Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 49 / 23 / 0
Akurat ww. efekty uboczne to dla mnie plus. Galopująca tolerancja powstrzymuje mnie przed codziennym wrzucaniem i ciągiem, a tak to wrzucam max 2x w tygodniu. Takie skurcze, drgawki i kilkusekundowe utraty przytomności miałem także, m.in. po baklofenie i gbl jak przegiąłem z dawką. Tu łatwo przegiąć, dla osoby bez tolerki 2,5 g może robić fajnie a 3 g to już silne zawroty głowy, nudności i blackout. Fenibut ma mnóstwo wad, ale wolę go od gbl, bo bałbym się, że wpadnę w ciąg 24/7 i te cholerne polewki na sen, w przypadku feni czuję się bezpieczniej, mimo że cenowo, jakościowo i ilościowo wypada gorzej niż gbl.
  • 28 / 8 / 0
Trochę nie było mnie na forum i co czytam: fenek od ziona zamienił się w kwasek cytrynowy. Ehh szkoda bo zostało mi tylko kilka gram zapasu. Co prawda używam go bardzo sporadycznie ale dobrze byłoby zrobić zapas zanim zbanują lub totalnie nie będzie dobrego źródła zakupu.

@RuchRych Zależy jakie dawki brałeś. Ja brałem zazwyczaj trochę ponad 1g i było OK. Co prawda nie wywalało w kosmos jak LSD czy grzyby ale to inna kategoria substancji. Jak Saguaro pisał że on potrafi łyknąć 4g to nie mieściło mi się to w głowie. Moim zdaniem po pierwsze trzeba się wyspać dzień przed, po drugie fajnie dorzucić sulbutiaminę i kofeinę. W sumie nawet sama sulbutiamina bez fenia jest mocno wyczuwalna. Ciekawi mnie też ten bromantan ale ta wysoka cena i niska dostępność.

@Pseudofarmaceuta Może i się chce. Może to fajne połączenie ale wrąbanie się w nikotynę przez fenia to dla mnie średni pomysł więc wolę dorzucić sulbutiaminę+kawa i jest wystarczająco dobrze. Bardziej ciekawi mnie jak to jest z dodatkiem pregi ale nie mam recki a "eksperci" odradzają miks ze względu na fakt że wtedy sam fenio już nie będzie taki fajny i będziesz szukał czegoś więcej.
  • 5761 / 1174 / 43
Ja dochodziłem do jednorazowej dawki 5g.
...
Tak samo dziwne, jk ludzie wrzucający 2g pregabaliny.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 4 / 1 / 0
Czy ktoś z was miał problem z krostami na twarzy i na głowie w przypadku dłuższego stosowania fenibutu?
  • 58 / 5 / 0
Ile trzebaby tego żreć na dzień żeby zastąpić 10mg xanaxu dziennie rozlozone na kilka razy w ciągu dnia i czy w ogóle się da?
  • 49 / 23 / 0
10 mg xanaxu to grubo… Nie wiem czy da się fenibutem dobrze zastąpić benzo bo to inny profil działania…

Spróbuj na początek 2g rano i wieczorem. Potem w razie potrzeby zwiększ do 3g

Substytucja fenibutem to kiepski pomysł, bo kończy się to wrzucaniem 10 g na dobę, żeby coś poczuć, taki ciąg jest nieekonomiczny i niedobry dla zdrowia.

Ja bym zamienił alprę na rolki 10 mg rano i wieczorem i schodził co dwa dni o 2,5 mg.
  • 4 / 1 / 0
Po ponad pół rocznym ciągu na dawkach 3-6 gramów branych na poważne zaburzenia lękowo-depresyjne bardzo uciążliwe są huśtawki nastroju, pewności siebie, chęci do działania, postrzegania rzeczywistości i lęku naraz. Bardzo utrudnia mi to nawiązywanie nowych znajomości szczególnie z dziewczynami, bo np. o 13:00 mam chęć i plany na spotkanie, a o 16:00 już nic mi się nie chce, zaczynam czuć się jak śmieć z ujemną samooceną i wjeżdża depresja na maksa heh. Chociaż i tak dzięki fenibutowi zdobyłem się na odwagę żeby pierwszy raz w życiu zaprosić gdzieś jakąś dziewczynę i miło spędzić z nią czas pomimo tego, że od tych spotkań dostałem derealizacji i depersonalizacji (taki to był olbrzymi stres dla takiego zaburzonego człowieka jak ja) :)
Niemniej jednak też dzięki temu, że posmakowałem normalnego życia zauważyłem problem i pchnęło mnie to do szukania pomocy u specjalistów i “leczenia” się bardziej stabilnymi w działaniu substancjami i psychoterapią, bo przez 20 kilka lat mojego gównianego życia pewne lękowe cechy zapisały się już w mojej osobowości i nawet na szczycie działania fenibutu nie dałem rady ich przełamać choć postępy były
  • 28 / 8 / 0
Jestem po teście fenia od Swiss i lipa. Kupiony jakieś pół roku temu może więcej przeleżał w szufladzie. Brany niemal na czysto. Z GABA piłem tylko trochę alko jakieś 3 tygodnie temu więc pomijalnie.
Na moje oko to jakieś 60% działania tego co miał do zaoferowania Zion przed zepsuciem. Niby działa ale daleko mu do prawdziwego działania. Wziąłem 1,3g fenia + 1,3g sulbutiaminy. Był fajny humorek i trochę chęci do działania ale zabrakło tej magii i otwartości do ludzi.
  • 236 / 29 / 0
01 grudnia 2024jacekgrab pisze:
Po ponad pół rocznym ciągu na dawkach 3-6 gramów branych na poważne zaburzenia lękowo-depresyjne bardzo uciążliwe są huśtawki nastroju, pewności siebie, chęci do działania, postrzegania rzeczywistości i lęku naraz. Bardzo utrudnia mi to nawiązywanie nowych znajomości szczególnie z dziewczynami, bo np. o 13:00 mam chęć i plany na spotkanie, a o 16:00 już nic mi się nie chce, zaczynam czuć się jak śmieć z ujemną samooceną i wjeżdża depresja na maksa heh. Chociaż i tak dzięki fenibutowi zdobyłem się na odwagę żeby pierwszy raz w życiu zaprosić gdzieś jakąś dziewczynę i miło spędzić z nią czas pomimo tego, że od tych spotkań dostałem derealizacji i depersonalizacji (taki to był olbrzymi stres dla takiego zaburzonego człowieka jak ja) :)
Niemniej jednak też dzięki temu, że posmakowałem normalnego życia zauważyłem problem i pchnęło mnie to do szukania pomocy u specjalistów i “leczenia” się bardziej stabilnymi w działaniu substancjami i psychoterapią, bo przez 20 kilka lat mojego gównianego życia pewne lękowe cechy zapisały się już w mojej osobowości i nawet na szczycie działania fenibutu nie dałem rady ich przełamać choć postępy były
Odstawiłeś cold turkey po takim ciągu? Czy zmniejszałeś dawki?
  • 301 / 31 / 0
Ostatnio byłem u pulmonologa z chrapaniem i dał mi urządzenie na noc do badania, a że byłem po 1.5g fenia. To wyszło mi 42 bezdechy na godzinę. Gdzie norma jest 5 dodam oczywiście, że nie jestem gruby ani nie pale papierosów, więc jak ktoś chrapię - to zażywanie fenka bądź benzo może zagrażać życiu. Tydzień później znów byłem na fenku i dał mi te aparaturę co śpi się w masce i w ogóle nie chrapalem. W sumie dobrze, że podczas pierwszego badania byłem na feniu bo wyniki były tak złe, że duża szansa, że dadzą 2k na dotacje do tego urządzenia.
ODPOWIEDZ
Newsy
Biden ustanowił rekord ułaskawień. Skrócił wyroki 2,5 tys. osobom skazanym za narkotyki

Prezydent USA Joe Biden ogłosił w piątek skrócenie wyroków niemal 2,5 tys. osobom skazanym za przestępstwa narkotykowe, którzy odbywają "nieproporcjonalnie długie kary". Prezydent pobił w ten sposób rekord pod względem wydanych aktów łaski.

Wpuścił policję, by pokazać, że partnerka nie dba o dom. Na wierzchu miał narkotyki

O dwóch narkotykowych sprawach z wtorku 21 stycznia 2024 roku poinformowała Komenda Miejska Policji w Gdańsku.

Zapalił skręta na poczekalni Komendy Policji. Skończył w areszcie

Szczycieńscy policjanci zatrzymali mieszkańca Szczytna, który przyszedł do komendy, żeby wyjaśnić wątpliwości związane ze wcześniejszą interwencją z jego udziałem. Czekając na funkcjonariuszy w poczekalni wyciągnął i podpalił skręta, co nie uszło uwadze policjantów.