Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3024 / 517 / 0
Ciężko powiedzieć zależy od osobowości.
Ja rzuciłem całkiem i było tylko gorzej na samym 0. Stan bajgorszy psychicznie To jakieś 3 max do tego poty itp.

Ale tak ja odstawiałem po kawałeczku i brałem długo i duże dawki. Wydawało mi się ze się wyleczyłem a jest jeszcze gorzej
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 203 / 59 / 0
W Stanach Zjednoczonych Bromazepam ze względu na wysokie prawdopodobieństwo nadużywania i uzależnienia . Jest szczególnie uzależniający ze względu na to, jak jego aktywny składnik modyfikuje rzeczywistą strukturę chemiczną mózgu po dłuższym okresie stosowania.Jest zakazany .Tak piszą w iternetach.
I teraz pytanko co myslicie ? Taki xan wszech obecny W USA
Pytanie moje jakie benzo waszym zdanie najbardziej uzależnia ?
  • 3024 / 517 / 0
Xan, fent, Oxy to zaa duże korporacje
specjalnie bromowa skrócili jak Pionka
Jest szczególnie uzależniający ze względu na to, jak jego aktywny składnik modyfikuje rzeczywistą strukturę chemiczną mózgu po dłuższym okresie stosowania.Jest zakazany
Ciekawie to wygląda chętnie bym przeczytał tak badania

Aa i właściwa odpowiedź to xan jest najszybciej uzależniający. Mocna bomba krótkie działanie. Żeby temu zapobiec trzeba zakazać dorzucania ale jak widać to trudne, dlatego o dłuższym działaniu zażycie bez nadużywania jest całkiem nieuzależniające
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 93 / 9 / 0
Spożywam w dłuższym ciągu, nie płacze, że będę musiał rzucić. Bo, raczej z tego nie wyjdę, poza tym nie chce.
Mam chłodniejsza i opanowana głowę
  • 72 / 18 / 0
Powiedzcie mi szczerze - czy benzo mają działanie rekreacyjne, chodzi mi o osoby, które nie cierpią na zaburzenia lękowe. Kurcze mam dostep do alpry w niezliczonych ilosciach ale co próbuje to wziąć to w zasadzie nic po tym konkretnego nie czuje. A biorę spore dawki jak na to, że mam zerową tolereancję. Dziś już 5mg siadło w krótkim odstepie czasu i czuje jakbym kompletnie nic nie zażył.

Czy to działa tylko na ludzi, którzy w jakiś sposób cierpią psychicznie? Pozdro
  • 121 / 29 / 0
Tak skoro masz nie ograniczony dostęp to wpierdol się w ciężkie uzależnienie od benzo aż skończy się to na braniu antydepresantów i lataniem po lekarzach powodzenia.
Oczywiście, że mają działanie rekreacyjne sedacje i uspokojenie od hamowanie emocjonalne i otwartość.
Nie zauważasz tego ? Jak nie to lepiej daj sobie z tym spokój bo to nie są leki do zabawy a tym bardziej do ćpania.
  • 733 / 102 / 0
Benzo rekreacyjnie nie Polecam!!! Maja ogramna protege uzaleznienia, a odstawienie ich w wielu przypadkach jest niemozliwe. Oczywiscie maja swoj udzial w medycynie jak clonozepam na padaczke, alprazolam na ataki paniki ale to nie dla " ćpunow " z tendencjami do uzaleznienia. To sa leki dla ludzi z tzw. rozsadna glowa, a i tacy potrafia sie wpierdolic. Podam przyklad. Kiddy bylem w Świeciu na odstuciu byla Tam starsza Pani wjebana w benzo. Praktycznie codziennie chodzila do dyzurki bo ja skret lapal I dopiero jak dostala gratis pewnie jakas rolke, przytulala misia I sie uspokajala. Nie wiem jak wyglada skret po opio ale od benzo to psychiczny horor, a I fizycznie tez dostaje sie po dupie. NIE POLECAM !
Jeszcze jest za wcześnie by było już za późno
  • 219 / 26 / 0
Jak długo estazolam utrzymuje się w organizmie? Właśnie dowiedziałem się, że moja ciotka która jest po 70-tce od 20 lat przyjmuję estazolam, codziennie 5 mg przed snem. Poza tym żadnych innych leków, zdziwiłem się, że za dnia ma cały czas sporo energii, gotuje, sprząta, pierze, żadnych objawów zjazdów czy depresji. Czy ten lek utrzymuję się tak długo, że nie zdąży zejść z organizmu przed zażyciem kolejnej dawki?
  • 121 / 29 / 0
estazolam ma half live 10-24 godziny po tak długim czasie stosowania pewnie 20-24 godziny. Więc tak nie zdąży przestać działać kiedy ciota na wieczór sięga po kolejną tabletkę. I dla czego miała by mieć zjazd skoro nie bierze rekreacyjnie do tego niską dawkę i śpi więc odpoczywa po niej dobrze.
  • 436 / 126 / 0
Wczoraj urwałem sobie film alprazolamem. Zacznijmy od tego, że nie leczę się benzodiapeninami a jedynie co to przy okazji kupowania zioła ostatnio wziąłem kilka xanaxów na spróbowanie.

No i postanowiłem pójść za radą kogoś z tego forum i test przeprowadzić wśród ludzi. Tak więc mieliśmy iść ze znajomymi na imprezę. Zanim poszliśmy na miejsce jako że mieszkam najbliżej miejsca docelowego zrobiliśmy sobie małego before u mnie. Jeden kolega już na wejściu mi powiedział, że on dziś zamiast alko sobie prege bierze więc w sumie plan miał podobny do mojego. Wypiliśmy sobie po kawie z dodatkiem większej ilości kofeiny i już wtedy jakoś od samej kofeiny która mi w sumie codziennie towarzyszy czułem pewną zmianę. Chwilę przed przybyciem ostatniego kolegi wziąłem 2mg Xanaxu i poszedłem go wpuścić. Po chwili już mialem wrażenie że coś tam zaczęło działać. Jednak chwilę później gdy wchodziliśmy na miejsce imprezy mialem takie poczucie że nie widzę specjalnej różnicy. Jednak już na miejscu poczułem fajny luz, w sumie była to podobna różnica względem alkoholu jak keta względem dexa czy meskalina względem np grzybów. Jednocześnie było czuć działanie jak i było poczucie trzeźwości.

Wieczór mijał bardzo fajnie, z ludźmi się mi bardzo dobrze rozmawiało, choć wolę na trzeźwo się wprowadzać w podobny stan niż iść na łatwiznę i łykać tabletkę. No ale to był przyjemny efekt uboczny, celem było zobaczyć jak się będę czuł po benzo w kontekście imprezowym.

Gdy piłem już drugie piwo 0% pomyślałem że w sumie mogę dorzucic jeszcze pół tabletki. Tak więc około 23:15 czyli T0+3:15 dorzuciłem 1mg. Pozniej znajomi stwierdził że poszliby się przewietrzyć, a ja jeszcze mialem końcówkę tego piwa. Mimo tego wyszedłem z nimi i wziąłem kufel ze sobą i zdaje mi się, że tam, a na pewno około północy dorzuciłem resztę benzo które mialem ze sobą a więc drugą połówkę. Tak więc po 4mg stwierdziłem że idę odnieść kufel na mieszkanie jako trofeum. Tam też część ekipy siedziała, zapalili indice więc jedna z osób już została i odpoczywała. Ja wziąłem jeszcze jedną 2mg tabletkę ze sobą, zaproponowałem lufe hybrydy z przewagą sativy, wypaliliśmy ją na 3 osoby około 0:30 i wziąłem tamtego xanaxa jakoś około 0:40. Następnie wróciliśmy do baru, z tego co pamiętam byliśmy tam do zamknięcia, ale no już zbyt wiele nie pamiętam co było dalej. Jak się obudziłem to zobaczyłem jeszcze pusty blotter po predze i okazało się, że z kolegą za trochę zioła się wymieniliśmy i o 2:45 dorzuciłem do tego jeszcze 150mg pregi i mialem też przebłysk, że drugą lufę paliliśmy.

Nie przepadam za urwanymi filmami a przy alko łatwo mi o nie było więc w sumie myślę, że benzo będę traktować podobnie do alko i prawie nigdy po nie nie będę sięgał. Test jednak mimo wszystko uznaje za zdecydowanie udany.
ODPOWIEDZ
Newsy
Archeolodzy: barbarzyńscy wojownicy sprzed 1800 lat przed walką zażywali środki pobudzające

Barbarzyńscy wojownicy przed walką mogli zażywać środki pobudzające za pomocą przytwierdzonej do pasa łyżeczki - wykazały badania naukowców z UMCS w Lublinie. Dowodzą oni, że w starożytnej Europie istniała prężna gałąź gospodarki odpowiedzialna za produkcję i dostarczanie takich specyfików.

Zapach palonej marihuany wystarczającym powodem do przeszukania samochodu przez policję w Illinois

Sąd Najwyższy Illinois orzekł, że zapach marihuany jest podstawą do przeszukania samochodu przez policję. Tym samym nie zgodził się z wcześniejszym orzeczeniem sądu, zgodnie z którym sam zapach palonej marihuany nie jest wystarczającym powodem do przeszukania auta.

Na niemieckich plażach morze wyrzuca na brzeg kokainę wartą miliony

Od kilku dni na plażach wzdłuż wybrzeża Morza Północnego w Niemczech i Holandii znajdowane są pakunki zawierające kokainę. Łącznie odkryto już ponad 200 kg narkotyku. W stan gotowości postawiono służby w Danii.