Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 10 / 2 / 0
Ja właśnie leżę na onko i "pustym wzrokiem patrzę w okno". Wracając do tematu, jedni palą inni piją i nie widzą nic w tym złego, tzw. legalnie narkotyki jak kiedyś RC. tylko bardziej popularne i mają przyzwolenie społeczne. alkohol ciągnie na dno szybciej niż większość nielegalnych substancji, a nikotyna uzależnia zresztą każdy wie jak bardzo.

Nie trudno o łatkę ćpuna, później trafiasz na takiego gościa i będzie ci robił pod górkę oraz czepiał się o wszystko a sam chleje do nieprzytomności. To tyle, zdrówka 😉
  • 4064 / 658 / 2117
Obaj są uzależnieni. Gdyby alkoholik próbował mnie przekonać, że on nie bierze narkotyków, nie omieszkałbym wyśmiać go prosto w twarz. Jestem na tyle bezpośredni, że jeśli ktoś próbuje mi wmówić, iż alkohol to nie narkotyk, odpowiadam pytaniem: a co nim w takim razie jest?

Przytaczam wtedy liczne podobieństwa między alko a innymi substancjami. Nierzadko słyszałem też argument: „to nie narkotyk, bo jest legalnie dostępny w sklepach”. To, że alkohol można kupić bez przeszkód, nie zmienia jego natury – niestety, taki mamy iloraz inteligencji w społeczeństwie.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 383 / 81 / 0
16 września 2024RHA pisze:
Ja właśnie leżę na onko i "pustym wzrokiem patrzę w okno". Wracając do tematu, jedni palą inni piją i nie widzą nic w tym złego, tzw. legalnie narkotyki jak kiedyś RC. tylko bardziej popularne i mają przyzwolenie społeczne. alkohol ciągnie na dno szybciej niż większość nielegalnych substancji, a nikotyna uzależnia zresztą każdy wie jak bardzo.

Nie trudno o łatkę ćpuna, później trafiasz na takiego gościa i będzie ci robił pod górkę oraz czepiał się o wszystko a sam chleje do nieprzytomności. To tyle, zdrówka 😉
Dokładnie o to mi chodziło. Weźmy przypadek służb mundurowek, wszelkich instytucji państwowych, placówek medycznych.

Np..chcialbys się dostać do pracy gdzieś i wyszłoby w historii, że ćpałeś. Nieważne, czy to było np jeden trip na kwasie, zajaranie zioła, ciąg na helenie IV, mefedron na imprezie jak zobaczą coś w historii to już "nie, nie, nie ćpun zawsze będzie ćpunem".

W placówkach medycznych też będą od razu patrzeć z dezaprobatą, jakby od takiej piguły zależało to by wywaliła Cię na zbity pysk żebyś zdychał na ulicy.

No, ale jak sami zaleczają "wypalenie zawodowe" alkoholem, uchlewają się w domach na umór, komendanci, dowódcy mają flaszkę i kieliszki, czyli (zestaw) w 3 szufladzie w biurku i w nocy omawiają z "zastępcą" i innymi szychami sprawy aż mają naczynka na nosie popękane od alko to juz jest ok.

To jest "coś innego".
  • 156 / 20 / 1
Nie no alkoholików też się nie lubi. Może nie tak jak narkomanów, ale bądźmy szczerzy, żeby doszło do stygmatyzacji przez SPOŁECZEŃTWO jako ogół to trzeba naprawdę daleko zajść w nałogu. Przecież mijamy codziennie niedzielnych narkomanów na ulicy, wielu wygląda całkowicie normalnie. Ale serio to już aż tak nie rusza ludzi moim zdaniem. Ostatnio czułem zioło w tramwaju (ach te szczecińskie tramwaje, zawsze się coś dzieje) i każdy miał to gdzieś. Wiecie ile innych grup społecznych stygmatyzują? Grafficiarze, anarchiści itp. Ale fakt jak ktoś się dowie, że znajomy ćpa to może pomyśleć, że słabo, dlatego moim zdaniem trzeba edukować społeczeństwo. Mój wujek łyka tramca 5 rok po operacji i wszystko git, a jak ja spalę skuna to już jestem wielki narkoman i najlepiej to do monaru.
Wpierw leczenie,
potem walenie.
  • 215 / 73 / 0
Najlepsze to jest to, że osoba która wieczorem wali 6 piw i idzie spać ma prawo wyzywać nas od narkomanów i mówić, że jesteśmy skończeni xD I przy okazji uważa, że to co robi jest normalne, bo pije przecież każdy - hit.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie fajki wodnej wcale nie jest nieszkodliwe

Fajki wodne zyskują coraz większą popularność, szczególnie wśród młodych osób. Wiąże się to z powszechnym przekonaniem, że palenie sziszy jest nieszkodliwe dla zdrowia. Nic bardziej mylnego!

Kannabinoidy wykazują „obiecujący potencjał jako środki przeciwnowotworowe” – wskazują nowe badania

Niedawno opublikowane badania w Discover Oncology rzuciły nowe światło na możliwości terapeutyczne kannabinoidów takich jak THC, CBD i CBG. Naukowcy wykazali, że związki te mogą hamować wzrost guzów oraz zapobiegać rozprzestrzenianiu się raka, co czyni je obiecującymi środkami przeciwnowotworowymi. Chociaż wyniki te są niezwykle obiecujące, badacze podkreślają, że wciąż istnieje wiele do zrozumienia, jeśli chodzi o mechanizmy działania kannabinoidów oraz optymalne dawkowanie tych substancji.

Co z polską załogą statku z narkotykami? „Sprawa się przedłuża”

Obywatele polscy wchodzący w skład załogi statku „Jawor”, na którym w brazylijskie służby zarekwirowały w porcie Itaqui w mieście Sao Luis pół tony kokainy, nie trafili do aresztu – informuje brazylijska stanowa policja federalna. Śledztwo jest jednak w toku i żadnego rozwiązania nie można jeszcze wykluczyć.