Działy bezpośrednio dotyczące uprawy konopi
ODPOWIEDZ
  • 3331 / 537 / 1
A co by się stało gdyby ścinać w takim stanie jak na ostatnich fotach? Będzie klepac ?Czy moc będzie dużo słabsza?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 487 / 101 / 0
A jak myślisz?

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 3331 / 537 / 1
Lepszej odpowiedzi nie mogłem sobie zamarzyć.
Na zielsku się nie znam.

Dzisiaj w nocy 3 stopnie, wyrywać w trybie emergency?

• 501 / 40 / 0
@Retrowirus nie wyrywaj bo szkoda, to są złe warunki ale na luzaku to przeżyje, łodygi liści mogą się zrobić fioletowe jedynie i kwitnienie zwolni. Jak zaczną się przymrozki całonocne to już czas się zastanowić poważnie, a chwilowo nawet -5 powinna wytrzymac. I cały czas monitorować czy nie ma pleśni.
  • 3331 / 537 / 1
Dzięki @motocyklista !
Co prawda nie ma możliwości doglądania codziennie, ale ostatnio wyglądała dobrze, nawet nie miała żółtych liści na dole.
Wobec tego proszę państwa – październik jeszcze przez dwa trzy tygodnie pod warunkiem że nie będzie mrozu i oznak przymrożenia i martwicy na roślinach.

Bardzo dziękujemy za rady

• 8 / / 0
Bede zostawiał na noc, też pomyślałam o zmianie temperatury i źle może zadziałać na krzaczka.
  • 12291 / 2389 / 0
O tym zaiste nie pomyślałem (wyższa temperatura w nocy). Właściwie to nie wiem, jak krzak by zareagował, ale czytałem, że ludzie tak robią (tylko tyle - nie wiem, czy przyniosło to jakiś niespodziewane efekty).

Ścinać w tym stanie absolutnie nie ma sensu. Ja bym czekał, nawet jeśli część plonu miałaby pleśń zeżreć, bo co mi po nieklepiących pręcikach, bo kielichów póki co tam niewiele.

Moje krzaki na outdoorze kilka razu mierzyły się z przymrozkami do -4C i poza lekko nadpalonymi szczytami, nic im nie było. Właściwie to wyszło bardzo dobre palenie.
  • 487 / 101 / 0
Lepiej sklecić boxa i kontrolować fotoperiod niż tak o wstawiać na noc. I ustawić fotoperiod 11/13 albo 10/14 to dokończy pięknie dojrzewanie, jak będzie ~12/12 i ciepło to nie będzie się paliła do dojrzewania po przyniesieniu z outa.
  • 8 / / 0
N
IMG_20241003_170706.jpg
oce chłodne. Dopiero w przyszłym tygodniu jakieś słonko i max 16/17 stopni.
Tak to wilgotno i chłodno. Nie chce brać do środka bo nie bardzo i może dostać szoku?
Co sądzicie?
Zostawić, ścinać?
IMG_20241003_170701.jpg
IMG_20241003_170712.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12291 / 2389 / 0
Tu nie ma jeszcze czego ścinać : ) Czekaj, aż dojrzeje - na koniec miesiąca powinna się wyrobić. No chyba, że coś Cię "goni", ale w takim stanie to zwyczajnie nie zadziała, lub zadziała mega słabo. Polecam cierpliwości, bo zapowiada się fajny krzaczek.
Na balkonie zawsze jest nieco cieplej, niż gdzieś w polu. Do tego nie leje po niej deszcz więc dodatkowa przewaga.
Tak widziałem, że przyszły tydzień ma być w miarę OK więc tym bardziej "grzechem" byłoby nie poczekać. Daj jej choć 2 tygodnie, żeby to miało minimalny sens (ale jak już pisałem, tu brakuje ze 3-4 mniej więcej, bo nie wiemy, co to za odmiana).
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie fajki wodnej wcale nie jest nieszkodliwe

Fajki wodne zyskują coraz większą popularność, szczególnie wśród młodych osób. Wiąże się to z powszechnym przekonaniem, że palenie sziszy jest nieszkodliwe dla zdrowia. Nic bardziej mylnego!

Kannabinoidy wykazują „obiecujący potencjał jako środki przeciwnowotworowe” – wskazują nowe badania

Niedawno opublikowane badania w Discover Oncology rzuciły nowe światło na możliwości terapeutyczne kannabinoidów takich jak THC, CBD i CBG. Naukowcy wykazali, że związki te mogą hamować wzrost guzów oraz zapobiegać rozprzestrzenianiu się raka, co czyni je obiecującymi środkami przeciwnowotworowymi. Chociaż wyniki te są niezwykle obiecujące, badacze podkreślają, że wciąż istnieje wiele do zrozumienia, jeśli chodzi o mechanizmy działania kannabinoidów oraz optymalne dawkowanie tych substancji.

Co z polską załogą statku z narkotykami? „Sprawa się przedłuża”

Obywatele polscy wchodzący w skład załogi statku „Jawor”, na którym w brazylijskie służby zarekwirowały w porcie Itaqui w mieście Sao Luis pół tony kokainy, nie trafili do aresztu – informuje brazylijska stanowa policja federalna. Śledztwo jest jednak w toku i żadnego rozwiązania nie można jeszcze wykluczyć.