Ale za to w Grecji bylo kiepsko, prawie plakalem w aptece ze mam straszne leki ja lece samolotem i nie wroce do domu a baba mowi ze musi byc recepta (oczywiscie mialem swoja alpre z PL) Ogolnie slyszalem ze kraje balkanskie sa ok, to jest tak jak dawniej bylo w PL aptekarz sprzedal lek szczegolnie co jest na 100% a pozniej znajomy lekarz wypisal recke.
A jeszcze jedno kumpel byl w Indiach tam kupisz benzo jak cukierki.
OTC w Finlandii:
Cetyryzyna
DXM
benzydamina
Lewocetyryzyna
Sumatryptan (od 18 r.ż. bez recepty)
Acetylocysteina
kodeina + gwajafenezyna (nie ma czystej kody)
Pentoksyweryna
OTC w Polsce, ale nie w Finlandii:
dimenhydrynat
difenhydramina
pseudoefedryna
potem walenie.
Iść do konowała i powiedzieć wprost że się chce, dostać kwit i elo.
Wiadomo w Polsce jest to pilnowane kładąc łapę na decyzję lekarza kontrolując system.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Co ćpają polskie nastolatki. "Te rzeczy są na wyciągnięcie ręki, prawie leżą na ulicy"
Marihuana jest w Polsce legalna. Ale tylko dla bogatych
Niemcy. Rośnie popularność klubów konopnych
Pół roku po częściowej legalizacji konopi, eksperci krytykują system jej dozowania. Ale kluby konopne przeżywają boom.
Wódka w saszetkach już w polskich sklepach. Zdjęcie obiegło sieć
Zapowiedź, że wódka w plastikowych, miękkich torebkach trafi na polski rynek, pojawiła się w sierpniu. Już wówczas wywołało to szereg kontrowersji oraz sprzeciw Ministerstwa Zdrowia. Mimo tego produkt znalazł się na sklepowych półkach.
Magiczne grzyby na stres. Ratownicy medyczni zażyli psylocybinę
Praca ratowników medycznych bywa bardzo trudna i stresująca. Nowe badania kolejny raz sprawdziły, jak działa psylocybina na zdrowie psychiczne. Wyniki dowiodły, że pojedyncza dawka substancji zawartej w grzybach halucynogennych, może pomóc w radzeniu sobie z objawami psychologicznymi i wypaleniem zawodowym wśród tej grupy.