Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 54 / 9 / 0
Co do wystawiania recept i limitów w zależności od dawki, to najśmieszniejsze jest to, że nie jest uwzględniana substancja czynna, tylko sam lek. I przykładowo można wykupić tramal w butli, a do tego parę paczek tramalu retard i nawet z niewielkim dawkowaniem oba leki uda się bez problemu pozyskać w tej samej aptece, w ten sam dzień, czy dzień po dniu.
  • 739 / 9 / 0
@castlecastle
Co tutaj masz na myśli? Są jakieś zmiany w projekcie rozporządzenia po zmianach izby lekarskiej, bo chwilę szukałem ale nic mi się w oczy nie rzuciło w internecie (ale słaby jestem w szukaniu)? O jakichś limitach na dane substancje mówisz?
  • 23 / 2 / 0
Jesli chodzi o te limity co kiedys juz dawno myslalem ze obowiazuja tzn ze jakis system podlicza wystawione recepty od wszystkich lekarzy/u danego lekarza to nie ma szans zeby takowy istnial obecnie, przynajmniej prywatnie. Jak cos takiego wprowadza to dowiem sie jako jeden z pierwszych bo mam tak z 20 krotnie przekroczone dawkowanie pewnych preparatów.
Ostatnio zmieniony 20 września 2024 przez mobius, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 54 / 9 / 0
Chodzi o zakup większej ilości - przykładowo moja żona nie może kupić więcej niż 2 opakowań tabletek antykoncepcyjnych mimo że ma receptę na sześć. Żadna apteka nie sprzeda.
  • 22 / 3 / 0
hah no i co z tego przykład
mamy rcepte od 3 magików ma 3 paki 2x paczka mst
w trzech aptekach kupujemy po jednej
mamy trzy
w następnym miesiącu robimy to samo
mamy trzy
przez 2msc mamy 6x op mst200
serio aż tak wam mało?
to żałosne chujjostwo da się obejść z każdej strony jebac

wycięto fragment o kontaktach - łysy
  • 42 / 7 / 0
Czy na NL da radę dostać receptę na opio, mając już recepte starą w ikp? Nie mam (jeszcze, bo czekam w kolejce) zaświadczenia z plb ani od neurologa? Niby w ramach kontynuacji recepty można to zrobić, zwłaszcza, że oni sprawdzają i analizują ikp i zastanawiam się czy na ładną gadkę by to jakoś przeszło. Ew czy są jakieś inne strony które kontynuują receptę na opio na podstawie starej?
Uwaga! Użytkownik Quo_Vadis_Domine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Mam raczej identyczne pytanie, czy wystarczy starych recept na benzo bez zaświadczenia lekarskiego?
Ostatnio zmieniony 24 września 2024 przez Szalonybrody1, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: korrekcja
  • 26 / / 0
dobra to jak to jest w końcu? dżej pi ostatnio zachowuje sie jakby miał okres. nie wiem czy zrobił mi przysługe czy nie ale zamiast:
1 x Loraf*n 2,5 mg (Tabletki drażowane) 25 tabl.
1 x Clonazepam*m T*F 2 mg (Tabletki) 30 tabl.
1 x Pregabalin Ac**rd 300 mg (Kapsułki twarde) 56 kaps.

dostałem 1x xa*ax 2mg + 1x klonazepam 2mg a pregabaliny nie wypisał.

może coś być z tymi nazwami preparatów.

wcześniej (od kwietnia b.r.) non stop co miesiąc 2x alpr*x 1mg + 1x pregabalina acc 300mg na zmiane z lorazepamem + czasem krem ze sterydem na azs i recki leciały non stop że aż kasy brakowało na wykup. dawkowanie zawsze 2x1. teraz? akcja jak wyżej + zwrot hajsu za zamówienie?
znam goscia co drukował u niego tajskie paragony typu 1x androcur 50 + 2x prega 300 + 2x alpra 1 + 1x lorek 2,5 i to przechodziło. no ludzie hit %-D

nie ogarniam tego człowieka. wszystko zawsze wykupione na czas.
chorzy ludzie tu placą grubymi bankotami 99zł uciułanymi z grosiaków coby leczyc nerwice a tu jedna wielka niewiadoma
jeżeli ktoś zamawia niedlugo wydruk podobny do mojej historii dajcie znać czy przeszło czy czas najwyższy dymać po papierek do psychiatry.
Ostatnio zmieniony 23 września 2024 przez YamiFugi, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1 / / 0
21 września 2024Quo_Vadis_Domine pisze:
Czy na NL da radę dostać receptę na opio, mając już recepte starą w ikp? Nie mam (jeszcze, bo czekam w kolejce) zaświadczenia z plb ani od neurologa? Niby w ramach kontynuacji recepty można to zrobić, zwłaszcza, że oni sprawdzają i analizują ikp i zastanawiam się czy na ładną gadkę by to jakoś przeszło. Ew czy są jakieś inne strony które kontynuują receptę na opio na podstawie starej?
Ktoś tu kiedyś pisal że udalo na tramadol, I może być na coś mocniej, ale nie chce mi clamać. Ale może o jakiś podobny serwis chodzilo, chociaż jestiem pewny że to bylo NL?
P.S. Przepraszam za niepoprawnosć gramatyczną, jestem ze stanow, I latwo nie jest mi w jezyku matki pisać. Dziekuję za rozumienie i za taki zajebisty kraj.
Ostatnio zmieniony 24 września 2024 przez Szalonybrody1, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2981 / 506 / 0
Co do JP z poprzedniej strony za bardzo się pierdoli z tymi opio, komunikat by zostal a morfina dodać w zamówieniu.
Ja klient 4 rok to może by dał raz na miesiąc (często blokuje 2 receptach benzo) potem ograniczenie. Tylko komus się umrze media atakują i zaraz z za kurtyny wychodzi wujek Tusk z testem: delegalizuje marihuane, chcecie legalizacji wybierzcie innego premiera"

@Szalonybrody1 ja
Jak masz już trochę konto i jakąś historię to można spróbować. Jak odmawia to zwraca hajs
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
11 ton medycznej marihuany w 2024 roku: Polska podnosi limity importu

W ostatnich latach rosnące zapotrzebowanie na medyczną marihuanę w Polsce skłoniło władze do podjęcia działań, mających na celu zwiększenie dostępności tego leku. Najnowsza decyzja Międzynarodowej Rady ds. Kontroli Narkotyków (INCB) potwierdza ten trend, co stanowi dobrą wiadomość zarówno dla pacjentów, jak i firm farmaceutycznych działających na polskim rynku. Decyzja ta umożliwi lepszy dostęp do marihuany medycznej, której skuteczność w leczeniu wielu schorzeń jest coraz szerzej uznawana.

Praga Północ walczy z handlem narkotykami. Dzielnica zabezpieczy pustostany

Władze dzielnicy wspólnie z Komendą Stołeczną Policji ustalono, że zabezpieczony zostanie dostęp do pustostanów, w których może odbywać się handel narkotykami. Newralgicznym miejscem na praskiej mapie jest ulica Inżynierska.

Uczniowie poszli sprzątać wyspę. Znaleźli worki z haszyszem

Niespodzianką zakończyła się dydaktyczna inicjatywa poświęcona ochronie środowiska naturalnego. Uczniowie z włoskiej wyspy Ischia, którzy poszli na akcję sprzątania lasu, znaleźli tam pięć kilogramów ukrytego w workach haszyszu o wartości około 40 tysięcy euro.