Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siema o co chodzi z tym połknięciem Lidokainy hcl przecież jak wezmę do nosa i mi spłynie i ją połkne to co może mi się stać ?? P301+P310 Działa toksycznie i po połkniciu skontaktować się z lekarzem lub ośrodkiem zatruć. Z góry dzięki za odpowiedź
  • 43 / 5 / 0
21 sierpnia 2022PanWojtek pisze:
Pytanie mam:
Co trzeba zrobić, aby lekarz wypisał lidokainę w ampułkach?
Odkopuję. Ja dostałem receptę, z powodu zmian zwyrodnieniowych w kolanie. Lekarz wstrzykuje mi to w kolano razem z kortykosteroidami na stan zapalny, a potem idzie drugi zastrzyk z kwasem hialuronowym. Dostałem receptę na 10 ampułek i dostaję 2 na raz. Po 3 zabiegach zostaną mi 4 ampułki, właśnie się zacząłem zastanawiać czy mogą się one do czegoś przydać
adhibe rationem difficultatibus
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
USA szukają kontrahenta do produkcji setek tysięcy jointów na potrzeby badań naukowych

Władze federalne USA, a konkretnie Narodowy Instytut ds. Nadużywania Narkotyków (NIDA), ogłosiły nowe zapytanie ofertowe, mające na celu znalezienie kontrahenta, który wyprodukuje setki tysięcy standaryzowanych „papierosów z marihuaną”.

Ksiądz sprzedawał narkotyki. Ma dużo więcej na sumieniu

Ksiądz z jednej z wrocławskich parafii sprzedawał narkotyki blisko plebanii. Na sumieniu miał jednak dużo więcej. Duchowny proponował intymne spotkania innym mężczyznom. Co w sprawie skandalicznych występków księdza mówią jego przełożeni?

Legalna marihuana w Hiszpanii: Pacjenci zaniepokojeni nowymi przepisami

Pacjenci w Hiszpanii obawiają się zmian w prawie dotyczącym medycznej marihuany. Jakie konsekwencje przyniosą nowe przepisy? Przeczytaj więcej.