Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 645 / 68 / 0
Chlorobutanol.png
1,1,1-trichloro-2-metylopropan-2-ol; alkohol tert-trichlorobutylowy
https://en.wikipedia.org/wiki/Chlorobutanol

Nie mogłem znaleźć takiego tematu, aż dziwne. Chlorobutanol to sedatywna i nasenna substancja, synteza banalnie prosta z acetonu i chloroformu. Lek toksyczny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2020 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 182 / 34 / 0
A mnie dziwi, "lek" - raczej związek chemiczny - jest silnie hepatotoksyczny , podobny w działaniu do wodzianu chloralu , który również wykazuje działanie nefrotoksyczne. W najlepszym przypadku zaśniesz na 24 h , w najgorszym na trochę więcej, do tego trochę wątroby ubędzie . Pierwszy związek nigdy nie był używany w lecznictwie, a drugi - wodzian , dawno wycofany ze względu na spore skutki uboczne. Raczej bardziej te związki leżą w obrębie chemii niż farmakologii , takie porównanie.
  • 645 / 68 / 0
No wiesz, ludzie różny syf wpierdalaja, jestem pewny że taki cpun od gazu do zapalniczek czy politoksy by z chęcią spróbował, a nie trzeba mieć nawet podstawowych umiejętności chemicznych do tej syntezy.
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 904 / 175 / 0
Może sam sobie weź i opisz wrażenia. Wątpie żeby ktoś świadomie narażał się dla jakiejś gównofazy. Szczególnie, że są inne sprawdzone, łatwo dostępne środki, którymi można się przeorać.
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1394 / 88 / 2
16 września 2019RekreacyjnyHarry pisze:
No wiesz, ludzie różny syf wpierdalaja, jestem pewny że taki cpun od gazu do zapalniczek czy politoksy by z chęcią spróbował, a nie trzeba mieć nawet podstawowych umiejętności chemicznych do tej syntezy.
Po czym wnioskujecie, wyczerpujących badaniach toksyczności??
action movie:gun:
  • 479 / 89 / 0
A ja dzisiaj wyprodukuję tego odrobinkę. Metabolit jest ten sam co przy wodzianie chloralu. Gdzieś mi się obiło o uszy, że jest około 10x wagowo aktywniejszy od wodzianu. Reakcje haloformową zapoczątkowałem już wczoraj, ale chyba dostałem jakiś zjebany podchloryn, bo ani kolor nie znika, ani się nie grzeje. Już nie wspomnę o wydzielaniu się oleju. Na wszelki wypadek zamówiłem 250ml chloroformu z warchemu i dzisiaj będzie. Zrobię może małe kompendium.

Tak się składa, że mam kłopoty ze snem, więc się przyda.

scalono - detronizator

Dokonałem syntezy. Jestem w trakcie badań. Na pewno problemem jest jego naturalnie wysokie ph ze względu na to, że katalizatorem jest wodorotlenek (w moim przypadku sodowy). Rozpuściłem w niewielkiej ilości wody i ph było 10. Co do jego zapachu to leży gdzieś tam w pobliżu kamfory. Jednak dla mnie jest to coś pomiędzy kamforą a żywicą jakiegoś drzewa iglastego. Ogólnie bardzo przyjemny zapach.
  • 410 / 64 / 0
a efekt?
  • 33 / 11 / 0
@DobryWujas ^?
  • 479 / 89 / 0
Raczej nie polecam. Ogólnie bezwzględnie trzeba to po reakcji oczyścić. Rekrystalizacja z ipa lub etanolu o ile pamiętam. Sam w sobie produkt reakcji to pomarańczowy osad o intensywnym zapachu - jak dla mnie żywicznym, konkretnie drzewa iglaste i w tym jakieś 10% czegoś co może i jest kamforą.
Bardzo drażniące na żołądek. Ja się porzygałem. Działania na organizm ludzki - nie sprawdzono.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Newsy
Biden ustanowił rekord ułaskawień. Skrócił wyroki 2,5 tys. osobom skazanym za narkotyki

Prezydent USA Joe Biden ogłosił w piątek skrócenie wyroków niemal 2,5 tys. osobom skazanym za przestępstwa narkotykowe, którzy odbywają "nieproporcjonalnie długie kary". Prezydent pobił w ten sposób rekord pod względem wydanych aktów łaski.

Największa na świecie firma tytoniowa po cichu wchodzi na rynek marihuany

Philip Morris International (PMI), znany gigant tytoniowy, konsekwentnie rozszerza swoje działania poza tradycyjny rynek tytoniowy. Ostatnie kroki firmy wskazują na rosnące zaangażowanie w medyczną marihuanę. Dzięki współpracy z kanadyjską firmą Avicanna, specjalizującą się w terapii kannabinoidowej, PMI rozwija swoją strategię dywersyfikacji. Ale dlaczego największa firma tytoniowa świata inwestuje w medyczną marihuanę? Co odróżnia ją od konkurencji i jakie są jej długoterminowe plany? Sprawdźmy.

CBŚP i NCA w walce z syntetycznymi opioidami – współpraca w ramach EMPACT

W Birmingham odbyło się kluczowe spotkanie platformy EMPACT NPS/Narkotyki Syntetyczne, które zgromadziło przedstawicieli CBŚP, brytyjskiej NCA i innych kluczowych partnerów. W jego trakcie omówiono strategie zwalczania zagrożeń związanych z syntetycznymi opioidami, a współpraca przyniosła wymierne rezultaty.