowo wydanych paczek w punkcie kurierskim, w których znajdowały się środki odurzające.

Stany Zjednoczone dopuszczają do sprzedaży saszetki nikotynowe ZYN

FDA: „To mniejsze ryzyko dla zdrowia niż palenie papierosów”

Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów

Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".