Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 50 / 14 / 0
W tym cały ambaras. Ministerstwo widać, że trochę odpuściło i chce zakazać receptomatom (cokolwiek to znaczy) 4 najsilniejszych opio i tyle. Natomiast sami lekarze jeszcze wnioskują o benzo :( Co do receptomatu, to ja rozumiem, to tak, że nie masz żadnego kontaktu z lekarzem, przesyłasz ewentualnie ostatnią receptę i masz!. Natomiast już kontakt z lekarzem z ZL chyba nie jest receptomatem, bo wielu pacjentów pokazuje się przez kamerki, ewentualnie przeprowadza rozmowę telefoniczną. Tak rozumiem ten artykuł i taka moim zdaniem jest różnica między receptomatem a konsultacją recepturową zdalną.
  • 457 / 82 / 0
No miejmy nadzieję że pójdą po rozum do głowy i nie zablokują wystawiania w normalnej wizycie gdzie znasz się z lekarzem, widzisz przez kamerkę itp. A receptomaty niech se w pizdu blokują komu to potrzebne
:tabletki:
  • 50 / 14 / 0
Zgadzam się i tak w tych ciopmatach nie można było niczego konkretnego dostać. Już nawet z hydroksyzyną był problem :0
  • 2394 / 647 / 0
Szybkie pytanko : Prege i ketrel można jeszcze od ręki dostać w receptomacie ?
  • 118 / 7 / 0
Prege i ketrel normalnie idzie jeszcze wyrwać tylko trzeba znać odpowiednie stronki bo nie wszędzie dają.
Ja utopiłem już gruby $ w tej zabawie bo na niektórych receptomatach kasy nie zwracają
  • 1628 / 283 / 0
Pregabalinę i Ketrel dostaniesz od ręki jeśli jesteś na programie, albo wybierzesz się do Nocnej i Świątecznej opieki zdrowotnej. Za darmo. Jak dobrze pogadasz to dorzucą Ci nawet jakieś benzo. Do tego, większość lekarzy rodzinnych nie ma problemu z wystawianiem tych leków. Szkoda kasy na te Receptomaty, te idiotyczne zapisy prawne praktycznie pozbawiły wiele osób naprawdę potrzebujących pomocy szansy na uniknięcie paromiesięcznych kolejek do specjalisty lub płacenia dużych ilości pieniędzy za prywatną wizytę (a i tak nie wiadomo, czy Ci pomoże).
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 8 / 2 / 0
Ktoś wie czy JP przepisze xany albo klona bez upoważnienia go do ikp? Albo czy gdy po upoważnieniu zobaczy, że nigdy ich nie miałem przepisanych? Mam stwierdzone uogólnione zaburzenia lękowe, ale przepisywano mi co najwyżej pregabe.
  • 118 / 7 / 0
JP się już skończył nie wystawia nic i bany daje
  • 42 / 7 / 0
29 lipca 2024krixxer pisze:
Ktoś wie czy JP przepisze xany albo klona bez upoważnienia go do ikp? Albo czy gdy po upoważnieniu zobaczy, że nigdy ich nie miałem przepisanych? Mam stwierdzone uogólnione zaburzenia lękowe, ale przepisywano mi co najwyżej pregabe.
Jak masz możliwość to idź do rodzinnego że uboczne efekty pregi sa męczące i dostałeś od babci jakiś afobam 0.25 i dobrze zadziałał, jest szansa że legenda przejdzie, a mając już raz receptę jak dobrze poszukasz to przedłuża ci na 1/2mg
Uwaga! Użytkownik Quo_Vadis_Domine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / 9 / 0
@Mindus poważnie? Tydzień temu realizowałem receptę i wszystko było ok.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Długotrwałe stosowanie marihuany nie powoduje istotnych zmian w funkcjonowaniu mózgu

Badanie opublikowane w czasopiśmie JAMA Network Open dostarcza dowodów na to, że regularne spożywanie produktów z medycznej marihuany przez dorosłych nie prowadzi do istotnych negatywnych zmian w strukturze czy funkcjonowaniu mózgu. Naukowcy z Harvard Medical School oraz McGovern Institute for Brain Research (MIT) przeprowadzili podłużne badanie, w którym analizowali dane z obrazowania mózgu (fMRI) pacjentów stosujących medyczną marihuanę oraz osób zdrowych niebędących użytkownikami.

Palenie fajki wodnej wcale nie jest nieszkodliwe

Fajki wodne zyskują coraz większą popularność, szczególnie wśród młodych osób. Wiąże się to z powszechnym przekonaniem, że palenie sziszy jest nieszkodliwe dla zdrowia. Nic bardziej mylnego!

Marihuana i substancje psychodeliczne na kartach wyborczych w siedmiu stanach USA.

W Stanach Zjednoczonych trwa rewolucja legislacyjna. W tym roku, wyborcy w siedmiu stanach będą mieli okazję zdecydować o przyszłości marihuany i substancji psychodelicznych. Jest to znaczący moment w historii amerykańskiego ruchu na rzecz reformy polityki narkotykowej, który może doprowadzić do dalszych zmian na poziomie federalnym. Sprawdźmy, co dokładnie znajduje się na kartach wyborczych w tych stanach i jakie konsekwencje mogą przynieść wyniki głosowania.