Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 425 / 50 / 0
Dalej w czechach maja piracetam bez recepty?
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
w Egipcie no problem w aptekach, ja trafilem na goscia spoko... pokazalem stare opakowania lekow i wszystko mi sprzedal(xanax, lisinopril, nebiwolol i jeszcze za free dostalem lek na zemste faraona.
Ale za to w Grecji bylo kiepsko, prawie plakalem w aptece ze mam straszne leki ja lece samolotem i nie wroce do domu a baba mowi ze musi byc recepta (oczywiscie mialem swoja alpre z PL) Ogolnie slyszalem ze kraje balkanskie sa ok, to jest tak jak dawniej bylo w PL aptekarz sprzedal lek szczegolnie co jest na 100% a pozniej znajomy lekarz wypisal recke.
A jeszcze jedno kumpel byl w Indiach tam kupisz benzo jak cukierki.
  • 10 / / 0
Można coś we Włoszech kupić w aptece? Jakiś DXM, kodeina czy coś?
  • 139 / 18 / 1
Niedługo jadę do Finlandii, więc z ciekawości sprawdziłem aptekę, język mają trudny, ale chociaż tłumacz działa.

OTC w Finlandii:
Cetyryzyna
DXM
benzydamina
Lewocetyryzyna
Sumatryptan (od 18 r.ż. bez recepty)
Acetylocysteina
kodeina + gwajafenezyna (nie ma czystej kody)
Pentoksyweryna

OTC w Polsce, ale nie w Finlandii:
dimenhydrynat
difenhydramina
pseudoefedryna
Wpierw leczenie,
potem walenie.
  • 2958 / 503 / 0
A co do praktyki lekarskiej prywatnej myślicie że w jakimś cywilizowanym kraju można wyłapać recepty na mocne srodki w sposób korupcyjny?
Iść do konowała i powiedzieć wprost że się chce, dostać kwit i elo.
Wiadomo w Polsce jest to pilnowane kładąc łapę na decyzję lekarza kontrolując system.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 45 / 1 / 0
Niemcy lub Czechy mają jakieś miorelaksacyjne leki OTC?
  • 45 / 5 / 0
W Holandii mają nootropy bez recki?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Niemcy. Rośnie popularność klubów konopnych

Pół roku po częściowej legalizacji konopi, eksperci krytykują system jej dozowania. Ale kluby konopne przeżywają boom.

Wódka w saszetkach już w polskich sklepach. Zdjęcie obiegło sieć

Zapowiedź, że wódka w plastikowych, miękkich torebkach trafi na polski rynek, pojawiła się w sierpniu. Już wówczas wywołało to szereg kontrowersji oraz sprzeciw Ministerstwa Zdrowia. Mimo tego produkt znalazł się na sklepowych półkach.

Magiczne grzyby na stres. Ratownicy medyczni zażyli psylocybinę

Praca ratowników medycznych bywa bardzo trudna i stresująca. Nowe badania kolejny raz sprawdziły, jak działa psylocybina na zdrowie psychiczne. Wyniki dowiodły, że pojedyncza dawka substancji zawartej w grzybach halucynogennych, może pomóc w radzeniu sobie z objawami psychologicznymi i wypaleniem zawodowym wśród tej grupy.