07 października 2024Juliuszo pisze: @CristianoRonaldo jezeli nie czujesz zadowalających efektów wypróbuj metodę donosowa. Moim zdaniem jest nie porównywalnie lepsza od szamania. Efekty są 2.5 razy mocniejsze plus masz bardzo przyjemny wjazd. Ja nigdy nie doświadczyłem dużej eufori per oral tylko droga donosowa mogła zapewnić mi satysfakcjonujące doznania
11 października 2024Associazione pisze: Pytanko mam - czy to normalne, że po oxach mam problem zarówno z połykaniem jak i oddawaniem moczu?
Czy jest to kwestia odwodnienia?
A co jezeli chodzi o sen tudziez przysypianie? Nie powiem, bardzo przyjemnie pracuje mi sie po oxach, natomiast kazde przysniecie a nie daj boze dluzsze zasniecie generuje we mnie ogromne koszta. Pytanie czy w ogole takie przysypianie jest normalne?
Inna sprawa, ze strasznie opuchly mi nogi i znowu przybralem mocno na wadze. Czy to moze byc przyczyna oxów czy to juz raczej watroba umiera? Pozdrawiam.
A co do spuchniętych nog - zrób sobie badania to nigdy nie zaszkodzi . Morfologia , crp , próby wątrobowe, kreatynine i tarczycę. Mocz też, Białko w moczu . Nogi masz spuchniete od kolan w dół czy tylko kostki ? Jak zazywasz te oxy ? Dojapnie czy ajwi? Zapewne mało pijesz , a co za tym idzie mało sikasz . Organizm probuje w jakis sposob zrekompensowac sobie braki płynów więc je zatrzymuje. Wnioskuję, że masz siedzący tryb pracy więc nogi masz cały czas opuszczone w dół. Najprawdopodobniej masz opuchliznę ciastowata ta z kolei jest objawem albo chorej tarczycy albo serca ewentualnie wlasnie odwodnienia. Jeśli nie masz żadnych innych niepokojących objawów to postaraj się więcej pić, te 2 l dziennie ale też koniecznie kontroluj czy sikasz po tym piciu . Jak nie będziesz sikał to natychmiast do lekarza. Jeśli będziesz sikał normalnie to obserwuj te nogi ,zrób sobie masaż limfatyczny (masuj nogi w kierunku od dołu do góry) i staraj sie tymi nogami oracowac cokolwiek. No i zobacz jakie będą efekty . Jeśli się nie poprawi ,albo dojdą jakiekolwiek inne objawy to od razu do lekarza
No i dieta- jesz dużo słodyczy?
11 października 2024punktWymianyIgiel pisze: Huuuuh? Jak to niby działa? Przecież biodostępność donosowo jest znacznie mniejsza od doustnej w tym przypadku.
Pharmacokinetics of intranasal Crushed OxyContin and Intravenous Oxycodone in Nondependent Prescription Opioid Abusers
Dziekuje za odpowiedz. Jezeli chodzi o badania ( chociazby morfologie ) to staram się ję robić regularnie, natomiast ostatnimi czasy mocno przeginałem ze wszystkim, więc wypadałoby je zrobić ponownie... niemniej jednak morfologie robiłem jakoś miesiąc temu, CRP mam podwyzszone 8,70 ( 0 - 5,00 ). Kreatynina również lekko podwyższona 1,19 ( 0.72 - 1.15 ) tylko są to wartości bardzo delikatnie odchylone od normy.. jeżeli chodzi o całość morfologii to wyszła ok, reszta raczej w normie, płytki krwi, czas ptrombinowy, billurbina ( te trzy wartości, a raczej ich odchylenia mogą świadczyć o dysfunkcji wątroby ). A spuchnięte to mam już od kolan w dół. Odwodnienie to pierwsze co mi na myśl przyszło, bo pokrywa się to właśnie z problemem z oddawaniem moczu oraz problemem z przełykaniem. Z zastrzeżeniem, że ten problem oddawania moczu to występuje tylko po zażyciu, nigdy w innych okolicznościach. A no i biorę dojapnie, nigdy nie dawałem po kablach :p i nawet nie widziałem aby to ktoś robił całe szczęście..
Serce mam zdrowiutkie, przebadane. Tarczycy nie badałem nigdy i może pójść w tym kierunku. Bo jednocześnie z opuchlizną przybrałem masakrycznie na wadzę.
Oprocz tego tylko xany pare razy ale mniej niz oxy
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Petru chce kompromisu ws. depenalizacji marihuany. Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom ostrzega
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany spotyka się w czwartek z przedstawicielami stowarzyszenia Wolne Konopie. Wiceszef zespołu, Ryszard Petru powiedział, że chce wypracować akceptowalne społecznie rozwiązanie. Z kolei Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom ostrzega, że THC "niesie wiele zagrożeń dla zdrowia".
Zapach palonej marihuany wystarczającym powodem do przeszukania samochodu przez policję w Illinois
Sąd Najwyższy Illinois orzekł, że zapach marihuany jest podstawą do przeszukania samochodu przez policję. Tym samym nie zgodził się z wcześniejszym orzeczeniem sądu, zgodnie z którym sam zapach palonej marihuany nie jest wystarczającym powodem do przeszukania auta.
Białostocki sąd podwyższył karę mężczyźnie oskarżonemu o przemyt z Hiszpanii 40 kg marihuany
Sąd Apelacyjny w Białymstoku podwyższył we wtorek (3.12) do sześciu lat i miesiąca więzienia wyrok dla oskarżonego o przemyt z Hiszpanii do Polski 40 kg marihuany; narkotyki ukryto w specjalnej skrytce samochodu. Sąd częściowo uwzględnił apelację prokuratury. Wyrok jest prawomocny.