...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 138 / 17 / 1
Nigdy nie brałem, mam założenie czysto hipotetyczne, które u niektórych działa w prostszych kwestiach jak np rzucenie słodyczy. Metoda polega na byciu ciągle "kuszonym" i ciągłym ćwiczeniu silnej woli. Czyli, podając przykład, uzależniony od kody zawsze ma na stole paczkę tjoko i w ten sposób ćwiczy silną wolę. Wiadomo, że się prędzej czy później się złamie, ale chodzi o to, by być w stanie odmówić mimo możliwości, a nie tylko uciekać od problemu np. wyrzucając wszystko. Myślicie, że są jakieś przypadki kiedy taka metoda mogłaby działać?
Wpierw leczenie,
potem walenie.
  • 3 / / 0
Kuszenie się do sięgania po substancje doprowadzi do zwiększenia intensywności głodu narkotykowego, a nie do jego osłabienia... Lepszym podejściem jest zupełne odcięcie się od substancji.

A co się tyczy doraźnego sposób na głód narkotykowy to mi (jak czułem taki impuls żeby przyćpać) pomagało jak wziąłem sobie kartkę i długopis i pisałem co czuje w danej chwili - z reguły do były jakieś głupoty ale po jakimś czasie, zapisaniu kartki w zeszycie ten impuls mijał
  • 2949 / 503 / 0
02 września 2024narcovoyage13 pisze:
etoda polega na byciu ciągle "kuszonym" i ciągłym ćwiczeniu silnej woli.
Niestety ale to nie działa.
Największe głody mnie łapią jak rzuca fajki, a o trzymaniu używki na stole to czysty masochizm nie mający nic wspólnego z ćwiczeniem silnej woli.
O uzywce najlepiej nie myśleć trzymając się jak najdalej od wyzwalaczy
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 5 / / 0
Stanowczo antydepresanty. Ja przyjmowałam Miravil (sertralina). Głody minęły wystarczy pół roku brania. Początki były trudne ale im dalej w las tym większe drzewa.

Używamy nazw substancji czynnych, nie nazw preparatów. @Vetulani44
  • 2692 / 335 / 0
Ja teraz odstawilem fenta z " buta " bez redukcji dawek itp .. a wiecie jak ? W pierwsza/ druga dobe pojechalem do berlina tam mialem zajęta głowę ( i myślę ze to jest najważniejsze zeby głowę zająć) wróciłem teraz jest jakos 5doba bez fenta a brałem 1-2plastry do ryjca dziennie czyli 33mg fenta .. wgl nie myślę o wzięciu fenta itp jedynie bezsenność strasznie męczy co jest normalne ale nie ma tego duposcisku w dodatku rower i siłka i można dać rade
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki na dowóz. Dilerzy zakopują towar

Narkobiznes kwitnie online. Przez komunikator można wybrać rodzaj i ilość narkotyku, a potem zamówić z dostawą do paczkomatu lub wskazać konkretną lokalizację, gdzie diler ma zakopać towar. Ta druga metoda w ostatnim czasie zyskuje na popularności. Krakowskie dzielnice są rozkopywane przez poszukiwaczy nielegalnych przesyłek.

Pojawił się postulat wprowadzenia ceny minimalnej za alkohol. Rząd pracuje nad nowymi rozwiązaniami

Ostatnia afera z alkotubkami może mieć znacznie poważniejsze skutki niż wycofanie feralnego produktu ze sklepów. Okazuje się bowiem, że rząd rozważa wprowadzenie ceny minimalnej za alkohol. Taką informację przekazał na antenie Programu Pierwszego Polskiego Radia wiceminister zdrowia Wojciech Konieczny.

Oficjalnie: Kamala Harris popiera federalną legalizację marihuany w USA

Kamala Harris oficjalnie ogłosiła poparcie dla federalnej legalizacji marihuany, wyrażając swoje stanowisko podczas podcastu „All the Smoke”.