Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Twoje doświadczenia z grzybami:
1. Nigdy nie brałem/łam i raczej tak zostanie
7
5%
2. Jestem podekscytowany/a, że mój pierwszy trip odbędzie się niebawem, nie obawiam się
52
39%
3. Mój pierwszy trip odbędzie się niebawem, ale mam mieszane uczucia
28
21%
4. Pierwszy raz mam już za sobą
9
7%
5. Kilka razy
22
16%
6. Multum za sobą
17
13%

Liczba głosów: 135

ODPOWIEDZ
  • 602 / 156 / 0
@GrzybekLesny Teoretycznie w domu jest bezpieczniej zapoznawać się z psychodelikami, ale jak zwykle: to zależy. Jeśli masz w lesie dobrze znaną i odosobnioną miejscówkę, to możesz pokusić się o tripa w lesie. Myślę że doznania będą wtedy dużo lepsze, niż w znanych czterech ścianach, zwłaszcza jeśli ktoś nieporządny miałby niespodziewanie zawitać w twoje progi, a ty będziesz w stanie nieważkości.

Jest jednak parę ale:
- Na fazie możesz być dosyć 'rozlazły', nie wiedzieć do końca co chcesz robić. Dlatego lepiej to robić bez obecności osób postronnych, za wyłączeniem zaufanej persony, która będzie wiedzieć, że jesteś pod wpływem (lub sama będzie tripować razem z tobą). Chodzi tu o czysty komfort psychiczny, że możesz sobie pozwolić na nieszablonowe zachowania, bez konieczności pilnowania się.
- Jeśli najdzie cię ochota na eksplorację, to możesz się łatwo zgubić, bo wtedy coś takiego jak orientacja w terenie nie istnieje, a mapka w gpsie nic ci nie powie
- Jest ryzyko zgubienia jakichś cennych przedmiotów
- Nie ma kibla, a po zarzuceniu grzybów często ciśnie na dwójkę
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 444 / 274 / 0
@GrzybekLesny Jest to pierwsza podróż w ogóle na psychodelikach, czy tylko na grzybach? W jaką dawkę celujesz?

Mnie zawsze ciągnie do leżakowania, więc ten hamak może okazać się niezbędny, jeżeli się zdecydujesz na las ;)
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 2 / 1 / 0
18 września 2024narcovoyage13 pisze:
No najważniejsze żebyś sobie krzywdy nie zrobił. Moim zdaniem pierwszy trip powinien być w jak najbezpieczniejszym środowisku w akompaniamencie drugiej, odpowiedzialnej osoby. Moim zdaniem DOM jest bezpieczniejszy, ale to Twoje życie i Twoja decyzja
Bojku, nie strasz, że to się może krzywdą jakąś skończyć :). Zrobię jednak tak, jak sugerujesz, zostanę w domu (mam też ładną parkową okolicę). Mieszkanie mam duże i bardzo je lubię, dobrze się tutaj czuję, więc wydaje mi się, ze to dobry pomysł. Dzięki za rady.

scalono - łysy

19 września 2024mj2086 pisze:
moim zdaniem łatwiej o dziwną jazdą w domu niż na łonie natury, ale to ja

wszystko zależy od dawki, peak na nieznanej dawce i w obcym miejscu potrafi przygnieść i sprowadzić złe myśli, mimo wszystko na pierwszy raz polecam las ale bez szaleństwa, szkoda by było pierwszy trip przesiedzieć w chacie
Dzięki za odpowiedź. Zostanę jednak w domu. Wiesz, jak ja ruszam w teren, to zwykle jak najdalej od siedzib ludzkich, śpię później w hamaku itd. Doszedłem już do takiego momentu, że ciemna puszcza już nie straszy ;), czuję się częścią tego, ale opisywana przez nas sytuacja jest trochę inna i ten mroczny, ciemny las może być trochę inny wtedy... trochę bardziej mroczny i ciemny ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wódka w saszetkach już w polskich sklepach. Zdjęcie obiegło sieć

Zapowiedź, że wódka w plastikowych, miękkich torebkach trafi na polski rynek, pojawiła się w sierpniu. Już wówczas wywołało to szereg kontrowersji oraz sprzeciw Ministerstwa Zdrowia. Mimo tego produkt znalazł się na sklepowych półkach.

Palenie fajki wodnej wcale nie jest nieszkodliwe

Fajki wodne zyskują coraz większą popularność, szczególnie wśród młodych osób. Wiąże się to z powszechnym przekonaniem, że palenie sziszy jest nieszkodliwe dla zdrowia. Nic bardziej mylnego!

Rząd zajmie się projektem ustawy podnoszącej stawki akcyzy m.in. na wyroby tytoniowe

Na wtorkowym (1 października) posiedzeniu rządu ministrowie zajmą się m.in. projektem ustawy okołobudżetowej oraz projektem ustawy podnoszącej stawki akcyzy na papierosy i inne wyroby tytoniowe. Podobnie jak w zeszłym tygodniu, posiedzenie rządu rozpocznie się od raportu w sprawie sytuacji powodziowej.